Maas theater dans podium

Dromerig spektakel voor alle feestbeesten en angsthazen
 • 8+
 • muziek
 • theater
Speellijst / tickets

Nieuwe grote zaalvoorstelling van de makers van Alleen op de wereld.

Vreemderder en vreemderder wordt het leven voor Alice. Terwijl ze echt niet meer in sprookjes gelooft. Moe van het aardig doen, valt Alice in een wonderlijke wereld. Ze ontmoet er het verlegen konijn, de deftige muis, de mysterieuze kat, een wrede hoedenmaker, een huilende kokkin en een onmogelijke vijfling. Ze danst de kreeftenquadrille, verdwijnt bijna in een theepot en raakt bevriend met een pratende mug. Welkom in Wonderland waar niets is wat het lijkt.

In Merkx’ Alice in Wonderland wordt Alice twaalf jaar. Ze viert dat met een groep bizarre gasten, die je meenemen in een wereld vol geheimzinnige ruimtes en kleurrijke vermommingen. Met zeven spelers en drie muzikanten maakt Merkx een voorstelling vol sprookjesachtige beelden, live popmuziek en heel veel thee.

Gouden Krekel en Zapp Theaterprijs
Sanne Danz won in 2016 een Gouden Krekel voor meest indrukwekkende podiumprestatie voor haar decorontwerp van Alice in Wonderland.
Daarnaast in Alice in Wonderland genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2016.

 • Quotes

 • Credits

 • Educatie

 • Extra's

 • Sanne Danz won een Zilveren Krekel voor haar decorontwerp in Alice in Wonderland. De jury: “Het telkens van uitzicht verspringende, geometrische decor van Danz speelt met het schier onmogelijke gegeven dat Alice van lengte verandert. Danz jongleert secuur met doorkijkjes, gezichtsbedrog en perspectief. Als in een kijkdoos zuigt het bedwelmende decor de toeschouwer de voorstelling in, mee op avontuur met Alice.” VSCD-Jeugdtheaterjury

  Volkskrant ★★★★. 

  “Een geweldig vormgegeven versie met een grote rol voor de live muziek, en met een gevaarlijk goede Romana Vrede naast een laconiek maar dappere Alice door Rosa van Leeuwen”.  Theaterkrant ★★★★.

  “Een feestje voor oren en ogen (…) Sanne Danz en Carly Everaert hebben de kans om zich eens lekker uit te leven ten volle benut (…) Het intrigerende geluidsdecor van awkward i (…) maakt de betovering compleet. (…) een schitterend kijkspel.” Noord-Hollands Dagblad.

  “Tekstschrijver Jan Veldman gaf Alice ook voldoende muniti. (…) De drie musici zijn een wezenlijk onderdeel van de voorstelling. (…) Romana Vrede is een heerlijk opgefokte gekke hoedenmaker en een geestige Hartogin in haar fel rode outfit. En Lisa Groothof, in het wit, schakelt moeiteloos tussen de rol van de moeder van Alice en een geestige Cheshire Cat. (…) Rosa van Leeuwen (…) is uitstekend op haar plek, met precies de goede verbaasde blik in haar grote ogen die past bij haar rol. In het vernuftige decor van Sanne Danz lijkt ze het ene moment reusachtig en dan weer superklein” Parool ★★★★.

  “De uitbundige vormgeving, het geestige spel en de absurde dialogen zijn zo overrompelend dat je anders gaat kijken (…). Een toneelbeeld om je vingers bij af te likken.”  Trouw ★★★★.

  ‘Een feest voor de ogen: kostuums, belichting en livemuziek smelten mooi samen en maken er een soort kijkdooservaring van.’ Elsevier ★★★★.

  ‘Alice voert je mee in een prachtige maar warrige droomwereld.’ Kidsweek ★★★★.

  “Het decor is fenomenaal groots, divers en heeft echt de wow-factor” I love theater.

  “Alice in Wonderland’ blijft verrassen” Musicalsites.

  “Echte familievoorstelling vol verbeelding en fantasie” Muziek & Theaterparadijs.

  “Ik zou zeker mijn vriendjes en vriendinnetjes aanraden naar deze voorstelling te gaan (…). Je zal zeker verrast zijn en een leuke tijd hebben.” Cultuurbarbaartjes.

 • Concept, regie: Moniek Merkx
  Tekst: Jan Veldman
  Spel: Abdelkarim el Baz, Elias de BruyneMaud Dolsma, Lisa Groothof, Rosa van Leeuwen, Jurriën Remkes, Romana Vrede
  Composities: Djurre de Haan
  Muziek (live): Jelte van Andel, David Corel, Djurre de Haan
  Decor: Sanne Danz
  Kostuums: Carly Everaert
  Licht: Gé Wegman
  Dans: Art Srisayam
  Assistent regie: Saskia Driessen
  Assistent kostuums: Martine Bauer
  Beeld: Noa Verhofstad
  Fotografie: Phile Deprez
  Video: Huub Laurens
  Stopmotion video: Peter Raaijmakers
  Met dank aan: Ready Maids

  Maas theater en dans wordt structureel gefinancierd door Gemeente Rotterdam, Ministerie OCW en Fonds Podiumkunsten. Deze productie wordt onder andere gesteund door VSBfonds, het Fonds Podiumkunsten en het Prins Bernhard Cultuurfonds beheerde L.M. van Toorn Fonds.
  VSB fondsFPK_LOGO-ZWART-SPrins Bernhard Cultuurfonds_alternatief_CMYK_logo

   

   

 • Theefeest
  Dans met ons de kreeftenquadrille, slurp van de lekkerste thee en verdwaal in Wonderland. In de wervelende workshop kruipen de kinderen in de huid van personages uit Alice: het konijn, de hoedenmaker, de fiedels (in het boek de tweeling), Alice en veel meer. Ze ontmoeten elkaar op een groot theefeest. Kom je ook?

  Wanneer: voorafgaand aan de voorstelling
  Duur: 60 minuten
  Wie: workshopdocent van Maas
  Capaciteit: 30 kinderen
  Prijs: €75 excl. reiskosten
  Contact: Sara Giampaolo (sara.g@maastd.nl)

  Bekijk ook het online magazine van Alice!

 • Backstage vlogs
  Vanaf de eerste repetitieweek heeft de cast van Alice in Wonderland vlogs gemaakt om je te laten zien hoe het er backstage aan toe gaat.
  Klik hier om ze te bekijken.

  Maasreporters over Alice
  Onze Maasreporters waren aanwezig op de premiere van Alice in Wonderland. Lees hier hun recensies!

  Kinderjury Zapp Theaterprijs over Alice
  Onze Kinderjury Zapp Theaterprijs waren aanwezig bij Alice in Wonderland. Lees hier hun recensies!

  Leuke extra’s
  In verschillende theaters zijn er bij Alice in Wonderland leuke extra’s te doen, zoals workshops, nagesprekken, high tea’s en meet and greets. Kijk hier voor het volledige overzicht van randprogrammering.

23 reacties op Alice in Wonderland

 1. Het was Geweldig en Zo Fijn dat jullie er allemaal zo van genoten hebben!!! Met volle fantastische bakken…. Super! Op naar The Next One! Succes! xxx

 2. Was prachtige voorstelling, mooi gedaan!! We vroegen op weg naar huis aan de meneer naast ons in de trein of hij ook naar Alice was geweest. Ja, zei hij, en ik heb het stuk zelfs geschreven!

 3. niet zo’n heel geslaagde voorstelling, jammer! Het begin vond ik erg goed, met de overhandiging van het boek + de lekkere activiteit van het personage Alice. Helaas was er geen spanningsboog, de scenes leken lukraak uit het boek geplukt (zodat bij voorbeeld het kreeftgedoe volkomen onduidelijk was), het slot moest aangegeven worden door het zwaaien van Alice, iets anders was er eigenlijk niet. In de helft van het stuk had Alice te weinig te doen, bekende elementen uit het verhaal, die de jonge toeschouwers houvast hadden kunnen bieden, waren er nauwelijks.
  Dat vragen laten stellen aan de (goeie!) acteurs aan het eind leverde flink wat humoristische antwoorden van de relaxte spelers op. Soms was de muziek wel aardig, in elk geval werden de muzikanten geinig ingezet (hoewel dat gepraat met de mug wel erg opgerekt werd).

 4. Fantastisch mooie voorstelling.
  Samen met onze dochter en kleinzoon hebben we een heel bijzondere 2e Paasdag in Amsterdam beleefd. Dank me wel!

 5. Vandaag Alice in Wonderland gezien te Haarlem
  met 5 kleinkinderen en ouders
  heel goed ,vonden zij ook
  en heel artistiek!
  nog meer succes toegewenst

 6. Ontzettend goede performance, Romana in het bijzonder!
  Het was een feestje voor de zintuigen: prachtige decors, mooie belichting. Daardoor ontstond een magische sfeer. Leuke kostuums. Echt super gedaan met de verschillende kleuren. Grappige teksten.
  Heel leuk in de foyer: minihuisje voor kinderen om in te zitten, goede marketing (leuk souvenirs).
  Wat een creativiteit. Ik denk dat ik nog een keer ga!

  1. Op 31 januari met vier kleinkinderen enorm genoten van Alice in Wonderland.
   Wat een fantasie en wat mooie kostuums en die bewegende panelen.
   humoristisch. o.a. happend in het water en dat er achter nog dat trekbeest komt.
   Prachtig om naar te kijken en te luisteren.Mooi ook die live muziek.
   Het was een sinterklaascadeautje voor ze en vanaf nu krijgen ze ook op hun verjaardag een kaartje voor kindertheater.

 7. Het was WONDERlijk fantastisch! Leuk voor klein en groot.
  Ons moeder en dochter uitje was door jullie voorstelling bijzonder geslaagd. Geweldig spel, een decor we nu nog van na-dagdromen… Bizar en betoverend. Dank jullie wel!

 8. Wat een geweldig mooie voorstelling! 28 Januari in Tilburg, een moeder-dochter momentje, heerlijk. Ik had het niet verwacht bij het zien van de poster (waarom is er voor deze poster gekozen?!? -) maar wat een visueel spektakel! We werden er zelf helemaal dromerig van. Het is geweldig gespeeld en om eerlijk te zijn….ik heb nu pas het verhaal van Alice begrepen 🙂 Wat leuk ook dat je daarna een gesigneerde cd kon kopen en aan de spelers nog vragen kon stellen als je iets niet begreep. Ook nog even in het huisje gekropen om als Alice op de foto te gaan. Wat een heerlijke avond is het geweest! Dank je wel!

 9. Vandaag de voorstelling bekeken met onze kinderen. De decors waren mooi en soms zijn er leuke taalgrapjes. In zijn geheel genomen vonden we de voorstelling onsamenhangend, wat langdradig en een verhaallijn is niet te ontdekken. De voorstelling is evenmin grappig. Ook zijn er geen belangrijke herkenningspunten voor de kinderen. Al met al een tegenvaller.

 10. Ik heb de voorstelling gezien samen met m’n kinderen van 8 en 10 jaar. Ze vonden de aankleding in de foyer een erg leuk voorproefje op de voorstelling. De voorstelling zelf vonden ze visueel heel mooi en boeiend, maar tegelijkertijd ook lastig om de verhaallijn te volgen; ze vonden de scènes wat los van elkaar staan. Neemt niet weg dat we genoten hebben!

Geef een reactie

Of deel Alice in Wonderland op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

School-voorstellingen

Gespeeld

 • Alice in Wonderland De Agnietenhof Tiel
 • Alice in Wonderland Theater Zuidplein Rotterdam
 • Alice in Wonderland Theater Zuidplein Rotterdam
 • Alice in Wonderland Rotterdamse Schouwburg Rotterdam
 • Alice in Wonderland Theater Kikker Utrecht
 • Alice in Wonderland Leidse Schouwburg Leiden
 • Alice in Wonderland Leidse Schouwburg Leiden
 • Alice in Wonderland Schouwburg Haarlem
 • Alice in Wonderland Schouwburg Haarlem
 • Alice in Wonderland Schouwburg Haarlem
 • Alice in Wonderland Cool Heerugowaard
 • Alice in Wonderland KCR Rotterdam
 • Alice in Wonderland KCR Rotterdam
 • Alice in Wonderland KCR Rotterdam
 • Alice in Wonderland De Veste Delft
 • Alice in Wonderland De Veste Delft
 • Alice in Wonderland TAQA Theater de Vest Alkmaar
 • Alice in Wonderland TAQA Theater de Vest Alkmaar
 • Alice in Wonderland Stadsschouwburg Amsterdam Amsterdam
 • Alice in Wonderland Stadsschouwburg Amsterdam Amsterdam
 • Alice in Wonderland Koninklijke Schouwburg Den Haag
 • Alice in Wonderland Koninklijke Schouwburg Den Haag
 • Alice in Wonderland Stadsschouwburg Utrecht Utrecht

Bekijk de openbare voorstellingen