Maas theater dans podium

geen mini moestuin, maar de echte wildernis!
 • 5+
 • dans
Speellijst / tickets

Een vrolijke en ontroerende dansvoorstelling over de kracht en de schoonheid van de natuur.

De buurmannen duiken de natuur in. Geen mini moestuin, maar een echte wildernis! Ze trekken hun tuinbroeken aan en pakken hun gereedschap. Ze zaaien, ze oogsten, ze scheppen en harken er vrolijk op los. Samen creëren ze een wereld vol mooie gewassen. Bloemen om aan te ruiken, planten om naar te kijken en groenten om van te smullen. Natuurlijk ook een boom om in te klimmen, met een tak om aan te slingeren!

De buurmannen zijn helemaal zelfvoorzienend. Ze kweken hun eigen eten en recyclen alles wat ze tegenkomen. Er gaat ook het één en ander mis.. want ja, de natuur doet ook zijn eigen gang. Van hagelbui tot schimmelziekte en van leidingbreuk tot een gerecycled voorwerp dat in elkaar stort. Maar samen zoeken de buurmannen dan weer naar een oplossing. Buurman in de natuur is een vrolijke dansvoorstelling over de kracht en de schoonheid van de natuur. Maar gaat over over de kwetsbaarheid van het milieu: de plastic soep in zee, de CO2 uitstoot en de smeltende ijskappen.

DOE MEE!
Buurman in de Natuur is een duurzame voorstelling. We wekken zelf de energie op en hebben hiervoor jullie hulp nodig! Je helpt stroom opwekken, water spuiten en wind- en donderslagen maken.

Deze voorstelling is daarnaast ook het startsein van een bijzondere campagne: Plan d- gaat namelijk als eerste dansgezelschap in Nederland binnen vier jaar klimaatneutraal produceren. Lees hier meer over in hun milieuverklaring.

plan d-
Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn stichting plan d- professioneel danstheater voor de jeugd en voor volwassenen. Verhalen van mensen en bijzondere ruimtes inspireren hem tot het maken van voorstellingen die herkenbaar worden doordat ze de absurditeit van de hedendaagse mens en de situaties waarin deze verzeild raakt, blootleggen.

Andreas Denk was twaalf jaar lang een van de artistieke leiders van het Hans Hof Ensemble en produceert sinds 2008 voorstellingen met zijn eigen stichting. Plan d-  is een kleine, krachtige, flexibele en slagvaardige organisatie, die ook internationaal samenwerkt met verschillende theaters en productiehuizen binnen Europa. Denk werkte voor SchauBurg München, Staatstheater Braunschweig, maakte een coproductie met Szene Bunte Wähne en stond op het Schäxpir festival.

 

 • Quotes

 • Credits

 • Een associatieve, haast clowneske fysieke performance. Fraai vormgegeven, mooi concept, prima mix van tekst en muziek. Een aangenaam meanderende kindervoorstelling die de verbeelding prikkelt.
  Leeuwarder Courant

  Er staan allerlei machines opgesteld. Van wind- tot donderslagmachines. Het publiek mag participeren.
  Haarlems Dagblad

  “Vermakelijk en aandoenlijk (…) Zo goed kan simpel zijn”
  Volkskrant (*****) over Buurman in de winter

  “Andreas Denk en Jordi Casanovas weten een bomvolle zaal te boeien, blij te maken en te ontroeren. Buurman in de winter is een supermiddag voor 5 tot 85”
  Theaterkrant (****) over Buurman in de winter

 • Concept/choreografie: Andreas Denk
  Dans: Andreas Denk, Ilija Surla
  Regie: Ton Offerman
  Muziek: Marit Thus
  Décorbouw en lichtontwerp: Pink Steenvoorden/Einstein design
  Repetitor: Josephine van Rheenen

Geef een reactie

Of deel Buurman in de natuur op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Buurman in de natuur
 • Buurman in de natuur

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.