Maas theater dans podium

Vers en spannend circus van jonge makers
  • circus
  • XL
Speellijst / tickets

Circunstruction is de circustheaterwerkplaats van Rotterdam waar jonge circusartiesten de kans krijgen om hun droom te verwezenlijken: het maken en bedenken van een eigen circustheatervoorstelling. Circunstruction biedt afgestudeerde artiesten een plek waar zij een nieuwe, authentieke taal en hun talent als circusmaker kunnen ontwikkelen.

Deze avond kijk je naar drie inspirerende previews waarin jonge circusmakers grenzen overschrijden en de diversiteit en creativiteit tonen die het hedendaags circus te bieden heeft.

Entangle
De warrige dames Rita & Rita (Annika Hemmerling en Julia Campistany) organiseren in Entangle een theekransje voor de hele familie waarbij niet alleen de theezakjes funest in de knoop zitten maar ook de dames zelf steeds weer met elkaar in verwikkeling raken. Entangle is een gelaagde voorstelling met dans-trapeze en mondbalanceren voor de hele familie.

 

 

CM_30
Jongleren is een spel van gooien, vangen en kaatsen van voorwerpen in wisselende patronen. In CM_30 jongleert niet alleen de jongleur Kolja Huneck, ook zijn objecten jongleren. De eenvoudige ronde schijven weerkaatsen het licht, verstrooien het door de ruimte en mengen ondertussen de kleur. De toeschouwer krijgt de ruimte om deze visuele beelden zelf te interpreteren of slechts te genieten van de schoonheid van de beweging.

 

 

Brace for impact
In Brace for impact gaan Britt Timmermans, Tijs Bastiaens en Mario Kunzi op zoek naar de grenzen van het dynamisch evenwicht en dan specifiek naar het moment van vallen. Het moment waarop het evenwicht zover overhelt dat de val onvermijdelijk is… Brace for impact! Refererend aan de werkelijkheid waar het wankele evenwicht waarin wij leven elk moment verstoord kan worden laat Brace for impact op een subtiele manier het belang van samenwerking zien.

 

Circusdriedaagse
Circunstruction is onderdeel van de Circusdriedaagse. Drie dagen lang circus! Ook dit jaar nemen verschillende internationale circusgezelschappen het Maaspodium over met een gevarieerd programma van 15 tot en met 17 november. Circus, dans, acrobatiek en bewegingstheater. Hoog in de lucht en laag bij de grond. Spectaculair ver en recht voor je neus. Verbaas je over de kracht van de acrobaten en luister naar de verhalen van de net afgestudeerde circusmakers.
>>Klik voor meer info over Circusdriedaagse

  • Credits

  • Door: Circunstruction
    Fotografie: Einar Kling-Odencrants, Kolja Huneck, Jaap Joris

Geef een reactie

Of deel Circunstruction #8 op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Circunstruction #8

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.