Maas theater dans podium

De muziekwereld op zijn kop
 • 6+
 • Muziektheater
Speellijst / tickets

Een wonderlijke multimediale voorstelling over de mythische componist Luciano Berio en zijn muze

Zonzo Compagnie verovert de wereld met intrigerende voorstellingen over het werk van fascinerende muzikanten en componisten. Nadat ze eerder de muziek van John Cage en Miles Davis omzetten in bruisende voorstellingen wordt nu de Italiaanse componist Luciano Berio uitgepakt en aangepakt. Het Vlaamse Revue Blanche ontving in 2013 de Klara-award Jonge Belofte. Muzikanten van topniveau dus, die in de Italiaanse regisseur en videoartieste Letizia Renzini de ideale partner vonden om de wereld van componist Luciano Berio om te zetten in een wonderschone, multimediale voorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar: BerBerio. Eind 2016 won BerBerio in het Noorse Larvik de YAMaward Public Choice, een van de internationale prijzen voor de beste muziekproducties voor jong publiek.

In BerBerio wordt de muziekwereld een paar keer op zijn kop gezet. Je bent getuige van een gezongen stripverhaal, hoort wat er gebeurt als muziek van verschillende componisten in de mixer verdwijnen. Vier muzikanten gidsen ons doorheen de muziekgeschiedenis, verleggen ondertussen wat muzikale grenzen, gaan langs bij Berio’s muze en hypergetalenteerde vrouw Cathy Berberian en laten ons achter met de prettige vaststelling dat de muziekwereld een kruitvat van creatieve mogelijkheden is.

 

BERBERIO is een productie van Zonzo Compagnie in coproductie met Concertgebouw Brugge, Jeugd en Muziek Vlaanderen en KC Rataplan, met de steun van Creatief Europa – Programma van de Europese Unie.

 • Quotes

 • Credits

 • “‘Vond je het mooi?’, vroeg de moeder aan haar dochtertje naast me. ‘Het was wel kort.’ Berio zou beslist een sprongetje gemaakt hebben bij dit vrolijk mooie muziekportret.”

  – De Standaard

 • Gezelschap: Zonzo Compagnie
  Concept:
  Letizia Renzini & Revue Blanche
  Regie & video: Letizia Renzini
  Muziek: Luciano Berio, Cathy Berberian & Revue Blanche
  Techniek, licht & decor: Pieter Nys
  Gespeeld door: Revue Blanche (Lore Binon – sopraan, Caroline Peeters – fluiten, Anouk Sturtewagen – harp, Kris Hellemans – altviool

Geef een reactie

Of deel Berberio op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Berberio

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.