Maas theater dans podium

Een vrolijke voorstelling vol bluegrass muziek
 • 6+
 • Muziektheater
Speellijst / tickets

Over de angst voor het vreemde en de nieuwsgierigheid naar het onbekende

Op een boerderij waar blauw gras wordt gemaakt wonen opa, moeder, zoon Woody en dochter Sue. Iedere dag speelt opa op zijn banjo en zingt de familie met elkaar over het leven. Allemaal hebben ze grote dromen, maar veel gebeurt er niet op het platteland.

Op een dag wordt de familie opgeschrikt door de komst van een vreemd huisje dat plots op het erf staat. Het ruikt ineens naar onbekend eten en er klinkt muziek. En die muziek lijkt in niks op de bluegrass die zij altijd met elkaar spelen. Wat zich ontspint is een spel van de familie tegenover het huis en zijn bewoner. Wie woont daar? Wat moet dat!? Ga weg! De vreemdeling moet weten dat hij niet welkom is met zijn gekke geluiden en gewoontes en er wordt alles aan gedaan om hem het leven op deze plek onmogelijk te maken.

Wie Walvis
Theatergroep Wie Walvis maakt humoristisch muziektheater voor kinderen die zich groot voelen en volwassenen die weer even klein willen zijn. Het gezelschap ontwikkelt haar voorstellingen met wisselende muzikale spelers. Hierdoor kun je in de voorstelling zomaar verrast worden door een Mariachi band uit Mexico, een blazersensemble uit Rusland of een groep bluegrassmuzikanten uit Amerika. De stijl van de voorstellingen tuimelt van slapstick naar ontroerende momenten, van grote verhalen naar kleine geheimpjes en van intieme liedjes naar spectaculaire solo’s. Naast dat Wie Walvis nieuwe verhalen vertelt is zelfgeschreven muziek het hoofdingrediënt van haar voorstellingen. Daarmee weet de groep grote thema’s op een luchtige manier inzichtelijk te maken. De voorstellingen zitten vol humor en zijn voor iedereen te begrijpen.

Wie Walvis kun je kennen van ‘Yurko’, de festivalhit ‘Moustachio’, ‘Nichego’ en het ontroerende ‘Kraak’. Deze voorstellingen speelden op de meest uiteenlopende plekken: in theaters, op scholen, festivals, in kerkjes, musea en op vele openluchtlocaties. Dit jaar gaan ‘Maanzucht’ en ‘Blauw Gras’ in reprise en maken ze een spiksplinternieuw muzikaal pareltje genaamd ‘Waar de Wind Woont.’

Picknick brunch voor aanvang
Anderhalf uur voor aanvang van de voorstellingen kun op een picknickkleedje genieten van een goed gevulde picknickmand voor maar 7,50 euro per persoon. Wil je alvast een picknickmand bestellen? Kies dan bij je reservering voor een tarief + picknick brunch.

Workshop Stoute sokken na afloop (gratis)
Trek je stoute sokken aan! In deze theatrale workshop maken we onze eigen stoute sokken en gaan we op avontuur door een theatraal bos. Aan het eind van de workshop is een minipresentatie voor de ouders. De workshop is gratis, begint na afloop van de voorstelling en duurt ongeveer 20 minuten.

Vier je feestje in het Maaspodium
Ben je jarig? Vier je feestje bij Maas! Bij binnenkomst staat er een feestelijk versierde tafel met taart en limo voor jou en je vrienden klaar. Na de taart gaan jullie naar Blauw gras. Na afloop van de voorstelling ontvangen jullie een leuke verrassing. Dat wordt een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! Meer weten? Klik hier.

 • Quotes

 • Credits

 • “Komische spitsvondigheden (…) De regie van Albert Klein Kranenburg bevat vele slimme details en het decor van Kees Works maakt optimaal gebruik van beperkte middelen. Voeg daarbij de grote hoeveelheid sterke bluegrassnummers en het resultaat is vijftig minuten amusant muziektheater.”
  Henri Drost, Theaterkrant

   

   

 • Concept & tekst: Amarins Romkema
  Regie: Albert Klein Kranenburg
  Spel: Suzanne Bakker, Vincenzo Castellana, Stijn Hoes, Amarins Romkema en Carlos Zorita Diaz
  Decor: Kees Works
  Fotografie: Hester Den Boer, Ben van Duin
  Met dank aan: Stadsherstel Amsterdam, Lise-Lott Kok, Willemijn Barelds

Geef een reactie

Of deel Blauw gras op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Blauw gras

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.