fbpx

Maas theater dans podium

Zoektocht naar verbondenheid
  • dans
  • XL
Speellijst / tickets

De mogelijkheid en onmogelijkheid van mensen om samen te zijn

Op de klanken van Vivaldi volgen de dansers een onvoorspelbare reis door tijd en ruimte. Videoprojecties op de dansvloer en de achterwand reflecteren hen als schaduwen. Een afspiegeling van het verlangen dat hen altijd achtervolgt. Back ontrafelt de vaak onuitgesproken verhalen die zich tussen mensen afspelen. Een voorstelling over de niet ingeloste verlangens van mensen naar verbondenheid: een plek, een land, met een ander. Wervelende dans over samenkomen en de strijd om los te komen.

Back werd in 2008 voor het eerst opgevoerd tijdens het Afrovibes Festival als duet. Sindsdien heeft choreograaf Sabbagha het stuk verschillende keren opnieuw geïnterpreteerd. Dit jaar is tijdens het festival de laatste versie te zien, met vier dansers. Het is een versie die flirt met liefhebben en zucht van verlangen.

Back is onderdeel van het Afrovibes Festival. Combineer Back gratis met een dansinterventie en live muziek! De avond begint met de dansinterventie The Wave van Alida Dors / Backbone (19:30, gratis te bezoeken) en wordt afgesloten met de Zuid-Afrikaanse band The Kiffness (21:15, gratis te bezoeken).

Afrovibes Festival
Afrovibes festival brengt voor de vijftiende editie jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland. Afrovibes laat het dynamische culturele leven van stedelijk Afrika zien en verbindt dit met Nederlandse kunstenaars en publiek. Het festival is van 4 t/m 14 oktober in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Moderne, actuele en vernieuwende theater- en dansvoorstellingen, muziek en film uit grootstedelijke culturele hotspots in Afrika zijn tijdens Afrovibes te zien. >> Klik hier voor het volledige Afrovibes programma

  • Credits

Geef een reactie

Of deel Back op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Back

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.