Maas theater dans podium

Krachtige familieverhalen
 • dans
 • hiphop
 • XL
Speellijst / tickets

Asian Celebration is een dansperformance over familiebagage uit een Aziatisch koloniaal verleden, met een mix van muziek, dans, fotografie en spoken word. Zeven jonge performers, van jonge hiphop danstalenten tot ervaren dansers, laten je een wereld zien van gedeelde verledens, verlangen en gedeelde pijn. Van drie van de dansers zijn de familieverhalen opgetekend en gefotografeerd. Zij zijn alle drie verbonden met elkaar en met Azië. Hun verhalen vormen de grondstoffen voor deze dynamische performance.

Asian Celebration daagt je uit om mee op onderzoek te gaan in een theatraal laboratorium dat je heen en weer slingert tussen ratio en gevoel, feiten en verborgen verhalen en de impact daarvan op de wereld van nu. Samen met de performers roetsj je als in een achtbaan langs dit koloniale verleden: van oost naast west, van Indonesië naar Nederland en weer terug.

Duur voorstelling: 90 minuten

Maker
Don’t Hit Mama is het dansgezelschap van theatermaker Nita Liem en schrijver en dramaturg Bart Deuss, opgericht in 2000. Ze baseren hun danstheaterwerk op hiphop, de Afro-Amerikaanse danstradities, migranten thema’s en sociale dansvormen. Met dansers en makers uit binnen- en buitenland wil Don’t Hit Mama danstheater maken dat publiek direct raakt.

 • Quotes

 • Credits

 • “Samen met choreograaf Andrey ‘Drosha’ Grekhov zijn de dansers er in geslaagd om een brug te slaan tussen de ingehouden elegantie en schitterende beheersing van de Javaanse hofdans en het uitzinnige of licht hysterische raffinement van popping en locking, wat je zelden ziet in theaterdans of hiphoptheater.” Theaterkrant

 • Door: Don’t hit mama
  Concept, artistieke leiding: Bart Deuss, Nita Liem
  Regie: Walter Bart
  Dansers: Rajiv Bhagwanbali, Sonja Bloem, Nita Liem, Delphine ‘DeyDey’ Nguyen, plus jonge hiphop danstalenten
  Muziek: DJ Lovesuprem
  Choreografie: De dansers in samenwerking met Nita Liem
  Decor: Michiel Voet
  Vertelling: Bart Deuss

Geef een reactie

Of deel Asian Celebration – Geannuleerd op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Asian Celebration - Geannuleerd Geannuleerd
 • Asian Celebration - Geannuleerd Geannuleerd

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.