Maas theater dans podium

Moderne dansvoorstelling
 • dans
 • XL
Speellijst / tickets

Deze moderne dansvoorstelling van choreograaf Mzo Gasa en dansers van Sibonelo Dance Project uit Kaapstad gaat over herinneringen, verzet en hoop. Amaqhawe betekent ‘de helden’ in isiZulu en gaat over jonge mensen die opkomen voor hun toekomst.

De voorstelling is een reactie op de ontwikkelingen in Zuid-Afrika waarin studenten opkomen voor betaalbare educatie in de #Feesmustfall beweging. Net zoals leerlingen in Nederland en andere landen nu de straat op gaan voor het klimaat. Amaqhawe stelt ons de vraag in hoeverre wij bereid zijn om te vechten voor waar wij voor staan en voor onze toekomst en is een oproep voor doorzettingsvermogen.

Duur voorstelling: +/- 60 minuten (o.v.b.)

Afrovibes festival
Voor de zestiende keer (en zesde keer in het Maaspodium) brengt Afrovibes Festival jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland. Afrovibes laat het dynamische culturele leven van stedelijk Afrika zien en verbindt dit met Nederlandse kunstenaars en publiek. Het festival is van 3 tot en met 13 oktober in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

Zaterdag 12 oktober en zondag 13 oktober is het festival in het Maaspodium. De foyer van het theater verandert in een levendig festivalcafé en ontmoetingsplek voor de (inter)nationale gasten en het publiek.

Speak Truth to Power
Het festival thema van dit jaar is Speak Truth to Power. Onze huidige wereld kent een overdaad aan informatie. Met de groei aan ongefilterde (online) informatiebronnen rijst de vraag welke informatie waar en echt is en welke niet. Is het begrip waarheid een illusie geworden in een wereld waarin ‘fake news’ en gemanipuleerde feiten de realiteit overstemmen en bestaande stereotypen versterken?
>> Klik voor meer info over Afrovibes festival

Combitickets
Boom zonder wortel (19:30 uur) en Amaqhawe (21:00 uur) > klik hier

 • Credits

 • Door: Sibonelo Dance Project 
  Choreografie:
  Mzokuthula Gasa
  Dans: Nkemiseng Khena, Nkosinathi Mngomezulu, Lusanda Dayimani, Nomfundo Hlongwa, Thembekile Komani, Vuyokazi Vusani, Lwandiso Ntsume, Sive Gaika

Geef een reactie

Of deel Amaqhawe op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Amaqhawe

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.