Maas theater dans podium

Anansi de spin speelt met rechtvaardigheid
 • 4+
 • theater
Speellijst / tickets

Nu te boeken! Ga je met je eigen huishouden, boek dan gezamenlijk om bij elkaar te zitten. Ga je met iemand anders, boek dan individueel. Kaarten zijn alleen online verkrijgbaar.

De verhalen van Anansi de spin worden al jaren verteld en zijn afkomstig uit Afrika. Anansi is een bijzondere spin. Hij zet de wereld op zijn kop door mensen, dieren en goden op een verkeerd spoor te brengen en zo te krijgen wat hij wilt. Rechtvaardigheid door even niet rechtvaardig te zijn. Maar is wat rechtvaardigheid en hoe kan je die krijgen? Dat zijn vragen die in de Anansi-verhalen continue aan de kaak worden gesteld.

In Anansi en de nieuwe wereld nemen Dorothy Blokland en Yahmani Blackman het publiek mee in Anansi’s reis naar het Westen. Een reis die niet kan worden verteld zonder die ene zwarte bladzijde van de geschiedenis aan te raken. Hoe heeft Anansi tussen de witte letters door zijn spel met rechtvaardigheid kunnen spelen?

Een interactieve en humoristische voorstelling waarin kinderen worden uitgedaagd hun mening te geven over rechtvaardigheid, activisme en passivisme. Dorothy Blokland is voor haar rol in deze voorstelling genomineerd voor de Gouden Krekel meest indrukwekkende podiumprestatie in het jeugdtheater 2019.

Duur voorstelling: 45 minuten (o.v.b.)

Makers
Yahmani Blackman en Dorothy Blokland zijn theatermakers die graag de grens van de absurditeit opzoeken. Ze staan stil bij wat het is om een vrouw te zijn met een kleurrijke geschiedenis. Een geschiedenis die vloekt, die viert, die soms even verdwijnt, maar altijd terugkomt met een verhaal. Sterke persoonlijke verhalen gemengd met een goede dosis pijnlijke humor om het leed te verzachten.

EXTRA’S IN HET MAASPODIUM

Ontbijttafeltje vol 
In juni en juli maken we van jouw theaterbezoek een compleet uitje. Voorafgaand aan de voorstelling maken we een fruitig fris ontbijt voor je klaar. Het ontbijt is inclusief een drankje en is inbegrepen in je ticket.

 

 

 

Veilig
Wij houden rekening met de veiligheid van publiek en medewerkers en nemen alle benodigde voorzorgsmaatregelen. Lees hierover meer op de pagina coronamaatregelen. We zullen deze voorafgaand aan je bezoek ook naar je mailen.

 • Credits

 • Door: Dorothy Blokland, Yahmani Blackman 
  Concept, spel:
  Yahmani Blackman, Dorothy Blokland
  Animatie, illustratie: Zindzi Witte

Geef een reactie

Of deel Anansi en de nieuwe wereld op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Anansi en de nieuwe wereld Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.