Maas theater dans podium

Een warme voorstelling over hoop en vriendschap
 • 5+
 • dans
Speellijst / tickets

Sprankelende dansvoorstelling met live muziek, die laat zien dat problemen helemaal niet vervelend hoeven te zijn. Dat het juist leuk is om elkaar te helpen, tot welke (wan)orde dit ook zal leiden.

Het wordt kouder en kouder. De buurmannen bereiden zich net als iedereen voor op de winter. Ze hakken hout voor de open haard, bakken koekjes, breien een warme muts en halen een kerstboom in huis. De buurmannen hebben een prachtig exemplaar op de kop weten te tikken, de vraag is alleen: hoe krijgen ze die de deur door? De buurmannen steken de koppen bij elkaar en bespreken hoe ze de klus gaan klaren.

Plotseling krijgen ze een lumineus idee! Als de boom niet door de deur past, moeten ze de deur natuurlijk aanpassen. Geen speld tussen te krijgen! Ze gaan aan de slag en zagen net zolang totdat ze de vorm van de boom uit de deur hebben gezaagd. En dan… past de boom precies door de deur, hoera! De dennenboom is eindelijk binnen, de buurmannen kunnen hem gaan versieren.

Maar hoe kan het nu ineens zo ontzettend koud zijn in de kamer? Het tocht vreselijk, de buurmannen waaien bijna weg door de wind die het huis in wordt geblazen. Een ijzige sneeuwstorm dringt de kamer binnen en in een mum van tijd zitten zij vast in meters hoge sneeuw. “Wat krijgen we nou weer….?” Als ijsberen klauteren zij uit hun holletjes en pakken de ski’s die aan de muren hangen. Hoppa! en afdalen maar…

Tijdens de kerstvakantie, van 20 t/m 28 december, verandert het Maaspodium in een winterwonderland vol fijne voorstellingen zoals Buurman in de winter en veel leuke extra’s. Klik hier om daar alles over te lezen.

 • Quotes

 • Makers

 • “Vermakelijk en aandoenlijk (…) Zo goed kan simpel zijn”
  Volkskrant (*****)

  “Andreas Denk en Jordi Casanovas weten een bomvolle zaal te boeien, blij te maken en te ontroeren. Buurman in de winter is een supermiddag voor 5 tot 85+.”
  Theaterkrant (****)

 • Concept/choreografie en dans: Andreas Denk
  Dans en choreografie: Jordi Casanovas
  Eindregie: Bram de Goeij
  Muziek en lyrics: Wiebe Gotink
  Lichtontwerp: Pink Steenvoorden
  Decor: Andreas Denk / Pink Steenvoorden (Einstein Design)
  Fotografie: Geert Snoeijer
  Fotobewerking en ontwerp: Es&Zn – Esther de Boer
  Productie: Plan d- / Andreas Denk

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Buurman in de winter

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.