Maas theater dans podium

Geen mini moestuin, maar een echte wildernis!
 • 5+
 • danstheater
Speellijst / tickets

Ze trekken hun tuinbroeken aan, pakken hun tuingereedschap en gaan aan de slag. Ze zaaien, ze oogsten, ze scheppen en ze harken er vrolijk op los. Samen creëren ze een wereld vol met mooie gewassen. Hutten bouwen, vuur maken, het hoort er allemaal bij. De buurmannen zijn zelfvoorzienend. Ze kweken niet alleen hun eigen eten, ze recyclen ook alles wat los en vastzit. Natuurlijk gaat er weer van alles mis, de natuur laat zich immers niet beteugelen. Samen staan de buurmannen sterk en vinden ze gelukkig altijd weer een oplossing. Wat er ook gebeurt, de buurmannen laten elkaar niet in de steek!

Buurman in de natuur is een vrolijke en ontroerende dansvoorstelling over de kracht en de schoonheid van de natuur. Maar ook over de kwetsbaarheid van het milieu, plastic soep in de zee, CO2 uitstoot en smeltende ijskappen. De voorstelling is het vervolg op de succesvolle plan d-voorstellingen Buurman op Vakantie, Buurman in de Winter en Buurman in de Bieb.

Doe mee!
In deze duurzame voorstelling wekken we zelf energie op. Hiervoor hebben we hulp nodig van het publiek. Tijdens de voorstelling help je stroom opwekken, water spuiten en wind- en donderslagen maken.

Duur voorstelling: 50 minuten (o.v.b.)

Maker
Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn plan d- professioneel danstheater voor de jeugd en voor volwassenen. Verhalen van mensen en bijzondere ruimtes inspireren hem tot het maken van voorstellingen die herkenbaar worden doordat ze de absurditeit van de hedendaagse mens blootleggen en de situaties waarin deze verzeild raakt.

 • Quotes

 • Credits

 • “Een associatieve, haast clowneske fysieke performance. Fraai vormgegeven, mooi concept, prima mix van tekst en muziek. Een aangenaam meanderende kindervoorstelling die de verbeelding prikkelt.” Leeuwarder Courant.

 • Door: Andreas Denk / Plan d-
  Concept, choreografie: 
  Andreas Denk
  Regie: Ton Offerman
  Dans: Andreas Denk, Ilija Surla, Cherif Zaouali
  Muziek: Marit Thus
  Decorbouw, lichtontwerp: Pink Steenvoorden, Einstein design

1 reactie op Buurman in de Natuur

 1. Het was een leuke vrolijke voorstelling. De liedjes waren ook vrolijk. Ik vond het leuk, dat er ook Servisch/Kroatische liedjes werden gezongen en gespeeld.

Geef een reactie

Of deel Buurman in de Natuur op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Buurman in de Natuur

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.