fbpx

Maas theater dans podium

circus met zwaargewichten
 • 10+
 • circusdriedaagse
Speellijst / tickets

Zéér fysieke voorstelling over twee mensen met achttien loodzware zakken

In As heavy as it goes onderzoekt Circus Katoen de verschillende aspecten van fysieke arbeid. Met het gewicht van achttien zware zakken als startmateriaal zoeken ze naar een manier om hun circusbeoefening te herdefiniëren. As heavy as it goes is een compositie van organiseren en verstoren, dragen en laten vallen, maar vooral het vinden van speelsheid tijdens het opzoeken van fysieke limieten. Gewicht was altijd een sleutelelement in de circustraining van Circus Katoen, werkend met de evenwichtigheid van hun lichamen. Met dit project willen zij zich op een buitensporige manier in dit element verdiepen, met de zakken als uitdaging.

Circus Katoen
Sophie van der Vuurst de Vries (Rotterdam 1990) en Willem Balduyck (Lichtervelde 1989) zetten beiden op jonge leeftijd hun eerste stappen in het Circus. Willem begon bij Woesh, een circusatelier in Brugge en Sophie kwam terecht bij het jeugdcircus van Rotterdam: Circus Rotjeknor.  De twee ontmoetten elkaar jaren later op de circusopleiding Codarts Rotterdam Circusarts, waar zij in juni 2012 afstudeerden. Hun gezamenlijke liefde voor de natuur, voor simpele objecten en hun zoektocht naar eigenheid maken een hoop creativiteit los, die ze kwijt kunnen in hun eigen compagnie: Circus Katoen.

“Onze ecologische principes spelen altijd een belangrijke rol in ons leven en beïnvloeden ook sterk onze werkwijze. De objecten die we kiezen zijn voornamelijk natuurlijk, biologisch afbreekbaar of gerecycleerd. Eén van onze compagnieregels is dat we alle benodigde materialen en personen in één auto moeten kunnen transporteren. De naam Circus Katoen komt ook uit dit ecologische gegeven voort. Katoen: een schoon, natuurlijk materiaal, zacht maar tegelijk zeer sterk. Een tegenstelling die in ons werk terug te vinden is. Onze droom is om te blijven creëren, spelen en ondertussen onze eigen groente te blijven kweken.”

Circusdriedaagse
Deze voorstelling is onderdeel van de Circusdriedaagse. Van 17 t/m 19 november kun je drie dagen lang genieten van gerenommeerde professionals en multi-talenten. Klik hier voor het volledige programma.

> klik hier voor combitickets As heavy as it goes (19:30 uur) en Circunstruction (20:45 uur)

Vier je feestje in het Maaspodium
Ben je jarig? Vier je feestje bij Maas! Bij binnenkomst staat er een feestelijk versierde tafel met taart en limo voor jou en je vrienden klaar. Na de taart gaan jullie naar As heavy as it goes. Na afloop van de voorstelling ontvangen jullie een leuke verrassing. Dat wordt een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! Meer weten? Klik hier.

 • Credits

 • Door en met: Willem Balduyck en Sophie van der Vuurst – de Vries
  artistieke coach: Geert Belpaeme
  Fysieke ondersteuning: Kitt Johnson
  Artistieke ondersteuning: Sebastian Kahn
  Lichtontwerp: Kris van Oudenhove
  Techniek: Rinus Samyn en Kris Van Oudenhove

Geef een reactie

Of deel As heavy as it goes op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • As heavy as it goes Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.