Maas theater dans podium

Life is nothing but a battle
 • breakdance performance
 • hiphop
 • XL
Speellijst / tickets

B-BOY provides a brief glimpse into the lives of breakdancers and the world of battling. An encounter between five very different dance personalities, who all defy the law of gravity.

Watch how they, with respect for the originators, evaluate 40 years of breakdance. They unscramble battle codes and hiphop principles, share their rituals and injuries, and are open about the endless training and the rivalry between dancers. They are also not afraid to give their no-nonsense opinion on each other’s skills and fails.

Armed with the last bit of street cred she has left, Jolanda Spoel plunges into the wondrous and explosive world of breakdance battles. As documentary choreographer, she creates a performance with and about breakdancers, about the many struggles artists face every day. A performance in which film and theatre and reality and fiction seamlessly blend together. In every city, the crew will be surprised with a guest appearance from a local breakdancer.

Duration: 60 to 70 minutes.
Language No Problem: parts of this performance contain Dutch language.

Jolanda Spoel about B-BOY
“B-BOY is an ode to breakdancers. As a theatre maker however, I don’t want to solely highlight the acrobatic virtuosity of breakdance, but also its narrative power, which is much greater than people might think.”

 

 

22 reacties op B-BOY

 1. Gisteren genoten van jullie optreden in Leiden . Onze eerste echte ervaring met breakdance. Compliment voor de vormgeving, de dramatiek, humor en schoonheid. Geweldig om dit ervaren te hebben.

 2. Geweldige avond gehad met mijn 10-jarige zoon , samen genoten van de BBoys! Wat een kracht , wat een verhaal en passie hebben deze boys en ook een ode aan de choreo!

 3. Eerst de premiere gezien en nog een keer op 30 nov., beide in Maas! Om te checken of ik het nog zo geweldig goed zou vinden… en ja hoor alleen nog maar beter!! Echt zo byzonder hoe ieder zijn eigen karakter behoud en hoe intens je als publiek mee mag kijken naar hoe het is om een bboy te zijn!! Eerlijk als goud, zo zou de boys willen noemen en om dit zo uitvergroot te laten en kunnen zien.. is vakwerk.. van iedereen die er aan heeft meegewerkt! Chapeau!! x 100. Ik hoop echt dat deze voorstelling langer houdbaar mag zijn. Nog heel veel succes allemaal

 4. Geweldige voorstelling. Wat een kracht en creativiteit. Mooi met de persoonlijke verhalen en combinatie met filmbeelden van de dansers. We waren onder de indruk.

 5. De tryout op 26 september (verjaardag Tim) en gisteravond voorstelling in Amersfoort. Prachtig voorstelling ook deze tweede keer kregen wij er niet genoeg van. Alles is zo herkenbaar, de ups en downs, de grappige dingen, de ouderdom maar vooral de souplesse van hun dans. Het is niet in woorden te bevatten, zo aangrijpend ook qua emoties die het met zich meebrengt voor het publiek.
  Volgende keer in grotere theaters brengen.

 6. Ik ben ook met school geweest naar deze voorstelling en het was echt leuk. Ik heb nu zelf ook wel zin om te breakdancen en ben erover aan het nadenken.

 7. Ik ging voor school naar B-Boy. Eerlijk gezecht had ik er geen zin in. Maar toen he’d bezig was vloog het zo voorbij. Ik vond het super leuk en heb er zeker van genoten.

 8. Gisteren, 10 oktober in Hengelo, deze voorstelling mogen beleven. Het is een aanrader voor jong en oud! De groep weet me te boeien, aan het lachen te brengen, maar zeker óók te ontroeren. En dat laat zien dat hier kwaliteit stond, dans, acrobatiek en theater, alles in één, verbluffend. Een dik uur, waarin je blijft verwonderen wat er een fysieke maar óók mentale kracht er bij de spelers aanwezig is. Ga zeker na een volgende voorstelling!

 9. Super ,!! in hengelo geweest, helaas had niemand dextro voor je..;)

  genoot van de strakke samendans/beweging die soepel eruit…zag maar ondertussen …..om dat zo te kunnen doen,klasse!

  Ook ogenschijnlijk kleine dingetjes ….
  zo gauw je je voorstelt dat na te ‘moeten ‘doen…pfft…

  en muziek … goeie ,
  thx ~

 10. Op 3 oktober in Korzo geweest. Onze eerste keer, dat we waagden eens wat anders te bezoeken dan Opera en Ballet. Optimaal genieten was het en wat een fantastische ervaring om de interactie te zien van deze prachtige mannen met elkaar, maar ook in directe communicatie met ‘t jonge publiek. Als 70 jarigen voelden we ons energiek en opgeladen Een absolute verademing, deze hele avond: ‘performance en sfeer’ Bravo!

 11. De première gezien! Manmanman wat een voorstelling! Echt zo genoten! Onder de indruk van de inhoud, de afwisselende dynamiek, de balans tussen diepgang en humor. Zeer sterke regie!! Hulde!!! En wat een innemende dansers. Ik kom zeker nog een keer!

 12. Ik hoorde alleen maar positieve berichten op de voorstelling. Fijn dat de leerlingen zo genoten hebben van B-BOY! Ook weer bedankt voor de goede organisatie.

 13. Wat was het een goede voorstelling gisteren!
  Ik was echt onder de indruk. Zowel van de dansers als onze leerlingen.
  Dit was hun eerste voorstellingsbezoek met onze school.
  Jullie hebben hen echt goed ontvangen.

Geef een reactie

Of deel B-BOY op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.