Maas theater dans podium

Duet met een eigen handtekening
 • dans
 • hiphop
 • XL
Speellijst / tickets

Wegens maatregelen in verband met het Coronavirus kan deze voorstelling niet gespeeld worden op de beoogde speeldatum. Klik hier voor de meest actuele informatie over de maatregelen die het Maaspodium neemt.

Simon Bus en Shane Boers zijn twee opvallende b-boys in de internationale dansscene. De komende jaren ontwikkelen ze hun makerschap onder de vleugels van Corpo Máquina.

Moon Grow Slow – Simon Bus
Om de eeuwige repetitieve strijd te belichamen waar Sisyphus mee werd gestraft, ontgint Simon in Moon Grow Slow een zacht en sensueel pad. De House Dance-techniek van zijn dansers, gebaseerd op het in verschillende snelheden met de voeten op de vloer stampen, is de perfecte basis voor een choreografie die zachtheid en scherpte combineert om het verhevene in het banale bloot te leggen en andersom. Met Alesya Dobysh & Wennah Wilkers.

Human – Shane Boers
Op ongecompliceerde wijze en met welhaast onmenselijke vaardigheden onthullen Shane en Justen hun menselijkheid. Ze zetten virtuositeit in om fysieke kwetsbaarheid bloot te leggen. B-boying, vooral op dit niveau, tart alle grenzen van wat we denken waartoe een lichaam in staat is. De extreme en gedurfde aard van deze dansstijl vormt het ideale tegenwicht voor een choreografie die de intentie heeft om het gemeenschappelijke lichaam dat ons allen verbindt te ontmaskeren. Met Justen Beer & Shane Boers.

Makers
Als B-boy ontwikkelde Simon een authentieke en experimentele bewegingstaal. Het verkennen van zijn extreme fysieke mogelijkheden onderzoekt hij inmiddels ook met andere lichamen. Daarbij verraadt zijn B-boy naam Statue het bijzondere gevoel voor beeld dat hij naar de dans meeneemt. Ook Shane is een bewegingskunstenaar in hart en nieren. Als lid van de befaamde Tilburgse Hustle Kidz Crew vierde hij triomfen. Bewegen betekent voor hem vrijheid waarin hij alles zo natuurlijk mogelijk laat verlopen. Zijn reikwijdte is per definitie driedimensionaal.

 • Credits

 • Door: Corpo Máquina
  Makers: Simon Bus, Shane Boers
  Dansers: Alesya Dobysh, Wennah Wilkers, Justen Beer, Shane Boers
  Stage design: Erik van de Wijdeven
  Soundscape: Joel Ryan, Laura Kampman, Paul Devens
  Met dank aan: Guilherme Miotto, Evangelos Biskas

Geef een reactie

Of deel BLANCO op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • BLANCO

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.