fbpx

Maas theater dans podium

11 jonge artiesten 5 voorstellingen
Speellijst / tickets

Wat krijg je als je 11 jonge circusartiesten hun gang laat gaan? System of a mechanical assembly, Itaso, Villa verdraaid, Astruride en Wheels.

Bij Circusart under Construction krijgen 11 jonge circusartiesten de kans om hun droom te verwezenlijken: het maken en bedenken van een eigen circustheatervoorstelling. Circunstruction biedt afgestudeerde circusartiesten een plaats waar zij een nieuwe, authentieke taal en hun talent als circusmaker kunnen ontwikkelen. Deze avond kijk je naar voorstellingen die zich nog in het proces van ontwikkeling bevinden: pril en extra spannend.

System of a mechanical assembly
Maya Peckstadt, Camille Toyer, Liv Knoche en Tobias Willasch verbinden verschillende disciplines met elkaar en tonen een spannende mix van duo trapeze, acrobatiek en cyr wheel. Een reeks van veranderlijke situaties bieden een abstracte reflectie op onze maatschappij en onderlinge verhoudingen worden vertaald naar beweging.

Itsaso
“Natuur is voor mij heel belangrijk. Hier vind ik de kracht voor mijn bestaan in de stad.”
In deze voorstelling onderzoekt Ilse de Jong het samenspel tussen de Chinese paal, de natuur en haar eigen bewegingskrachten.

Villa verdraaid (preview)
Welkom in de magische wereld van Villa Verdraaid! Waar spoken vliegen, tafels dansen en zwaartekracht betekenisloos is..Wietske Vogels en Guido van Hout bundelen hun krachten in deze vrolijke circustheatervoorstelling. Samen dagen zij niet alleen de zwaartekracht uit, maar maken ook elkaar als broer en zus het leven zuur.

Astruride
In deze voorstelling wordt het publiek meegenomen in de bijzondere wereld van circus, licht en schaduw. Een magische voorstelling met Martha Gonzales (cello) en Fabrizio Spiteri (trapeze). Zij onderzoeken de mogelijkheden van licht en beweging.

Wheels
Een circusperformance over de schoonheid van mobiliteit en (de veronderstelde) immobiliteit op het podium. Door het versmelten van het Cyr-wheel met de rolstoel tijdens deze act, laten Helen Budniatsky en David Eisele het begrip immobiliteit wankelen.
Concept en regie: Andreas Scharfenberg
Met Helen Budniatsky: rolstoel- basketball en David Eisele: Cyrwheel en diabolo

Meer info op: www.circunstruction.nl

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Circunstruction

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.