Maas theater dans podium

Afscheid van een voorbeeld
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Een voorstelling over het hebben, houden en afscheid nemen van een grootste voorbeeld

Herinneringen aan mijn broer is een montage van korte verhalen over een rustige, gevoelige jongen met een rijke fantasie. Hij kijkt enorm op naar zijn zes jaar oudere broer en geeft om niemand zoveel als om hem. Samen maken zij van alles mee. Ze rijden op de rug van hun hond Jasper. Ze gooien brandende sneeuwballen. Ze scheuren met een opgevoerde fiets over het kraakverse ijs en varen in het holst van de nacht met een kano de Maas op. Heldendaden die berusten op de waarheid, maar al snel een absurdistische wending krijgen. Als het niet echt gebeurd is, had het wel zo kúnnen gebeuren.

Na het succes van de voorstelling Een vorig leven die Toon Tellegen voor Thomas, Sacha en Jos schreef, spelen zij nu de voorstelling Herinneringen aan mijn broer. Een beeldende vertelling gebaseerd op De Seringenboom, Tellegens nieuwste boek dat hij schreef na het overlijden van zijn oudere broer. Hij vroeg Thomas, Sacha en Jos om een voorstelling te maken van zijn boek.

Toon Tellegen over de samenwerking
“Een boek dat ik heb geschreven in de etalage van een boekwinkel zien liggen geeft mij altijd een voldoening, een gevoel van opluchting ook: het leidt nu een eigen leven. Een minstens even grote voldoening geeft het als er iets met een boek van mij wordt gedaan, met name als er een film van wordt gemaakt of een toneelvoorstelling. Misschien wel de grootste voldoening die ik heb ondervonden zijn de drie keren dat Thomas, Sacha en Jos iets met mijn boeken hebben gedaan: eerst met Mijn vader, toen met De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne. En vervolgens met Een vorig leven. Alle drie de keren prachtige voorstellingen, waar ik gelukkig van werd. En dat meen ik!”

Duur voorstelling: 70 minuten (o.v.b.)

Makers
Thomas, Sacha en Jos begon vier jaar geleden als een gelegenheidstrio bij Theater aan het Spui in Den Haag en is uitgegroeid tot een collectief met serieuze toekomstplannen. Zij maken volwassenvoorstellingen met een jeugdige blik en jeugdvoorstellingen die zeer geschikt zijn voor volwassenen. Hun werk is beeldend en talig met een transparante speelstijl en jongensachtige energie. Lief zonder zoetsappig te zijn en tegelijkertijd stoer en slim.

 • Quotes

 • Credits

 • “Herinneringen aan mijn broer is een innemende en intieme voorstelling over (kinder-) dromen, solidariteit, fantasie en afscheid. “ – De Volkskrant ★★★★

  “Herinneringen aan mijn broer is zorgvuldig verteld, vormgegeven en van muziek voorzien.” – De Theaterkrant ★★★★

  “Een voorstelling over afscheid nemen die aankomt, ook als je zelf geen oudere broer hebt gehad” – Het Parool

 • Spel/Makers: Thomas van Ouwerkerk, Sacha Muller en Jos Nargy
  Tekst: Toon Tellegen
  Eindregie: Ramses Graus
  Tekstbewerking: Jos Nargy
  Vormgeving: Hiske de Goeje i.s.m. Thomas van Ouwerkerk
  Muziek: Arend Bruijn i.s.m. Sacha Muller
  Techniek: Niels Runderkamp

Geef een reactie

Of deel Herinneringen aan mijn broer op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Herinneringen aan mijn broer

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.