Maas theater dans podium

Bij mevrouw Boekeling komen boeken tot leven
 • 2+
 • objecttheater
Speellijst / tickets

Mevrouw Boekeling is gek is op boeken. Ze heeft een bijzondere stapel boeken die ze met alle kinderen wil delen. Geen boek is hetzelfde. In haar handen komen de boeken tot leven. Ze veranderen in een auto, een trein, in een appel of een zee vol vissen. Maar er zijn ook eigenwijze boeken die dansen, kriebelen en giechelen.

Groen is een appel. Geel is de zon op mijn gezicht. Een rode auto rijdt langs: Toet toet! Verbaasd blaast de blauwe lucht een zucht…

Er ontvouwt zich een fantasievolle wereld waarin kinderen mogen meezingen en bewegen. Zwem mee met de vissen en vlieg als de vlinders. Kun je blazen als de wind en druppelen zoals de regen?

In deze fantasierijke, beeldende voorstelling vertellen alle boeken bij elkaar het verhaal. In een wereld vol verbazing, herkenning en verwondering neemt mevrouw Boekeling je mee op een reis, op zoek naar haar lievelingsboek, op zoek naar haar thuis.

Duur voorstelling: 30 minuten

Makers
Knars is een jong theatercollectief, in 2012 opgericht door Jeroen Molenaar en Nynke Gabeler. Beide studeerden af in Beeld en Geluid aan de Hogeschool der Kunsten Den Haag. Samen maken ze beeldende poppen- en objecttheatervoorstellingen. Het observeren van mensen en hun dagelijkse bezigheden vormt de inspiratie voor nieuwe verhalen. Wat maakt een mens tot een mens? In een collage van beeld en geluid vertellen ze eigentijdse verhalen.

 • Credits

 • Concept: Theatergroep Knars
  Regie: Martine van Ditzhuyzen
  Spel: Nynke Gabeler of Renate Moespot
  Muziek: Stephanie Pan
  Grafisch ontwerp: Elisabeth Enthoven
  Scenefoto’s: Michael Polane en Moon Saris
  Medewerker: Jeroen Molenaar

Geef een reactie

Of deel De boekeling – Geannuleerd op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • De boekeling - Geannuleerd Geannuleerd

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.