Maas theater dans podium

Moving in time
  • dans
  • muziek
  • XL
Speellijst / tickets

Dit jaar staat het festival in het teken van Moving in time. Pioniers uit Zuid-Afrika, Zimbabwe, Kenia, Ivoorkust en Nederland treffen elkaar op Afrovibes en geven kleur aan urban dans, theater en muziek.

Op 11 oktober 2015 vindt de twaalfde editie plaats van het internationale Afrovibes festival in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Kunst en cultuur zijn booming in Zuidelijk Afrika met volop jong dans-, theater- en designtalent. Het festival brengt jaarlijks de meest opvallende pioniers en gevestigd talent uit Afrika naar Nederland. Met in het Maaspodium FO8 Collective, de Zuid-Afrikaanse rapper en poet Hemelbesem, dichter Sjaan Flikweert, DOX en Jazzart en DJ AfroLosjes.

We left & Couched (ZA)
Ze zijn jong, levenslustig en twee van Zuid-Afrika’s grootste urban danstalenten van dit moment: Grant van Ster en Shaun Oelf. Tijdens Afrovibes dansen zij twee stukken. In We Left verkennen vier dansers de complexe relaties tussen mannen: vaders, zonen, broers, vrienden en geliefden.

Couched is een korte dansvoorstelling over mannenvriendschappen. De spanningen die daarbij ontstaan, de vreugde en verwarring. Soms ingetogen, soms explosief dansen de mannen als acrobaten tegen de muren op. Twee sensationele optredens waarin moderne, urban dance en Afrikaanse invloeden samensmelten.

Klik hier voor meer informatie.

Jonga / Kijken (NL & ZA)
Wie ben ik en wie is die ander? Wat zijn onze gewoontes en hoe oordelen we? In JONGA / KIJKEN krijgen die observaties vorm in een hedendaagse mix van verschillende dansculturen en stijlen. Rode draad is de altijd aanwezige slag van het hart: de beat. Die zit tenslotte in ieder van ons.

Tijdens een serie bijzondere ontmoetingen snuffelen dansers en choreografen uit Zuid-Afrika en Nederland aan elkaar. JONGA / KIJKEN is een ontmoeting tussen de dansers en dansmakers van DOX uit Utrecht en Jazzart uit Kaapstad. Een frisse shake, die Afrikaanse dansstijlen met hedendaagse en urban dansvormen vermengt.

‘Met één voet in de bonte jongerencultuur en een andere op het professionele podium presenteert DOX wervelend en pakkend totaaltheater. Waar anderen in een spagaat blijven hangen, komt bij DOX alles in beweging.’ (juryrapport Fentener van Vlissingen Cultuurprijs 2013)

Klik hier voor meer informatie.

AfroLosjes en Hemelbesem
“This is what urban Africa sounds like.” Het succesvolle AfroLosjes slaat de handen ineen met Afrovibes. Sneakers aan je voeten, haal je gemakkelijkste outfit uit de kast en maak je klaar voor een avondje waarin je Los gaat! Verwacht de dopeste sounds die Afrika te bieden heeft, gemixt met uptempo tunes uit andere werelddelen.

Multi-talent Hemelbesem (razend populair in Zuid-Afrika) geeft het Afrikaans een twist door versmelting van poëzie met rijm en hiphop. In zijn muziek laat hij de Afrikaanse taal horen zoals het op straat wordt gebruikt, zijn motto: ‘Moenie Worry Nie’

Klik hier voor meer informatie.

Programma Maaspodium
16:00 – 16:15     Couched – FO8 Collective
16:20 – 16:50     We Left – FO8 Collective
16:50 – 17:15     Pauze (DJ Afrolosjes)
17:15 -17:45       JONGA/ KIJKEN (DOX en Jazzart)
17:45 – 18:00     Poetry Circle Nowhere + Hemelbesem
18:00 – 18:20     Nagesprek over samenwerking door Quinsy
18:20 – 19:00      Afrolosjes

  • Credits

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Afrovibes 2015

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.