fbpx

Maas theater dans podium

AIR
  • muziek
  • theater
  • XL
Speellijst / tickets

Wie zijn de helden van weleer en wie zijn onze nieuwe helden?

De 11e editie van het Afrovibes festival staat in het teken van Nieuwe Helden en Iconen. Wie zijn de helden van weleer en wie zijn onze nieuwe helden? Pioniers en gevestigd talent in Zuid-Afrika, Mozambique en Nederland in theater, dans, design en muziek geven hieraan vorm, met een keur aan actuele urban dans, theater en muziekproducties.

In het Maaspodium is het AIR programma te zien:

Thinking Inside the Box – Sarah Jonker en Jemma Kahn (theater, 20 minuten)
Sarah Jonker (Likeminds) en Jemma Kahn (The Epicene Butcher bij Amsterdam Fringe) werken op het snijvlak tussen theater en beeldende kunst. Tijdens Afrovibes geven zij zichzelf de opdracht ‘in de box’ te denken. Het is onwaarschijnlijk dat daar niet iets uitkomt. Al kunnen ze niets beloven. De spontane ontmoeting en het plezier samen iets te maken, vormen de bron van inspiratie en een geweldig speelterrein. Nieuwsgierig? Kom, kijk en speel mee!

concept, beeld, spel: Sarah Jonker, Jemma Kahn

I am my own Super Hero  Linar Ogenia  (theater/mime, 20 min)
Linar Ogenia, winnaar van de Theatermakerprijs Hollandse Nieuwe Festival 10, brengt een solo bewegingsvoorstelling waarin martial arts, dans en geschiedenis samensmelten. De voorstelling is een zoektocht naar Ogenia’s idolen en helden. Hij gebruikt hiervoor bewegingsvormen zoals capoeira, thaiboxing, taekwondo, gym en mimetechnieken van Etienne Decroux.

concept, spel: Linar Ogenia

– Pauze –

Muzikale performance – Joya Mooi (20 min)
De naam Joya Mooi klinkt al veelbelovend en dat is precies wat deze zangeres is. Ze is opgegroeid in een huis vol jazz, heeft jaren ervaring op de saxofoon en werd toegelaten tot het Artez Conservatorium om jazz te studeren. Inmiddels is ze twee albums verder en schitterde Joya vorig jaar naast Ramsey Nasr in Paradiso, onder begeleiding van het Metropole Orkest. Laat je betoveren door de hedendaagse jazzy klanken van Joya!

Extra info voor studenten
ZKT
Ben je student aan een van de Rotterdamse kunstvakopleidingen kom dan voorafgaand aan Afrovibes naar ZKT. Een creatief platform voor en door Rotterdamse kunststudenten. Maak deel uit van een inspirerende avond waar je gelijkgestemden ontmoet, info uitwisselt, krachten bundelt en geniet van bijzondere performances. Je bent welkom bij ZKT vanaf 19:00 uur. (Let op: kom je naar ZKT dan kan je gratis naar Afrovibes en hoef je geen ticket te kopen)

Studeer je aan Codarts, de Willem de Kooning Academie, Hofplein Rotterdam of een andere kunstgerelateerde opleiding meld je dan aan via Facebook.

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Afrovibes 2014

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.