Maas theater dans podium

Een reis vol herinneringen aan onverwachte ervaringen
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Reserveer een plek op de wachtlijst. Mail naar kassa@maastd.nl.

Intiem, kwetsbaar en met een twinkeling eert theatermaker Abdelkarim el Baz de liefde voor zijn moeder en bevecht hij de onomkeerbaarheid van het lot. In zijn solovoorstelling Al Maktoub (het lot) neemt hij het publiek mee in zijn constante pogingen om grip te krijgen op dat wat hem overkomt. Een reis vol herinneringen aan ervaringen die je van tevoren niet had bedacht te (moeten) doorstaan.

Want dat lot, hoe ga je er mee om? Accepteer je of blijf je vechten?

Duur voorstelling: 70 minuten (o.v.b.)

Makers
Stichting Allang Vrienden is opgericht door theatermaker en acteur Abdelkarim el Baz. In 2012 studeerde Abdelkarim af aan de Mimeopleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en in 2016 van de acteursopleiding aan de Toneelacademie te Maastricht. Wat jaren geleden begon als een wekelijkse vriendenbijeenkomst met andere collega-acteurs en tevens vrienden, groeide uit tot een stabiel fundament voor de vorming van een nieuw platform voor een jonge generatie makers en spelers. Met dit initiatief wil Abdelkarim el Baz zijn eigen ambities en die van andere gelijkgestemde nieuwe makers waarmaken. Bij Maas was Abdelkarim te zien in Staal en Alice in Wonderland.

 • Quotes

 • Credits

 • “El Baz toont zich een begenadigd verteller en een fijne, open toneelspeler. Zijn monoloog zit vol harde schakels die hij met een uitgesproken expressie en fysiek vormgeeft. Hij toont zich zowel kwetsbaar als gevaarlijk op de speelvloer.” Theaterkrant.

 • Door: Allang vrienden
  Concept, tekst, spel: Abdelkarim El Baz
  Tekstbegeleiding, tekstbijdrage: Simon Weeda
  Dramaturgie: Marc Maris
  Vormgeving: Eryane Maquine
  Scenefotografie: Mees Borst

Geef een reactie

Of deel Al Maktoub op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Al Maktoub Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.