Maas theater dans podium

Modernity versus Tradition
 • dans
 • muziek
 • XL
Speellijst / tickets

Afrikaanse en Nederlandse kunstenaars, choreografen en theatermakers verbinden vernieuwende combinaties van actueel modern werk met traditie

Zondag 9 oktober is de dertiende editie van het internationale Afrovibes Festival. Het festival brengt jaarlijks pioniers en gevestigd talent uit Afrika naar Nederland. Met in het Maaspodium Portrait of myself as my father van choreograaf Nora Chipaumire, DOXplayground met Giovani Vreede en de Zuid-Afrikaanse choreograaf Elvis Sibeko, Amartey en de design expositie FIERCE.NOW

DOXplayground
In het voorprogramma een samenwerking tussen danser Giovani Vreede, de Zuid-Afrikaanse choreograaf Elvis Sibeko en jonge dansers uit het programma DOXplayground. Elvis Sibeko (Johannesburg) trainde in diverse dansstijlen, zoals typisch Afrikaanse dans­stijlen, Indiase dans en traditionele gumbootstijl. Giovani -Dimension- Vreede (Amersfoort) volgde De Dansopleiding en studeerde af als choreograaf en dansdocent.

Portrait of myself as my father
Portrait of myself as my father viert en bekritiseert de presentatie en de representatie van mannelijkheid. Als danser en choreograaf richt Chipaumire zich op het zwarte lichaam, op het zelfbeeld van de zwarte man en hoe het is om Afrikaan te zijn. Portrait of myself as my father wordt opgevoerd door Chipaumire, de Senegalese danser Kaolack (danser bij Compagnie Jant-Bi) en de Jamaicaanse danser Shamar Watt. Chipaumire gebruikt in haar choreografie sport als een metafoor, waarbij de voorstelling is geplaatst in een boksring.

Amartey
De 24-jarige zanger, in Amsterdam Zuidoost geboren als Mubarek Nii Amartey Radjkoemar, heeft Ghanese roots. Hij begon in een kerkkoor met zingen en door de jaren heen is zijn interesse in muziek gegroeid. Hij won de talentenshow SuperSongDag op FunX, zijn track Nobody like you werd benoemd tot FunX DiXte en hij was te zien in het voorprogramma van Wizkid. Zijn muzikale sound is te omschrijven als afrobeats met pop-invloeden.

Expositie FIERCE.NOW
De design expositie FIERCE.NOW brengt werk van jonge en gevestigde kunstenaars uit Afrika die gaan over positieve ontwikkelingen, nieuwe beelden en ideeën uit het continent. FIERCE.NOW toont grafisch werk, fotografie, video en illustratie en is samengesteld door curator Cathal McKee.

 • Credits

 • DOXplayground
  Choreografie: Elvis Sibeko en Giovani Vreede
  Dans: DOXplayground

  Portrait of myself as my father
  Choreografie: Nora Chipaumire
  Dans: Nora Chipaumire, Kaolack, Shamar Watt

  Muziek: Amartey
  Expositie: FIERCE.NOW

Geef een reactie

Of deel Afrovibes 2016 op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Afrovibes 2016

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.