Maas theater dans podium

Speellijst / tickets

Een ontdekkingsreis naar het laatste stukje onbekende wereld

Drie ontdekkingsreizigers zoeken naar het laatste stukje onbekende wereld. Maar alles is geclaimd, bezit van iemand en al ontdekt. Er is nergens meer voor te strijden en er is niets meer nieuw. Waar is hun vlag nog te planten? Wie is de vijand? En waar kunnen ze nog op hopen? Maar dan breekt er scheurbuik uit, grijpt een orthodoxe kerk de macht en wordt een eiland met honderd dodo’s ontdekt. In een wild botsende theatervoorstelling maakt het drietal eigen wetten waarin alles weer nieuw en mogelijk is. In Alaska zie je drie jonge performers in brutaal verzet tegen alles wat er ooit door anderen voor hen is bedacht.

De pers: “Beeldgrappen en absurde associaties” (Theaterkrant), “Bizarre, sterk associatieve trip met gekke grappen” (Scènes).

Let op: in Alaska wordt een stroboscoop gebruikt.

De voorstelling is onderdeel van Loslopend Wild XL. Nieuw talent dat energiek en vol humor virtuoos danstheater maakt. De smaakmakers van de toekomst presenteren zes korte stukken, drie voor 8+ en drie voor XL.

 • Quotes

 • Credits

 • Maasreporters

 • “Als dit de theatermakers van de toekomst zijn, is er weinig reden voor pessimisme.” (…) “ In Alaska komen naast beeldgrappen en absurde associaties ook eenzaamheid en gevaar aan bod.” Dick van Teylingen, Theaterkrant ***

  “Verlangen naar een andere wereld, dat kenmerkt Loslopend Wild, gemaakt voor kinderen en jongeren. In deze zes stukken gamen de performers, vliegen ze en gaan ze op ontdekkingsreis.” (…) “Het ongewoonst is de absurdistische beeldtaal van Alaska.” Mirjam van der Linden, Volkskrant ***

  “Veelbelovend talent bij Maas maakt fluïde theater” (…) “Loslopend wild is een aantrekkelijk concept waarin de voorstellingen veel variatie bieden. De energie van al dit jonge theatertalent is veelbelovend en fijn om naar te kijken.” (…) “Alaska is een bizarre, sterk associatieve trip met gekke grappen.” Jos Schuring, Scènes ***

  “Een inspirerende avond” (…) “heel eigen en een tikkeltje eigenwijs” Mara Arts, Musicalnieuws.nl

 • Makers: Elias De BruyneLisa Groothof, Gale Rama
  Spelers: Lisa Groothof, Gale Rama, Jurriën Remkes
  Muziek: Maarten Bokslag
  Met dank aan: Marie Groothof

  Coaching triple bill: Dorien FolkersSara GiampaoloMoniek MerkxJolanda Spoel
  Techniek: Andrea Spoor, Marcel van Hassel, Peter Raaijmakers, Dennis Stolzenberg (stage)

 • “Je zag telkens een reiziger vertellen hoe alleen ze zich voelden en hoe het daar aan toe ging. Ik heb zeker heel erg gelachen, maar ook meegevoeld met de personages.”
  Floor (14 jaar)

  “Het was vreselijk spannend toen een ongeluk gebeurden en ze contact met elkaar wilden zoeken via walkietalkies. De eenzaamheid toen ze in gevaar waren droop er af.”
  Brit (12 jaar)

  “Alaska is een mooie voorstelling en je leeft echt mee met de slachtoffers.”
  Carlijn (12 jaar)

  “Alaska vond ik ook heel leuk. Het was een leuk decor. Het was ook leuk met die flitsen, dat gaf een heel cool effect. (…) Ik vond het ook leuk bedacht met de porto”
  Mila

  Maasreporters zijn kinderen en jongeren die meedenken over zo’n beetje alles: ze mogen naar doorlopen van voorstellingen om feedback te geven op de inhoud, worden betrokken bij ons educatief programma, testen workshops uit, worden meegenomen achter de schermen en maken reportages bij premières.

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen