Maas theater dans podium

Previews van aanstormend circustalent
 • circus
 • XL
Speellijst / tickets

Circustheaterwerkplaats van Rotterdam

Circunstruction is de circustheaterwerkplaats van Rotterdam, waar jonge circusartiesten de kans krijgen om hun droom te verwezenlijken: het maken en bedenken van een eigen circustheatervoorstelling. Circunstruction biedt afgestudeerde artiesten een plek waar zij een nieuwe, authentieke taal en hun talent als circusmaker kunnen ontwikkelen. Deze avond kijk je naar voorstellingen die zich nog in het proces van ontwikkeling bevinden: pril en extra spannend.

PROGRAMMA

Fifty- fifty
Júlia Campistany Albareda: static trapeze en performance

Dit persoonlijke stuk, een vervolg op haar laatste act ‘It Happens’, toont een creatie wat een eigen leven leidt waarin ogenschijnlijk toevallige gebeurtenissen elkaar opvolgen. De dialoog tussen vallen en opstaan, schoonheid en schaamte, sereniteit en frustratie geeft een klein kijkje in mijn leven. Deze fysieke metafoor laat de perfecte imperfectie van de menselijke condities zien: wanneer alles goed lijkt te gaan dan heb je waarschijnlijk iets over het hoofd gezien want niets is perfect, niemand is perfect, it happens…

Artistiek advies: Pieter Post

Cycle
David Eisele: Cyr-wheel, diabolo, cello

De overeenkomst tussen cyr-wheel en diabolo ligt in de oneindigheid van de bewegingen: ze functioneren doordat ze voortdurend draaien. David is degene die hen steeds weer tot beweging aanzet, net als iedereen zichzelf steeds weer aanzet tot de volgende poging in zijn leven. Cycle is een metafoor voor het leven dat zich in steeds nieuwe cycli ontwikkelt. Het motto is: het maakt niet uit hoe vaak je faalt, je hebt altijd de kans om de cyclus opnieuw te beginnen.

Aristiek advies: Piet Rogie

 

Koekoek   
Milan Seegers: object manipulatie, handstand, contorsie

Milan Seegers maakt een familievoorstelling geïnspireerd op de oude traditie van de side-shows waarin freaks aan het publiek werden getoond. Een circus-muppet reist met zijn gedresseerde kip. Een maffe en absurde verschijning die met plezier zijn kunsten met zijn kip laat zien. De kip legt eieren en zonder ook maar enige rekening te houden met de gevoelens van de kip gaat hij ermee gooien en jongleren. Spiegeleieren vliegen door de lucht. Dat is toch niet wat de kip wil?

Advies regie: Luc van Esch.

 

Statera
Tom-André Henden, Jakobe Geens, Charlie Hession: Partner- en vloeracrobatiek

De wereld raakt steeds meer uit balans. Het intuïtieve evenwicht tussen mensen onderling en met de ecologische wereld destabiliseert. Circusartiesten zoeken elke dag naar de uitdaging om balans in de meest extreme en uiteenlopende posities te vinden. Hebben zij een oplossing? De voorstelling is een onderzoek naar fysiek evenwicht en de wisselwerking met de balans in onderlinge relaties.

Artistiek advies: Alice Erlanger

 

Circusdriedaagse
Circunstruction is onderdeel van de Circusdriedaagse. Drie dagen lang circus! Ook dit jaar nemen verschillende internationale circusgezelschappen het Maaspodium over met een gevarieerd programma van 16 t/m 18 november. Circus, dans, acrobatiek en bewegingstheater. Hoog in de lucht en laag bij de grond. Spectaculair ver en recht voor je neus. Verbaas je over de kracht van de acrobaten en luister naar de verhalen van de net afgestudeerde circusmakers.

>> Klik voor het gehele programma

 • Credits

 • Circunstruction
  Artiesten: 
  Júlia Campistany Albareda, David Eisele, Milan Seegers, Tom-André Henden, Jakobe Geens, Charlie Hession
  Artistiek advies: Pieter Post, Piet Rogie, Luc van Esch, Alice Erlanger

Geef een reactie

Of deel Circunstruction #7 op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Circunstruction #7

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.