Maas theater dans podium

Een gezongen fabel over een doodgewoon meisje van acht
 • 8+
 • muziek
 • theater
Speellijst / tickets

Wegens maatregelen in verband met het Coronavirus kan deze voorstelling niet gespeeld worden op de beoogde speeldatum. Klik hier voor de meest actuele informatie over de maatregelen die het Maaspodium neemt.

Een hond loopt iedere ochtend met twee dino’s naar haar basisschool. In de klas van meester octopus heeft ze veel lol, maar ook wat moeite met opletten. Een haai komt haar eens observeren in de klas. Hoe kunnen ze haar beter helpen? Moet ze niet eens gaan kijken op een andere school? Met knikkende poten stapt ze in het taxibusje van het nijlpaard. Hebben ze daar ook zo’n lieve meester? En hoe moet het in de lente met haar kinderfeestje?

In een kijkdoos vol dieren, gevoelige snaren en goede bedoelingen maakt Theater Artemis van hele gewone dingen een dromerige ‘musical’. Een fabelachtige voorstelling met live zang en muziek over interne begeleiders, badmintonnen en net even anders zijn.

Duur voorstelling: 90 minuten (o.v.b.)

Makers
Theater Artemis is een jeugdtheatergezelschap uit Den Bosch en maakt interactief en anarchistisch theater. Theater dat zich, in samenspel met het publiek, niet aan zijn eigen wetten houdt.
Artistiek leider Jetse Batelaan werkt bij Theater Artemis aan een indrukwekkend oeuvre en won in de afgelopen jaren diverse prijzen voor zijn voorstellingen. In januari 2019 won hij als eerste Nederlander de Zilveren Leeuw voor Theater op de Biënnale van Venetië voor zijn sterk persoonlijke en vernieuwende benadering van theater.

EXTRA’S IN HET MAASPODIUM
Paaseieren zoeken
Ga mee eieren zoeken! Na afloop van iedere voorstelling op 1e en 2e paasdag liggen er eieren verstopt in de foyer en/of op het terras. Kunnen jullie ze vinden? Al het publiek mag gratis meezoeken en van te voren aanmelden is niet nodig.

 

 

 

Strijk neer op een picknickkleedje
Lunch voorafgaand aan de voorstelling mee met een Maas picknickmandje. Bij de bar krijg je een overladen mand met lekkers en een kleedje. Waar jij neerstrijkt mag je zelf weten. Reserveer er eentje samen met je ticket! Volwassenen €7,50 en kinderen €5,00. Beschikbaar vanaf 13:30 uur.

 

 • Quotes

 • Credits

 • “Ontregelende voorstelling voor iedereen die zich ooit ‘anders’ voelde.” Theaterkrant.

  “Theater Artemis duikt in ‘Het dier, het dier en het beestje’ in twee botsende werelden. Die van druk, druk, druk en moeilijke woorden en die van fantaseren, dromen en net niet helemaal voldoen.” Brabants Dagblad.

  “De originaliteit in Het dier, het dier en het beestje is ongeëvenaard.”
  ★★★★ Volkskrant.

  “Het is razendknap hoe Batelaan met zijn bizarre musical een ontregelende balans weet te treffen tussen humor en drama: de vorm is intens geestig, maar ook de hartverscheurende eenzaamheid van Sterre blijft voelbaar.” ★★★★ NRC.

  “Batelaan weer heerlijk onvoorspelbaar.” Scènes.

 • Door: Theater Artemis
  Regie: 
  Jetse Batelaan
  Spel, zang: Sieger Baljon, Tjebbe Roelofs, Anneke Sluiters, Nimuë Walraven
  Muziek: Keimpe de Jong
  Stem: Leny Breederveld
  Scenografie: Marloes en Wikke
  Kostuums: Liesbet Swings
  Lichtontwerp: Bart van den Heuvel
  Regie-Assistentie: Lara van Hoof
  Met dank aan: Arjen van Leeuw, Tg Oostpool, Ronald Schinkelshoek, Andreas Suntrop

Geef een reactie

Of deel Het dier, het dier en het beestje op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Het dier, het dier en het beestje Geannuleerd

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.