Maas theater dans podium

Me, myself and my depression
 • dans
 • hiphop
 • XL
Speellijst / tickets

Een oproep om je masker af te zetten en je te ontketenen van culturele-, seksuele-, religieuze- en sociale kaders.

Behind the iMASQ vertelt persoonlijke en bijzondere verhalen van meerdere personen die worstelen met het uiten van emoties en zoeken naar (zelf)acceptatie. In deze dansvoorstelling vertellen de performers openlijk over hun depressie en tonen zij worstelingen met emoties, stigma’s, sociale druk en (zelf)afwijzing. Middels dans, video, (hiphop & house) muziek en spoken word tonen zij hun kijk op de wereld en op hun sociale omgeving.

De mens heeft een natuurlijke behoefte om deel te nemen aan (sociale) activiteiten, waarmee hij zich wilt identificeren. De vorming van identiteit en de behoefte aan vrije expressie blijven groeien in de continue veranderende maatschappij. Velen vinden hun weg in de vluchtige en snel veranderende (digitale) wereld. Maar de drang naar vernieuwing, op hoog niveau presteren en het “erbij horen” (op social media) is nu groter dan ooit. Terwijl vrijwel iedereen probeert te voldoen aan (zelf)gecreëerde idealen raakt een grote groep verdwaald in de eigen emoties en belanden zelfs in een depressie.

Duur voorstelling: 60 minuten (o.v.b.)

Makers
Xclusiv Company (voorheen Got Skills) is een Rotterdams dansgezelschap dat al meer dan 15 jaar aanjager is van de (artistieke) ontwikkeling van urban dans(ers), zowel binnen als buiten het theater. Xclusiv Company maakt spraakmakende performances, die er toe doen en het verschil maken. Hierbij zetten zij zich in om de verdere groei van talent te stimuleren en te waarborgen.

 • Credits

 • Door: Xclusiv Company
  Concept, Choreografie & Artistieke Regie: Jason R. Jeandor, Ingeborg van Weissenbruch
  Dansers: Shaquille George, Morena Stuger, Dimitris Grigoriou, Alexanter Tsara, Tamblyn Baan, Dane Badal, Tawatha Steendam, Christian Penrroz
  Spoken word (Recorded Voice): Kain Slim
  Decor: Jeroen Molenaar
  Videoprojectie: Not Def (Sibe Kokke)
  Muziek(mix): Jason R. Jeandor (JX aka JasonXclusiv)

Geef een reactie

Of deel Behind the iMASQ op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Behind the iMASQ

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.