fbpx

Maas theater dans podium

Muzikale dansvoorstelling vol humor
 • ALL
 • MUZIEK/ DANS
Speellijst / tickets

Een ode aan het boek, verhalen en verbeeldingskracht

Verdwalen in een verhaal. Wegdromen in een boek wie kent het niet. Wij allemaal genieten van boeken en hun onmetelijke aantrekkingskracht. Boeken voor de keuken boeken voor de kunst, boeken voor het weten, boeken om te vergeten. Boekenbal en boekenweek. Boeken zijn er overal. In de kinderkamer, op school, bij de kapper en in de kast. Twee mannen, duizend boeken en oneindig veel verhalen begeleiden de buurmannen op hun zonderbare bibliotheeksvisite.

De twee buurmannen zitten samen in de bibliotheek. De een is driftig aan het gamen op de computer, de ander kijkt naar filmpjes op zijn IPad. Omringd door torenhoge kasten vol met boeken, verliezen de twee vrienden zich in de digitale wereld. Maar dan vallen de computers plotseling uit. Wat nu? De mannen gaan op zoek naar stroom. Ineens zien zij de tientallen boeken om hen heen. Ze worden nieuwsgierig, wat staat er allemaal in die boeken? En hoe komen ze toch bij de bovenste plank? Tijd voor een spannende ontdekkingstocht door de bieb! De buurmannen klimmen in de boekenkasten, laten zich naar beneden glijden en houden net op tijd een omvallende boekenkast tegen. Ze slaan de verschillende boeken open en verdwalen in fantastische verhalen en brengen prachtige tekeningen tot leven. Ze lezen, ze kijken, ze luisteren en dansen tussen de boeken door.

Buurman in de Bieb is het vervolg op de succesvolle voorstelling Buurman op vakantie en Buurman in de winter. In deze muzikale dansvoorstelling brengen de buurmannen een ode aan het boek, aan de verhalen en de verbeeldingskracht. Natuurlijk gaat er als vanouds veel mis in de wereld van de buurmannen, maar de vrienden weten dat ook nu weer op geheel eigen wijze prachtig op te lossen.

Bekijk hieronder de trailer

Goesting in theater
Deze voorstelling is onderdeel van het festival NL & BE – goesting in theater dat plaatsvindt van 17 t/m 25 oktober in en rondom het Maaspodium. Een herfstvakantie vol spannende voorstellingen, ontmoetingen, pop-up acts en vele extra’s.

Bekijk ook de website van Plan-d

 • Quotes

 • Credits

 • Randprogrammering

 • “De voorstelling is van begin tot eind verrassend en de vlotte licht-absurdistische danskunsten van het tweetal zijn volledig geïntegreerd met het boekendecor.” Brechtje Zwaneveld, Theaterkrant (***)

  “Vermakelijk en aandoenlijk (…) Zo goed kan simpel zijn”
  Volkskrant (*****) over Buurman in de winter

 • Gezelschap: Plan d-/Andreas Denk
  Idee/concept/choreografie: Andreas Denk, Jordi Casanovas
  Dans: Andreas Denk, Jordi Casanovas

 • De herfstvakantie krijgt een Vlaams tintje met het festival NL & BE – goesting in theater. Voorafgaand aan de voorstellingen en na afloop zijn er veel toffe workshops. Maak bijvoorbeeld niet alleen een vogelhuisje, maar ook prachtige ansichtkaarten of duik in de stripboekenhoek. Zin in lekkere (Vlaamse) frieten? Er is een heus frietkanon aanwezig! 3-2-1-Boem-Boem. Schiet je eigen friet! Een beetje ongezond, maar wel biologisch.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Buurman in de bieb

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.