fbpx

Maas theater dans podium

Dans en drum over vernedering en verzet
 • danstheater
 • Muziektheater
 • XL
Speellijst / tickets

Over de rijkdom aan culturen en een pijnlijk onverwerkt slavernijverleden

Lang na de afschaffing van de slavernij is het laatste woord er nog niet over gezegd. Misschien is de discussie wel actueler dan ooit. Het broeit en borrelt. Kunnen we ook wel een punt zetten achter een koloniaal verleden terwijl de blues de harten nog steeds verscheurt?

Black Memories is een voorstelling over macht, vrijheid en onvermogen. Een gedanst muzikaal betoog met de hartklop van de Afrikaanse, Caribische en Westerse drum en een grote variëteit aan danskleuren. De persoonlijke uitdrukkingen en culturele achtergrond van de vijf dansers, vier musici en twee acteurs vormen het uitgangspunt voor vergeten verhalen, liederen over vernedering en verzet en de energie van hedendaagse urban cultuur met zijn Afro-Caraïbische roots.

Makers
Alida Dors is een choreograaf met haar roots in de hiphop. Haar werk kenmerkt zich door spannende ontmoetingen met andere disciplines. Deze open houding, is in haar ogen de kern van hiphop. Ook voor deze voorstelling werkt ze samen. Met Danstheater AYA die bekend staat om brutaal en interactief danstheater en Tafel van Vijf die theater en muziek verbindt met geschiedenis en erfgoed.

Duur voorstelling: 75 minuten (o.v.b.)

 • Credits

 • Door: Backbone, Danstheater AYATafel van Vijf Muziektheater
  Concept: Herman van Baar, Wies Bloemen en Alida Dors
  Regie & choreografie: Wies Bloemen & Alida Dors i.s.m. de dansers
  Dans en spel: Aisa Winter, Anna Lindaya, Christine Amagove Karani, Djinti Sullivan, Jacob de Groot, Jason Winter, Perry Gits
  Tekst: Ayden Dijkstra
  Muziek: Floris van der Vlugt (saxofoon, zang), Jasper Goedman (percussie), Rory Ronde (gitaar, zang), Yariv Vroom (percussie)
  Muzikale leiding: Floris van der Vlugt

Geef een reactie

Of deel Black Memories op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Black Memories

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.