Maas theater dans podium

Een peutermusical over kinderachtige grote mannen
 • 3+
 • muziek
 • theater
Speellijst / tickets

– BullyBully is van januari t/m mei 2022 te zien in heel Nederland. –

Wat hebben een peuter en een gemiddelde wereldleider met elkaar gemeen? Zou die president soms ook een driftbui krijgen in het gangpad van de supermarkt? Of gillen totdat hij krijgt wat hij wil? Laat een dreumes speechen en een volwassen man in pak onzin brabbelen. Als je door je oogharen kijkt, zie je bijna het verschil niet meer. Alleen heeft de een het voor het zeggen en de ander moet doen wat er gezegd wordt.

In BullyBully ontmoeten twee wereldleiders elkaar in niemandsland. Een cultureclash op duploniveau, want wat de boer niet kent dat eet ie niet. Wat volgt is een ongemakkelijke ontmoeting tussen twee kinderachtige, maar machtige volwassenen die stukje bij beetje aan elkaar wennen. Een peutermusical à la West Side Story over vriendschap en ‘het onbekende’ met twee spelers, veel liedjes, grappig geruzie, gedram en een happy end.

BullyBully is de langverwachte opvolger van Gezocht: konijn, Aaipet en Pak’m, drie peutervoorstellingen van René Geerlings die duizenden peuters en ouders wereldwijd op het puntje van hun stoel kregen.  “Subliem stuk, grappig en slim” (Paulien Cornelisse over Pak’m), “Briljante voorstelling” (Theaterkrant over Aaipet), “Oergeestige voorstelling” (Theatermaker over Gezocht: konijn). BullyBully wordt gemaakt in zowel Nederland als Turkije (Atta Festival).

René Geerlings over BullyBully
“Het leek me goed om een groot onderwerp naar peuterniveau te brengen. Eerder deed ik dat al in Gezocht: konijn (3+) over anarchistische knaagdieren en in Pak‘m over de hedendaagse hang naar aandacht. Nu wil ik het hebben over globalisering en ruziënde wereldleiders. En natuurlijk loopt het goed af. Uiteindelijk gaat de voorstelling ook gewoon over vriendschap en wennen aan zaken die eerst onbekend waren. Complementaire kleuren die uiteindelijk samen een mooie regenboog vormen. BullyBully maak ik samen met componist en popzanger Reindier.”

 • Verkoopgegevens

 • Credits

 • Educatie

 • Zaal: Kleine zaal, buurthuis, op school in het speellokaal / de gymzaal, op locatie (niet buiten)
  Speelperiode: jan – mei 2022 (daarna op aanvraag)
  Duur: 40 minuten (max. 2 x per dag)
  Speelvlak: 6 m b x 6 m d x 3,5 m hoog
  Leeftijd: 3+ (PO klas 1-4)
  Schoolvoorst.:  max 70 leerlingen in het theater
  max 60 leerlingen op school*
  Vrije voorst.: max. 100 bezoekers
  Educatie: workshop

  *inclusief begeleiders

  Wil je meer weten of deze voorstelling direct boeken? Neem contact met ons op! Mail Rosa Brinks op rosa@maastd.nl of bel haar op 0638780296 (di t/m vr).

 • Concept, regie: René Geerlings
  Spel: Sue-Ann Bel, Henke Tuinstra
  Composities: Reinier van Harten
  Decor: Sanne Danz
  Kostuums, video: nog niet bekend
  Dramaturgie, regieassistentie: Sara Giampaolo
  Dans advies: Art Srisayam
  Coproductie: Maas, Atta Festival, Istanbul

 • Volwassenen spelen graag de baas en denken alles te weten, maar nu draaien we de rollen om. De wereld is klaar mét kinderachtige volwassenen en klaar vóór volwassen kleuters. We laten onze snorren groeien, we trekken ons breedste colbert aan en beklimmen het grootste spreekgestoelte dat we kunnen bouwen.  We bedenken creatieve verkiezingsprogramma’s, woordeloze inauguratietoespraken en organiseren een eigen wereldleidersconferentie dat eindigt met Jip & Janneke champagne, fotoshoots van handenschuddende mannen en heel veel spekkies en karaoke.

  Wanneer: Voor/na de voorstelling in het theater of enkele dagen voor/na de voorstelling in de klas
  Duur: 60 minuten
  Wie: Twee theaterdocenten van Maas
  Capaciteit: 30 leerlingen / bezoekers
  Prijs: €125,00 excl. reiskosten gerekend vanaf de standplaats
  Contact: educatie@maastd.nl

  De workshop is ook geschikt voor het vrije publiek in het theater voor/na de voorstelling.

Geef een reactie

Of deel BullyBully op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.