Maas theater dans podium

No problem?, Langs en System(t)error
  • ALL
  • circus
Speellijst / tickets

Drie verrassende performances van getalenteerde circusartiesten.

Kom naar Maas voor drie verrassende performances uit het laboratorium van Circunstruction:
No problem?, Langs en System(t)error.

Circunstruction biedt afgestudeerde circusartiesten de mogelijkheid hun talent als circustheatermaker te ontwikkelen. De artiesten worden begeleid in het maken van hedendaags circustheater op hoog niveau. Makers worden uitgedaagd om de wetten en mogelijkheden van circus, dans en theater met elkaar te mengen; ze onderzoeken hoe zij de technische vaardigheden van circus kunnen inzetten om nieuwe, authentieke verhalen uit te beelden. Circunstruction (Circus Art Under Construction) is een initiatief van Jördis Cordua en Stichting snaD.

No problem?
Een uitdagende circusperformance over problemen en hun oplossing.

“The problems are solved, not by giving new information, but by arranging what we have known since long.” Ludwig Wittgenstein

Problemen. We hebben ze allemaal. Ze zijn er in alle soorten en maten. Net als de oplossingen.
Zoek je problemen op of ga je probleemloos door het leven? Hoe los je zelf dingen op? Denk je eerst lang na, ga je meteen aan de slag, of laat je iemand anders het voor je regelen? En als een probleem is opgelost is, zou je het de volgende keer toch op een ander manier oplossen? Wat als jij objecten die een oplossing bieden voor het ene probleem eens probeert in te zetten voor een ander probleem? Wat als alle problemen zijn opgelost? Is het dan nog wel spannend of wordt dat dan het probleem?

Concept en idee: Lena Herrmann
Spel, jongleren, aerial rope, partner acrobatiek, cyrwheel: Lisa Chudalla, Friederike Kohring, Ayla Moes, Tom Mörtl, Michael Zandl
Begeleiding: Hanneke Meijers

Langs
Twee solo’s

“To send a letter is a good way to go somewhere without moving anything but your heart.” Phyllis Theroux

Maartje maakt een solo over de onmogelijkheden van de liefde waarbij zij niet alleen in haar gedachten, maar ook in haar tissue verstrengelt raakt. De solo van Harm vindt plaats in een kamer waarin hij in botsing komt met het interieur. Manipuleert hij de meubels die hem omringen of zijn het de meubels die hem belagen? De twee solo’s worden uiteindelijk samengebracht in een voorstelling.

Jongleren en partneracrobatiek: Harm van der Laan
Tissue en partneracrobatiek: Maartje Bonarius
Regieadvies: Luc van Esch

System(t)error
Over de onbegrijpelijkheid van het (samen)leven

“Deze voorstelling illustreert hoe deze samenleving, al dan niet onbedoeld, mensen soms tot waanzin kan drijven.”

System(t)error biedt het publiek een blik in de wereld van Monki (Benjamin Kuitenbrouwer). In woord en beweging vertelt hij over zijn persoonlijke ervaringen op deze planeet. We zien iemand die soms voor alle rede vatbaar is en soms te waanzinnig om te begrijpen. Iemand die worstelt en transformeert.

Concept, idee, spel, Chinese pole: Benjamin Kuitenbrouwer
Begeleiding: Valia Beauvieux

De drie performances van Circunstruction maken onderdeel uit van de Circusdriedaagse op 14, 15 en 16 november 2014 in het Maaspodium.

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Circusperformances

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.