Maas theater dans podium

Dynamische circusperformances en een wervelende urban-act
  • circus
  • XL
Speellijst / tickets

Een spectaculaire avond met performances van Circonstruction en Urban e-Motion.

Voor XL presenteert Maas tijdens de Circusdriedaagse een avond met twee voorstellingen: Circunstruction en Urban e-Motion. Na afloop kun je lekker blijven hangen in de foyer voor een drankje.

Circunstruction

Circunstruction is een initiatief van Joerdis Cordua en presenteert deze avond drie acts.

Drift
Wat gebeurt er als je een jongleur, een danseres en een acrobaat een halve auto en een set schoonmaakattributen voor twee weken alleen laat? Wat als de steel van de bezem breekt,  gebruik je dan gewoon je collega? Ontstaan is een vrolijk en vervreemdend verhaal dat schoonmaken in een ander licht zet.
Acrobatiek: Soesja Pijlman, Fleur Fonteijn en Sophie van der Vuurst de Vries.
Regieadvies: Andreas Scharfenberg

Falling&catching
Vier performers onderzoeken de mogelijkheden en onmogelijkheden diverse vormen van acrobatiek, zoals banquine en het bouwen van menselijke piramides. Het thema van Falling&catching is vertrouwen. Vertrouwen is essentieel voor samenspel. Wat gebeurt er als vertrouwen misbruikt wordt of ontbreekt.
Regie en concept: Marianne Boldini
Acrobatiek: Marianna Boldini, Ola Glimaker Jasmijn Rubingh, Andrea Souren
Choreografie: Jorge Jauregui Allue

Hemelpoort
Overal ter wereld zijn mensen overtuigd van dat er leven is na de dood. Voor nu gaan we er ook even van uit dat we na ons overlijden naar de hemel gaan. Wat gebeurt er met mensen nadat ze zijn vermoord, aangereden of door een natuurlijke dood zijn gestorven? Waar komen ze terecht en hoe ziet die plek eruit? Niemand weet het. We kunnen er alleen maar over fantaseren. De regisseur is geïntrigeerd door deze fantasieën en gebruikt ze als inspiratiebron.
Regie en concept: David Severins
Acrobatiek: Ulrike Storch, Hanna de Vletter, Dixie Wanner, Felix Griffin, Victoria Roosenrot
Regieadvies: Andreas Scharfenberg

Aansluitend: nagesprek met Joerdis Cordua en David Severins

Urban e-Motion

De tweede voorstelling van de avond wordt verzorgd door Urban e-Motion. Urban e-Motion is dé Urban crew die het verschil maakt en het publiek in verwondering met energie en een grote glimlach op het gezicht weer achter laat. De crew bestaat uit een prachtige combinatie van toptalenten van verschillende Urban Sport disciplines zoals Streetdance, Breakdance, Freerunning, Tricking , Freestyle voetbal, Freestyle basketball en BMX. De show is een verrassende choreografie op hedendaagse energieke muziek – zonder krachttermen- waarbij plezier, enthousiasme, discipline, samenspel, sport, samenwerking en individueel talent centraal staat.

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Circusdriedaagse: Circunstruction en Urban-e-Motion

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.