Maas theater dans podium

An enchanting love story
 • 8-108 JR
 • families
 • theater
Speellijst / tickets

A take on Beauty and the Beast.

Which girl has the courage to kiss a frog, a snake or a bear? These are no cuddly toys, these beasts. They are dirty, sticky, too large or too fat. In short: really repulsive. But sometimes you have to get on with it. If need be, with your eyes closed. When your father is in danger. When a rose has been plucked. When a promise has been made. Then you’ll have to do it, you’ll have no choice. Then you will become a hero in an inevitable love story.

Running after their golden ball, a group of girls gets lost. They encounter malicious midgets and benevolent bears. And they must complete impossible tasks: pick strawberries in the snow, sleep next to a dark pool and dance for hours on the moss. And they have to keep searching for the beast that is actually the prince.

 

 • Practical information

 • Credits

 • Touring period: January – March 2018
  Age: 8 years and up
  Duration: 75-90 minutes
  Performance Area: 12 m x 10 m / height 14 m
  Bookings: Rosa Brinks / rosa@MAAStd.nl

 • Text, direction: Moniek Merkx
  With: Niek van der HorstRosa van Leeuwen, Freek NieuwdorpGale Rama, Jurriën Remkes, Anneke Sluiters, Jens van Huizen (intern), Gihan Koster (intern), a group of 8 local children and youngsters and 8 singers of the Dutch Chamber Choir.
  Music: Joop van Brakel e.a.
  Arrangements: Keimpe de Jong
  Repetitor Dutch Chamber Choir: Beni Csillez
  Decor: Sanne Danz
  Costumes: Nicky Nina de Jong
  Light: Gé Wegman
  Choreography: Art Srisayam
  Dramaturgy: Dorien Folkers
  Technique: Frans Baudoin, Peter Raaijmakers, Andrea Spoor, Bas Standaar
  Production: Diana Roos
  Arrangements: Keimpe de Jong
  Repetitor Dutch Chamber Choir: Béni Csillag
  Singers Dutch Chamber Choir: sopraan: Marijke van der Harst, Ingrid Nugteren, Margreet Rietveld, Bethany Shepherd; alt: Laura Lopes, Åsa Olsson; tenor: Emilio Aguilar, Henk Gunneman; bas: Martijn de Graaf Bierbrauwer, Frank Hermans
  Direction children: Zoscha van Erkel, Sara Giampaolo, Lizzy Hennequin
  Assistents: Seline Gosling (direction), Lonneke Cuppen, Tamar Stalenhoef (props), Kyra Vivian Wessel, Lotte van Dijk (costums), Woedy Woet (magic advise)
  Image: Noa Verhofstad (campaign image), Phile Deprez, Caroline Elenbaas (scenephotos), Huub Laurens (video)
  In cooperation with: The Dutch Chamber Choir and Stadsschouwburg Utrecht

79 reacties op Beauty en het beest

 1. Humor, acrobatiek, dans, zang en zeer sympathiek samenspel met de kindercast: het was een prachtige voorstelling! Persoonlijk vond ik het middenstuk (wandeling door het bos naar het beest) iets te lang duren en wat minder dynamisch maar dat is een aantekening voor in de kantlijn. Al met al een zeer geslaagde middag en de aanwezige jeugd heeft op een zeer positieve manier het theater kunnen beleven!

 2. Ik ging naar deze voorstelling omdat mijn zusje erin speelde en had er geen al te hoge verwachtingen van. Dat was maar goed ook want ik ik vond het een verschrikkelijke voorstelling. Het waren allemaal slechte acteurs en actrices, behalve de twee zussen van Beauty, die waren wel leuk en goed. De drie jongens die zich steeds rondom het Beest bevonden, waren ook best leuk. Het irriteerde me enorm hoe nep er werd gespeeld door de rest. Echt heel oppervlakkig, met name de vader van Beauty. Soms leek het alsof Beauty alleen maar was gekozen voor deze rol omdat ze best okee kon dansen. Het acteren was echter barslecht. Het beest schreeuwde bijna alleen maar, ook als koning overigens. Dat was naar mijn mening echt niet nodig! De kinderen, onder wie mijn eigen zusje, waren wel grappig maar voegden niets toe. Sommige ongemakkelijk grappig bedoelde stukken, zoals het aardbeienuitdeelmoment tussen Beauty en het Beest of hun bijna kusmoment, duurden veel te lang waardoor het ongeloofwaardig werd. Het voelde niet alsof ze zich met hun personage identificeerden. Ik leefde met geen enkel personage mee omdat ze niets van ontwikkeling toonden.
  Wat ik wel prachtig vond, waren het decor, de kostuums en het koor. Dat is dan nog tenminste iets.

 3. Ik vind het ontzettend jammer om toe te moeten geven maar ik heb geen moment van de voorstelling genoten. Ik hou normaal heel erg van Maas, maar ik begreep het niet. Het lijkt of er op geen moment een dramaturg heeft meegekeken. Alsof in het montage-maak proces er gewoon teveel was en daardoor er verkeerde keuzes zijn gemaakt. Ook sluit ik me aan bij anderen door te zeggen dat de muziek van het kamerkoor prachtig was, maar niet voor hier. Dit was veel te zwaar. Het spel was vlak (soms zelfs slecht) en de kinderen waren leuk, maar voegden niks wezenlijks toe. Sommige stukken duurden te lang (bv het begin) anderen te kort. Ik dacht het verhaal wel te kennen maar zelfs ik raakte de weg kwijt. Niemand maakte een ontwikkeling door, daardoor voelde je geen empathie. Met alleen af en toe grapjes los je dat niet op. Ook had ik moeite met het continu zeggen dat het beest zo lelijk en goor was terwijl ik de afgelopen jaren geen man op het podium gezien die mooier is dan Jurrien Remkes.
  Het decor en de kostuums waren prachtig. Dat dan weer wel 😉

 4. GENOTEN! Mooie zang, gaf een bijzondere sfeer. Vooral veel gelachen, de kids zaten op t puntje van de stoel. Geboeid door acrobatiek, dans, verhaal, de kinderen die meespeelden en de hilarische zusjes Anna en Maria. Fantastische voorstelling en een geweldige beleving!

 5. Als fan van het Maas theater keek ik erg naar deze voorstelling uit. Ik vind het jammer dat ik niet erg enthousiast kan zijn nadat ik met mijn zoon geweest ben.
  Het miste voor mij net de sprankeling waardoor ik theater zo bijzonder vind, dat je wordt getransformeerd naar een andere wereld. De muziek was erg zwaarmoedig en serieus, wat in vreemd contrast stond met de speelse acteurs. Ik vond dit een gemiste kans om kinderen in contact te brengen met klassieke muziek.
  Het verhaal kon me niet vasthouden, het bleef aan de oppervlakte en de hoofdpersonen bleven flat characters. Dit lag mijns inziens niet aan hun talent maar aan de manier waarop het verhaal verteld werd.
  Ondanks deze ervaring blijf ik fan hoor !

 6. gisteravond genoten van de Beauty in Rotterdam. Wat een perfecte mix van sfeer, dans, decor, muziek en inhoud. Geweldig voor kinderen, maar ook voor ons volwassenen van 25-72 jaar!!!

 7. Fantastische voorstelling. Prachtige dans, zang en humor. Onze zoon van 8 heeft op het puntje van z’n stoel gezeten en zitten schaterlachen en ook voor papa en mama was dit een top uitje!

 8. Vandaag naar Beauty geweest in Zwolle. Wat een geweldige voorstelling. Alles klopte…..muziek, dans, decor, licht, geluid, zang, acteurs…super gewoon.
  En dan natuurlijk de 10 kinderen die mee mochten spelen, waar onze dochter er 1 van was. Wat een super ervaring, ze heeft er van genoten. Helemaal geweldig dat ze ook samen gingen lunchen…dat is net dat beetje extra wat het nog leuker maakt. Eén ding vond ze jammer….dat het maar eenmalig was…ze wil wel 100 keer meespelen.

 9. Net genoten met kleindochter van 8 jaar van een wervelende, sprookjesachtig verhaal over de prins, die monsterachtig wordt en weer tot liefdevolle prins wordt omgeturnd door Rosa.
  Begeleid door het prachtige zingende Nederlandse Kamerkoor. Geweldige dansers en acteurs en niet te vergeten de jeugd uit de omgeving van Smallingerland, waaronder een dorpsgenoot .
  Schitterend decor. Vol lof, een avond om niet zomaar te vergeten.

 10. Mijn dochter (9) zat te genieten van dit sprookje in een eigentijds jasje. Heel mooi hoe de figuranten wisselend in nieuwe rollen of als levend decor optraden. Dank!

 11. Wij waren vooral enthousiast over de prachtige zang en boeiende dansuitvoeringen.
  Mijn dochter van 11 jaar vond het wel wat zwaar en ‘donker’. De twee oudste zusjes zorgden voor luchtigheid en humor wat de voorstelling voor kinderen v.a. 8 jaar wel nodig heeft.
  In de zaal waren ook jongere kinderen. De voorstelling is voor hen niet geschikt. Enkele mensen met kleine kinderen verlieten de zaal en/of namen hun kind op schoot.

 12. Mooie spannende en grappige voorstelling met prachtig koor. Decor en belichting benadrukten de sfeer per scène. Erg leuk dat er lokale kinderen mee mochten spelen. Het leek me voor jongere kinderen (8+) misschien iets te serieus, maar voor de rest TOP!

 13. Ik betrapte mezelf er iedere keer op dat ik letterlijk met open mond zat te kijken.
  Geweldige dans en acteurs. Prachtige decors en kostuums. Ik heb genoten (ook van mijn kleindochter) Super.

 14. Een prachtige voorstelling. Mijn dochter Belicia mocht meespelen in de kindercast van Beauty en het beest. Leuk is dat alle kinderen aan bod komen. De hele setting was perfect verzorgd, van de lichtzuilen die in bomen veranderen als de scène zich in het bos afspeelde tot het zingende koor dat eigenlijk als je goed luisterde totaal wat anders zong dan wat in het stuk pastte. Maar door hun zang pastte het precies in de scène.
  Wat deed mijn dochter het leuk en vol overgave. Leuke voorstelling en goed gespeeld!!

 15. Volwassen voorstelling, ook voor kinderen!
  De lichtende zuilen in het begin van de voorstelling waren al prachtig en het hield niet op. Een magisch moment toen ze in bomen veranderen, het dansen van de bomen maken de sprookjes ervaring compleet.
  En misschien kun je nog niet alles begrijpen wat er gezegd en gezongen wordt, zoals in de echte wereld. Daar snap ik ook niet alles van. Het maakt me wél nieuwsgierig. Ik versta het niet wat ze zingen, maar ik voel het wel. Grappig: je kan het koortje ook wegsturen als je vind dat het stoort.
  En wat bewegen de spelers mooi…

 16. Een prachtige voorstelling , intrigerend en spannend maar zeker niet vanaf 8 jaar wat mij betreft. Meer een voorstelling van 12 plus. Zangstukken erg langdradig , mooi voor volwassenen maar mijn kids begonnen wat af te haken. De zusjes waren wel hilarisch en grappige dialogen.

 17. Een absolute aanrader! Wat hebben wij genoten vanavond. Van de eerste tot de laatste minuut een spetterende, hilarische (dankzij de de twee zussen) geweldige acteerwerk. Muziek, zang en decor waren ook geweldig. Bedankt Maas Theater/ Dans voor deze super avond! Tot de volgende keer!

 18. De voorstelling gezien in Hasselt . Wat een prachtige, wervelende voorstelling !!!!
  Superknappe acteerprestaties, dans, zang, decor, kostuums ! Alles echt TOP !!!
  En onze drie dochters waren supertrots dat ze mochten meespelen ! Wat hebben ze ervan genoten !!! Hoe fijn ook dat jullie de kinderen toch allemaal ook wel in de spotlights gezet hebben. Ze waren razend enthousiast al van bij de eerste repetitie ! Prachtig hoe jullie dat klaarspelen ! En met zoveel respect voor de kinderen ! Zeer mooi initiatief !
  We zijn absoluut fan geworden van MAAS Theater en Dans. Hopelijk komen jullie volgend jaar terug naar Hasselt ! Dan zijn we zeker terug van de partij ! Groetjes uit Hasselt, Eva, Fien, Lotte, Annelies en Philippe

 19. Het was ontzettend leuk Maas Theater weer terug in Delft te zien. Wij zijn al jaren lang fan van Maas, van het begin toen het theater nog in Delft was. Ook vorig jaar was er een fantastische voorstelling Alice in Wonderland te zien.
  Beauty & het Beest was supermooi. Alexandra van 7 (net onder 8;) vond de kinderen en de toverkaarsjes echt mooi. Alle dansers waren echt op zijn best. Wij zullen deze voorstelling absoluut aanbevelen.

 20. Gisteren hebben we deze mooie voorstelling mogen bekijken. Goed gespeeld, energiek gedanst en prachtig gezongen. Bedankt voor het fijne avondje uit.

 21. Vanavond in delft samen met mijn dochter bij jullie voorstelling van beauty en het beest geweest. In een woord geweldig! Genoten van een verrassende uitvoering van dit sprookje. Prachtig acteerwerk, acrobatisch, humoristisch, het plezier spat er van af. Wij komen graag nog eens terug naar een nieuwe voorstelling van jullie.

 22. Wat een prachtige voorstelling, vol spanning en humor. We genoten, samen met onze 3 dochters van een verhaal dat veel té snel voorbij was.
  En hoe schitterend, dat werken met “lokale” kinderen. Moet een prachtige ervaring voor hen zijn.
  Wij zijn fan! En in het volgend theaterjaar gaan wij alvast op zoek naar nieuwe voorstelling van MAAS.

 23. Wij zijn met onze drie kleindochters naar jullie voorstelling in Groningen geweest. Wij allen vonden het betoverend en hebben ademloos de hele voorstelling gevolgd. Vooral de toepasselijke zang en zo zuiver uitgevoerd, klinkt nog na. Een aanrader!
  We vroegen ons wel af, hoe jullie dat georganiseerd hebben met al die kinderen.

 24. Geweldige voorstelling in Breda, mijn dochter (bijna 8 jaar) zat op t puntje van de stoel. Ze vond de zussen heel gemeen en het heel knap als er iemand werd opgetild in de dans. Ik vond het een mooie combinatie van zang/dans/theater. Echt een aanrader voor t hele gezin.

 25. het was mooi en heel leuk alleen vond ik het verhaal soms wat verwarrend was niet altijd duidelijk waar het over ging , en het achtergrondkoor muziek vond ik maar heel saai wat daar ben ik af en toe beetje van in slaap gevallen dat vond ik echt saai dat had wel wat vrolijkere muziek moge zijn,

 26. Met dochter genoten in Groningen, 13 januari. Het was spannend, verrassend, grappig, vilein. Af en toe wist je niet waar je moest kijken om alles te zien. De lege tafel was toch ineens gevuld! Wat een indrukwekkende sprongen en energie bij die dansers!
  Koor zong prachtig. Jammer dat ze vaak net niet verstaanbaar waren. De tekst was vast ook een mooie aanvulling geweest.
  Lag jullie thuisbasis Rotterdam maar dichter bij Groningen.

 27. Een geweldige musical, met geweldige acteurs die hun hun rol heel goed speelden en af en toe acrobatische toeren uit halen die het spel ten goede komen.
  Humor, zang, dans en muziek, geweldig om te zien.
  En dan ook nog in elke stad de kans, dat 10 kinderen worden uitgenodigd om middels een auditie mee te doen, wat een geweldig idee.
  E.e.a is zo goed uitgewerkt dat de kinderen een zeer goede toevoeging zijn in de show.
  Het koor zingt op het toneel en ondersteunt met hun zang de spelers, hun aanwezigheid is op de achtergrond, maar de zang ondersteunt het geheel geweldig.
  Stukken uit de trailer zijn heel herkenbaar en komen op dezelfde indrukwekkende manier terug.
  De beide zussen van Beauty spelen hun rol echt irritant en verveeld en zijn dan ook geweldig om te zien.
  Het beest zelf gaat af en toe behoorlijk te keer, hetgeen zijn naam eer aan doet.
  Al met al een top voorstelling met een geweldig leuk einde, waar alle spelers, kinderen en koorleden in meedraaien.
  Genoten van deze unieke opzet.

 28. Ik heb genoten, ook al ben ik geen kind meer (70) ! Een hele goede voorstelling.
  Vroeger zelf gedanst en voorstellingen met kinderen gemaakt. Ik was dus ook benieuwd hoe het met de kinderen er bij zou gaan.
  Daarnaast was ik benieuwd naar het koor. Prachtig dus.
  Alle lof !!!

 29. Werkelijk prachtige voorstelling: mooie beelden, prachtige muziek, bijzonder decor en mooi spel. Nuet vaak zo’n mooie voorstelling gezuen

 30. We hebben ontzettend genoten van de prachtige voorstelling gisteren in de Schouwburg! Wat een mooie voorstelling, alles vloeide in elkaar over, alsof het vanzelf ging. De kinderen hadden prachtige rollen, ik vond het ook ontroerend om te zien. De muziek was mooi, het decor was mooi, er werd goed gespeeld en gedanst en alles paste wonderwel bij elkaar.

 31. WWat een prachtige mogelijkheid om kinderen en familie te betrekken bij zo, n productie.
  Met allen 7 familie leden genoten!

 32. Gisteren samen met mijn dochter gegaan. Prachtig spel met dosis humor en prachtig decor.
  Kijk door mijn werk meer naar de productie waarvan ik onder de indruk was. Minimalistisch, geen overdaad maar voortreffelijk functioneel met motion en juiste belichting die perfect aansluit op het verhaal.
  Wij hebben genoten!

 33. Zondag 7 januari gezien in de Stadsschouwburg. Een hele mooie, originele voorstelling en combinatie van sprookje, dans, zang en theater. Geweldig creatief. Het viel me op dat het muisstil was in de zaal, de kinderen waren geboeid. Het Engels in het begin was voor onze kids nog net een brug te ver, maar de strekking was wel duidelijk. Ik vond het prachtig gezongen door het koor. Hoewel de teksten niet goed te verstaan waren heb ik wel van het gezang genoten. Mooie interactie ook tussen de verschillende disciplines. Deze voorstelling is echt een aanrader als je je kind wilt laten kennis maken met kwaliteitstheater. Prachtige uitvoering!

 34. Fantastische, zeer onderhoudende voorstelling, gezien gisteren in de Amsterdamse Stadsschouwburg.
  Minpuntjes: geluidsversterking vaak te hard en wat de zangers betreft niet in balans: mannen te hard, vrouwen te zacht. En in de slotscene mogen de zangers van mij mee bewegen, zoals alleen bas Martijn deed!

 35. geweldige voorstelling! Parkstad theater Kerkrade.
  Onze jongedame mocht meedoen met casting… helaas niet gecast, maar wel mogen genieten van deze geweldige musical.De interactie tussen de hoofdrolspelers, de musicale begeleiding en de kinderen was zeer bijzonder. Mooi opgezet.

 36. Gezien in Utrechtse Schouwburg 28/12/2017. Mooie enscenering, origineel samengaan zang spel dans beweging. Maar meerdere scenes duurden lang (bijv scène met vader bij het beest, gedekte eettafel, maar bijv ook sommige bosscenes) ondanks de vaart die er door de beweging in het stuk zat, dus zaal werd af en toe wat onrustig en dat was jammer want de cast was zeer actief en enthousiast bezig. Ik was er met 4 kinderen leeftijd 8 en 11. Zij waren zeker geboeid en werden nieuwsgierig over waarom dit zo ging en dat zus. Mooi om mee te maken. Maar ze raakten aantal keer de draad kwijt, soms was verhaallijn ook wat onduidelijk. Hoezo verandert de prins in een beest, was niet voor iedereen duidelijk, zeker als je het verhaal niet kende. Hoezo had de vader de roos gestolen, die werd hem toch aangeboden? Ook kon er meer humor in (bijv tussen Beauty en het beest) en had de klassieke muziek, gezien het jonge publiek, meer afgewisseld kunnen worden met beat en swing. De cast had dat prima aangekund, lijkt het. Ook gewaagd om het stuk vanaf 8+ aan te bieden maar de dialogen/monologen van de zusjes zijn wel even een niveautje erop. De jongere kinderen missen daarom een deel van de pret, jammer want de zusjes vormen een mooie tegenpool maar zijn nu soms wat over the top. Ook omdat de figuur van vader nogal plat blijft, komt niet goed uit de verf. Kortom: we hebben zeker genoten maar er zaten behoorlijk wat dips in de aandachtsspanne en een aantal trage stukken had ons inziens vrij makkelijk dynamischer kunnen worden gemaakt.

 37. De voorstelling in Kunstmin Dordrecht bijgewoond. Geweldige avond gehad, geboeid van begin tot eind. Aangenaam verrast. Acteerprestaties, zang, muziek en decor zeer professioneel. Kortom een aanrader!

 38. Wat een geweldige voorstelling in de Stadsschouwburg van Utrecht.
  Een mooi hedendaags sprookje. Onze kleindochter van 8 vond het super!!
  We hebben genoten.

 39. Een 10! Fantastische voorstelling! De combinatie met de muziek was prachtig. Verbeterpuntje: ik krijg de tickets liever gewoon in de mail, de huidige werkwijze is wat omslachtig.

 40. Geweldige voorstelling met veel afwisseling in dans, zang en spel. Leuke dialogen van de pestende dochters. Liedteksten waren niet altijd goed te verstaan.

 41. Wat een geweldige voorstelling! Erg blij dat ik gisteren nog spontaan besloot om een kaartje te kopen. Prachtige mix van humor, acrobatiek/dans en (koor)zang. Van begin tot eind intens genoten!

 42. Prachtig en het hele stuk klopt bij elkaar, zangers, danser, spelers, kinderen, licht, geluid, decor…alles. We komen nog een keer kijken hoor!

 43. Gisteravond ging ik met mijn twee dochters (8 en 11) naar jullie voorstelling. De meisjes vonden het geheel vrij redelijk maar ik moet echt zeggen dat ik het verschrikkelijk vond. De acteurs waren zo flets en ongeloofwaardig. Het publiek wil toch iets voelen? Je wilt meegezogen worden in het verhaal maar hier werden de teksten opgedreund met een enorme afstand tussen acteur en tekst. En dan de muziek! Sorry, maar wat een lege, nietszeggende, ingeblikte muziek. En hier bedoel ik de instrumentale muziek. Vreselijk amateuristische geluiden. Ik kende de stukken van David Lang al omdat ik zelf in een amateurkoor zing maar ik vond het zo goedkoop om deze prachtige muziek hiervoor te gebruiken. Het verschil in kwaliteit tussen de muziek van Lang en uw componist is zó groot…het deed helemaal niets met elkaar. Het spijt me zeer maar ik vond het geheel ronduit amateuristisch overkomen.

 44. Wat een beauty van een voorstelling, decor, kostuums, zang, spel, de kinderen die meedoen, alles komt prachtig samen en is een feest voor ons hele gezin. Ook fijn om de voorstelling te zien in de Utrechtse schouwburg, prettig theater om een middagje door te brengen. Graag volgend jaar meer van dit!

 45. Wat een mooie voorstelling met een verrassende mix van dans, toneel en zang. Een aanrader voor alle leeftijden. Wij waren met tieners en pubers. Verwonderd en gelachen!

 46. Heel leuke voorstelling. Verrassend: dans, theater, eigen versie, slim gebruik van decor.
  Humor: toch verschillende sprookjes door elkaar. heeel heeeel goed. Ga dit zeker zien.

 47. Hele aparte voorstelling en totaal niet wat wij hadden verwacht. Wat een durf van de regie om van een Disney sprookje zoiets te maken.
  Er werd veel gedanst maar niet gezongen wat wij erg jammer vonden.
  In tegenstelling tot anderen vonden wij het koor vreselijk. Gaf ons een deprimerend gevoel.
  Niets herkenbaars ook.
  De “zusjes” vonden wij erg grappig.

  Wij kenden MAAStd niet en misschien kwam het daardoor dat wij zo verrast werden.

  1. Beste, leuk dat jullie je lieten verrassen. Jammer dat jullie niet over alles positief waren. Het is zeker geen Disney sprookje, maar een verhaal van 277 jaar oud, onder andere door Disney verwerkt tot film en musical. Lees het hier: https://www.maastd.nl/magazine/beauty/277jaarbeauty/ Wat betreft het zingen dat je miste: we hebben het ook niet gemaakt als een musical, maar als theatervoorstelling. We hopen dat je je vaker wilt laten verrassen door Maas theater en dans.
   Groeten namens Maas
   Danielle

 48. Dit is een wereldhit door de speciale opzet met veel klassieke koormuziek, ballet en een inventief decor, die kinderen ineens wel boeit. Het koor zingt al in het Engels. Het stuk kan zo de grens over. Het zou me niets verwonderen als het ineens naast een ‘Joop van de Ende productie op Broadway wordt uitgevoerd.

 49. Prachtige humorvolle voorstelling, met veel creatieve verwijzingen. Het koor was een wondermooie verrijking. Ik heb genoten van de zusjes, de dans, de muziek en de teksten. Veel lof en dank!

 50. Erg slechte voorstelling: niet goed geacteerd, verschrikkelijk traag, flauwe humor en de losse onderdelen en scenes vormden geen geheel, maar waren een chaotische rotzooi. Het verhaal kwam daardoor niet over en de voorstelling slaagde er niet in je te grijpen of ontroeren.

 51. Ik vond de voorstelling (met een mooi decor) in Utrecht op 23 december echt beneden de maat.
  Verscheidene scenes duurden vervelend lang. Vooral de eerste scene met de koning.
  De rol van de vader werd slecht gespeeld, met opgezegde teksten en in een stijve houding.
  De beginscène met de zusjes was onverstaanbaar op balkonplaatsen E2,3

  1. Beste Teun, wat jammer dat je niet zo blij was met Beauty en het beest. We hebben zelf ook op het balkon gezeten om te kijken of de voorstelling vanaf die plekken ook goed te volgen was. Wat opviel was dat je daar een prachtig overzicht hebt op het geheel. Jammer dat de beginscène slecht te horen was. We hopen je de volgende keer toch graag weer te zien bij Maas / in Stadsschouwburg Utrecht.
   Groeten van Maas theater en dans

 52. Prachtige voorstelling! Geweldige combinatie van MAAS, Nederlands Kamerkoor en de kinderen uit Utrecht. In een fraai decor. Wij hebben er met z’n allen enorm van genoten. Hoop dat dit een jaarlijkse traditie wordt.!

 53. Ga dit zien! De mooiste voorstelling van het jaar.
  Gisteren in Dordrecht naar de allereerste Beauty en het beest geweest, wat een eer! We hebben enorm genoten, van minuut tot minuut geboeid zitten kijken en luisteren. Ogen en oren kwamen we tekort. Prachtig verhaal, betoverende zang, indrukwekkend decor, ontwapenend spel. Tot in de puntjes perfect.

  Beauty is de mooiste en stoerste beauty ooit, de zusjes Anna en Maria een hi-la-risch, super op elkaar ingespeeld duo en ook het beest met zijn woeste wasbord had niet beter gecast kunnen worden. Met een warm hart (of hert?) keerden wij huiswaarts, we gaan lekker nog een keer kijken als de voorstelling in Rotterdam is.

 54. Gisteravond naar Beauty en het beest geweest in Schouwburg Kunstmin in Dordrecht vooral omdat onze kleindochter een van de kinderen was die meespeelden op het toneel.
  Vond het een hele leuke voorstelling met veel interactie en prachtige zang en een mooi passend decor.
  Vinden het een mooi initiatief om “lokale” kinderen zonder toneel ervaring deel te laten uitmaken van de voorstelling, heel goed!
  Zal in de toekomst zeker dergelijke voorstellingen bezoeken ook al is onze kleindochter niet gecast

Geef een reactie

Of deel Beauty en het beest op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Op Reis

Gespeeld

Bekijk de schoolvoorstellingen

School-voorstellingen

Gespeeld

 • Beauty en het beest Kunstmin Dordrecht
 • Beauty en het beest Den Haag Koninklijke Schouwburg
 • Beauty en het beest Stadsschouwburg Haarlem Haarlem
 • Beauty en het beest Theater Rotterdam Rotterdam
 • Beauty en het beest Theater Rotterdam Rotterdam
 • Beauty en het beest Theater Rotterdam Rotterdam
 • Beauty en het beest Theater Rotterdam Rotterdam

Bekijk de openbare voorstellingen