Maas theater dans podium

Een extreem verdacht individu in mijn eigen reflectie
 • fysiek theater
 • XL
Speellijst / tickets

kruip in het hoofd van een jonge man en volg 24 uur van zijn leven

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Theater of the Now. De avond is inclusief speciale randprogrammering en start om 19:30 uur. Kijk hieronder voor meer informatie over Theater of the Now.

I call my brothers
Een bom is geëxplodeerd, een stad verlamd van angst. Amor dwaalt door de straten en doet zijn best niet op te vallen. Vooral geen aandacht te trekken. Maar wat is normaal gedrag als iedereen zo wantrouwig naar je kijkt? Lijkt hij niet verdacht veel op de dader, dezelfde afkomst, dezelfde zwarte rugzak? Is hij misschien de dader, of zijn het de ogen van anderen die hem langzaam veranderen in de gehate terrorist? Amor weet het niet meer. Als hij zichzelf in de winkelruit ziet, schrikt hij: ‘Ik ving de blik van een extreem verdacht individu. Het was mijn eigen reflectie.’

Voor het eerst slaan De Toneelmakerij en Danstheater AYA de handen ineen voor een gezamenlijke voorstelling over angst, vooroordelen en terrorisme, gebaseerd op de gelijknamige roman van de Zweeds-Tunesische schrijver Jonas Hassen Khemiri. Regisseur Liesbeth Coltof en choreograaf Wies Bloemen tekenen samen voor een rauwe, zinderende voorstelling met vier acteurs en vijf dansers. Het publiek kruipt in het hoofd van een jonge man en volgt hem 24 uur van zijn leven. Dwalend door de stad, op het felle ritme van de dans, wordt hij door zijn eigen schaduw op zijn hielen gezeten. De telefoon waarmee hij zijn brothers belt is zijn enige draad met het leven. Langzaam vervaagt de grens tussen inbeelding en realiteit, tussen dader en slachtoffer, tussen speler en danser.

Jonas Hassen Khemiri 
Jonas Hassen Khemiri (1978) schreef I call my brothers als reactie op de terroristische bomaanslag in het centrum van Stockholm in 2010. Khemiri is in Zweden een van de belangrijkste schrijvers van zijn generatie. Zijn toneelstukken werden uitgevoerd op meer dan vijftig internationale podia en zijn werk is in meer dan vijftien talen vertaald.

Theater of the Now
I call my brothers is onderdeel van onze Theater of the Now reeks: interactieve avonden voor doeners, denkers, twijfelaars en pioniers over de wereld van nu in het Maaspodium. Rond deze voorstelling wordt in samenspraak met ons jongerenpanel speciale randprogrammering samengesteld, met verrassende gasten, een host of the now en ruimte voor gesprek. Meer weten over Theater of the Now? klik hier

 

 • Quotes

 • Credits

 • ★★★★ Trouw

  “Het publiek volgt de sympathieke Amor, een sterke rol van José Montoya, die om heel andere redenen dan terrorisme in de problemen zit.”

  “De spel- en dansscènes sluiten naadloos op ekaar aan, met swingende groepschoreografieën en rauwe duetten die onbeantwoorde liefde of een pijnlijk isolement verbeelden.”

  “De spelers, die westerse en oosterse dans mixesn, Nederlands op een vanzelfsprekende manier met Arabisch afwisselen, zetten zeer naturel een kosmopolitische voorstelling neer.”

  Trouw

  ★★★★ Theaterkrant

  “Amor, beheerst en innemend gespeeld door José Montoya…”

  “Het verhaal maakt op sterke wijze duidelijk hoe het voor jonge jongens met een islamitische achtergrond, of misschien alleen maar een uiterlijk dat zo’n achtergrond suggereert, onmiddellijk lastig wordt wanneer er ergens een daad van geweld wordt gepleegd en zij in de buurt zijn.”

  Theaterkrant

 • Tekst: Jonas Hassen Khemiri
  Regie: Liesbeth Coltof
  Choreografie: Wies Bloemen
  Dramaturgie: Paulien Geerlings en Monique Masselink
  Spel en dans: Gonca Karasu, Fahd Larhzaoui, Stefanie van Leersum, José Montoya, Nadine Wijshoff, Ali Zanad, Hani Andary, Robin Kroes en Andrea Beugger
  Kostuums: Carly Everaert
  Decor- en lichtontwerp: Erik van Raalte
  Muziek: René Thie en Kaveh Vares
  Video content: Hendrik Walther

Geef een reactie

Of deel I call my brothers op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • I call my brothers Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.