Maas theater dans podium

Muziektheater vol doorgedraaide geluiden en mensen
 • 5+
 • Muziektheater
Speellijst / tickets

 “MaxTak laat zien dat jeugdtheater ook gewoon grappig en gek mag zijn” Volkskrant. / “Met zo’n team van vakmensen en met zulke spelers kun je de mist niet ingaan” Theaterkrant. / “Een voorstelling die van begin tot eind boeit bij groot en klein” Theaterparadijs.

De vader van X en Y (Xantippe en Ysbrandt) was een uitvinder met een missie: hij wilde in het Guinessbook of Records komen als De Man die Alle Geluiden Ter Wereld heeft Gevangen. Helaas is hij bij het opnemen van zijn laatste geluid (een etende krokodil) overleden. Nu werken X en Y dag en nacht door om het Ultieme GeluidsArchief van hun vader alsnog af te krijgen (en stiekem ook om zelf een beetje beroemd te worden). Vanuit de hele wereld ontvangen ze geluidspakketten. Van tropische vogels met de hik tot het geluid van een zingende ijsschots in Alaska, alles moet op alfabetische volgorde voor de jury komt. Terwijl de stress oploopt komt er een pakket binnen waar geen geluid in zit, maar een meisje. Wie is zij? En waarom klinkt alles opeens zo vreemd?

Het best bewaarde geluid ter wereld is een grappige voorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar, boordevol slapstick, (live) muziek en geluiden die de weg kwijt zijn.

Makers
MaxTak wil kinderen en ouders kennis laten maken met verschillende soorten live muziek én de belangrijke verhalen van nu vertellen. Onverwoestbare klassieke verhalen en nieuw geschreven stukken, allemaal met nieuw gecomponeerde muziek en zang. Stevige maatschappelijke thema’s worden prikkelend en met veel herkenbaarheid en humor gebracht, in een spetterende combinatie van live muziek en zang. Zo brengt MaxTak niet alleen beweging in de hoofden van kinderen maar ook in die van het volwassen publiek.

EXTRA’S IN HET MAASPODIUM
VR experience
Probeer de Klankvanger uit, een caleidoscopische trip in Virtual Reality! Iedereen die dat wil kan even in een fascinerende virtuele omgeving verblijven. We gaan het veld in. Op pad door de fascinerende virtuele wereld om bijzondere geluiden te vangen. Je komt op plekken waar bijzondere geluiden te horen zijn en je kunt 360 graden om je heen kijken. Je vliegt langs windmolens, druppende kranen en zit in het midden van een knetterend vuur.  Voor en na de voorstelling in de foyer. Deelname is gratis.

Extra in de foyer: spionnenschool
Iemand in dit theater is undercover, maar we weten nog niet wie het is… Sluit je aan bij de spionnenschool, want we kunnen jouw hulp goed gebruiken! We maken GEZOCHT posters, we zullen moeten sluipen en spioneren en als groep opereren om de geheime gast te ontmaskeren. Voordat de voorstelling begint, kun je alvast zelf aan de slag en na afloop van de voorstelling is er een korte spionnenschool-workshop. Deelname is gratis. De spionnenschool is onderdeel van het vakantieprogramma van het Maaspodium en wordt elke vakantiedag voor 4+ gehouden.

Strijk neer op een picknickkleedje
Lunch voorafgaand aan de voorstelling mee met een Maas picknickmandje. Bij de bar krijg je een overladen mand met lekkers en een kleedje. Waar jij neerstrijkt mag je zelf weten. Reserveer er eentje samen met je ticket! Volwassenen €7,50 en kinderen €5,00.

 • Quotes

 • Credits

 • “Uitbundige slapstick en een kolkende kakofonie. (…) Met zo’n team van vakmensen en met zulke spelers kun je de mist niet ingaan.” Theaterkrant.

  “MaxTak laat zien dat jeugdtheater ook gewoon grappig en gek mag zijn.” Volkskrant.

  “Zo zit Het best bewaarde geluid ter wereld vol met kleine en grote verrassingen. De prachtige liedjes met liedteksten van Sanne Schuhmacher en de muziek van Remco Sietsema, zijn zeer aangename rustpuntjes in dit spannende verhaal. Van Erkel, Sietsema en Brysinck weten met hun spel de kinderen tot en met het laatste moment van de voorstelling gefocust te houden. Luca Bryssinck zorgt voor de vrolijke noot, en geeft later in de voorstelling een plotselinge, mooie emotionele wending aan het verhaal. Ook hun zangstemmen passen erg mooi bij elkaar. Het geluidsontwerp van Wim Conradi is briljant. (…) Een voorstelling die van begin tot eind boeit bij groot en klein.” Theaterparadijs.

  “Ademloos kijken de kinderen naar het geharrewar tussen broer en zus in hun futuristische laboratorium.” Parool.

  “De leeftijd van 5+ is begrijpelijk, maar oudere kinderen en zeker ook ouders zullen hun lachen niet in kunnen houden. Aanrader!” Cultuurbarbaartjes.

 • Door: MaxTak
  Spel & zang: Luca Bryssinck, Roos van Erkel, Remco Sietsema
  Regie:
  Marije Gubbels
  Tekst: Sanne Schuhmacher
  Geluidsontwerp: Wim Conradi
  Muziek: Remco Sietsema
  Decorontwerp:
  Marlies Schot

2 reacties op Het best bewaarde geluid ter wereld

 1. Voorafgaand een picknick, erna o.a. nog een VR experience, SUPERGAAF!
  Het theaterstuk zelf vonden Felice en haar oma ook helemaal leuk, goed te volgen en vol humor.
  Eén minpuntje wat betreft de picknick, ondanks dat we een kinderpicknickmandje besteld hadden was het niet helemaal gebaseerd op een lunch voor een kind, quiche en een broodje gezond hadden beter vervangen kunnen worden door bijvoorbeeld een croissantje en ontbijtkoek.
  Volgende keer beter?!

 2. Niet alleen de kids vonden het geweldig ook opa! Samen een hele leuke en afwisselende middag gehad!
  Wat tablet…, geen woord!
  Tot de volgende keer.

Geef een reactie

Of deel Het best bewaarde geluid ter wereld op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Het best bewaarde geluid ter wereld Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.