fbpx

Maas theater dans podium

Circunstruction
 • circus
 • XL
Speellijst / tickets

Vier exclusieve previews van veelbelovende circusprojecten

Circunstruction geeft circusartiesten de kans om hun ideeën in daden om te zetten.

De artiesten zetten de zwaartekracht buiten spel, doen een poging om in de lucht te dansen en over de grond te zweven, proberen via een berg koffers de hemel te bereiken, creëren een mini-evolutie in een jungle van luchtwerk, of staan zo lang op hun handen dat de zwaartekracht zelf haar eigen wetten vergeet. De voorstellingen zitten midden in het maakproces. Pak je kans om deze artiesten te volgen op hun weg naar een vernieuwende circusvoorstelling.

Op 8 april zijn bij Maas vier previews van de volgende projecten te zien:

Hand aan hand
Twee levenslange vriendinnen zoeken de grenzen van hun wederzijds vertrouwen in een tocht door een wereld van dans en luchtwerk. Een poging om in de lucht te dansen en over de grond te zweven. Ze gaan de uitdaging aan om twee werelden samen te brengen, dans van Maartje Fijen en triple-cloudswing van Saar Rombout. In deze nieuwe wereld ontmoeten zij elkaar en ontdekken nieuwe mogelijkheden. Soms alleen, vaak samen: dragend, steunend op en hangend aan elkaar. Het is vallen en weer doorgaan. Een kwetsbare en menselijke vertoning van samen zijn.

Dramaturgieadvies: Petra Eikelenboom

Plus haut, encore plus haut van Paul van der Maat
Een man alleen op de zolder met een berg koffers en andere vreemde voorwerpen. Hij wil de hoogte in, de hemel bereiken, de perfecte handstand vinden maar in je eentje is dit onmogelijk. Met hulp van het publiek gaat hij de perfecte toren stapelen en bovenop de mooiste handstanden maken. Een ode aan samenwerking in een individualistische wereld.

Regie advies: Luc van Esch

The Backdoor of a bakery van Companie The Pregnant Elephant
Wat als twee vrouwen, tijdens het maken van een brood, zichzelf verliezen én terugvinden in hun acrobatisch lichaam? Filosoferend over de alledaagse creaties als brood, hangen ze hoog in een verticaal touw, een trapeze of staan ze zo lang op hun handen dat de zwaartekracht zelf de regels vergeet. Wie weet nog waar het dagelijks eten vandaan komt? Maakt dat nog uit? En hoe belangrijk is het hoe iets er uitziet of smaakt? Hun verhaal gaat over het ontstaan van brood en de relatie van het individu met de basale dingen om hen heen. Een dynamische en verbazende show die je even laat stilstaan bij het dagelijks leven of die je hollend aan het denken zet.

Regie/advies: Paul van der Waterlaat/ Marcel Roijaards

Darwin Dogma
Darwin Dogma is een film-noir achtige voorstelling met als thema de spanning tussen mens en technologie. Geïnspireerd door de theorie van Darwin creëren Paula Alvala en Lisa Chudalla in een wereld van Cyberpunk een mini-evolutie waarin hun lichamen zich moeten aanpassen aan een jungle van luchtwerk-attributen zoals kettingen, verticaal touw en tissue. Een bizarre voorstelling over de spanning tussen mens en technologie. Circus is concreet en tastbaar. Wij beschouwen onze circuskunsten als een aanpassing aan het leven, als een manier om de competitie te overleven. Wij drijven onze lichamen tot het uiterste.

Regie/advies: Floris van Delft

 • Credits

 • Gezelschap: Circunstruction

  Hand aan hand.
  Dramaturgieadvies:
  Petra Eikelenboom
  Foto: Hanneke Meijers

  Plus haut, encore plus haut.
  Regie/advies: Luc van Esch

  The backdoor of a Bakery.
  Regie/advies: Paul van der Waterlaat/ Marcel Roijaards

  Darwin Dogma
  Regie/advies:
  Floris van delft
  Foto: Jara Reker

Geef een reactie

Of deel Sortie de residence op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Sortie de residence

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.