Maas theater dans podium

Verlangen naar intimiteit
 • fysiek theater
 • XL
Speellijst / tickets

Een fysieke theatervoorstelling over intimiteit en ongemakkelijkheid

We hunkeren, stoten elkaar af en slaan weer toe. Hoe zoek je toenadering tot iemand? Verliezen we onszelf in de ander of blijven we veilig op ons eigen eilandje staan? Theatergezelschap DEGASTEN laat tijdens de fysieke voorstelling BREKEN 3 de onopgeruimdheid van de mens zien. Waarin BREKEN 1 nog voorzichtig werd afgetast, werd in BREKEN 2 al meer toenadering gezocht. In BREKEN 3 draait het om het verwoestende verlangen naar de ander.

In de ratrace van onze maatschappij zijn we elkaars concurrenten. Wij moeten succesvol zijn en hebben als hoogste doel perfectie. Er is geen ruimte en tijd om te twijfelen. Hoe dik is jouw huid? Durf jij jezelf nog bloot te geven?

In BREKEN 3 werkt DEGASTEN opnieuw samen met jongeren met een verstandelijke beperking van theater LeBelle, onderdeel van het Leerwerkbedrijf van zorginstelling Cordaan.

Duur voorstelling: 75 minuten (o.v.b.)

Makers
DEGASTEN is een Amsterdams jongerentheatergezelschap. De voorstellingen die zij maken zijn rauw, fysiek en muzikaal. DEGASTEN onderzoekt voortdurend de zeggingskracht van theater in deze tijd en schuwt de confrontatie niet. Dicht op de huid van het publiek maken de spelers montagetheater dat sterk associatief en visueel is.

 • Quotes

 • Credits

 • “BREKEN blijft voortdurend spannend. Een tafereel kan zomaar omslaan van verdriet en onbegrip naar woede en gevaar naar intimiteit.”
  Theaterkrant

 • Door: DEGASTEN i.s.m. theater LeBelle/ zorginstelling Cordaan en AHK
  Spelers:
  Aeymad Qassabi, Akri Issa, Bram Flick, Chanan Molenaar, Daphne Masé, Dennis Kras, Emilio Pramatarov, Jeffroy Bruce, Jelle Diepstraten, Joshi Koudijs, Juliette Talakua, Kilian Visser, Klein Biha, Lindsey Vroom,Luna Delgado Valoroso, Lois Bergen, Maureen Vrijdag, Nabil Benkers, Roy Kaneza, Sander Koridon, Saul Bargai, Soumaya Ibrahim, Violet Münstermann, Wail Hegazy
  Regie/Artistiek leiding: Elike Roovers en Rutger Esajas
  Artistiek leider theater LeBelle: Madelon van Riel
  Muziek: Dj Lovesupreme
  Tekst: Eva Maria de Wit
  Kostuums: Gerbrand Bos
  Decor: Mirko Lazović
  Dramaturgie: Katja Hieminga
  Artistiek producent: Wilbert Slagboom
  Productie: Jean-Pierre van Eer

Geef een reactie

Of deel BREKEN 3 op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • BREKEN 3

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.