Maas theater dans podium

Een gratis gestreamd kijkje in de (wilde) keuken
  • theater
  • XL
Speellijst / tickets

Maas presenteert bij de voorstelling De wilde keuken een reeks van acht creatieve colleges door eat designer Marije Vogelzang, die via een gratis livestream ook thuis te volgen zijn. De colleges vinden plaats op zaterdagen in september voorafgaand aan De wilde keuken en bij de preview op 10 juli. Ook zijn er drie colleges in oktober in het onderwijs. Je hoeft geen kaartje te bestellen voor de livestream en je hebt geen code nodig. Op de aangegeven data en tijden kun je via deze link gratis meekijken met het college.

Een kijkje in De wilde keuken – creatieve colleges
Ieder college heeft zijn eigen insteek. Het doel is het publiek een ander perspectief te geven op dat wat ze iedere dag in hun mond steken, en daar een nieuwe blik op te werpen. Bijvoorbeeld een appel.

Als je een hap van een appel neemt, merk je misschien het gewicht van de appel in je hand. Sommige appels geuren. Je voelt of de appel koud is of warm. Je ziet de kleur en denkt er wel/niet aan om de appel te wassen. Zou hij bespoten zijn?

Je doet je mond open en zet je tanden in de schil, bijt door het vruchtvlees en voelt de weerstand van de schil, de sappen van de appel en de sappen in je mond. Je hoort het geluid van de appel als je bijt en proeft de smaak. Een beetje zuur, een beetje zoet? Op het moment dat je gaat kauwen kan de appel, als je pech hebt, melig zijn of lekker ’crispy’. Wie weet denk je nog even aan sneeuwwitje en de appel, maar de kans is groot dat je gewoon je hap weg kauwt en doorslikt terwijl je naar je telefoon zit te kijken. Is het een ‘apple’ telefoon?

Waar gaat die hap eigenlijk naartoe? Hoe kan het dat we heel veel proeven in onze mond, maar dat we, op het moment dat we de hap hebben doorgeslikt, helemaal niks meer proeven en het eten zelfs niet eens meer voelen. Totdat het er later weer uitkomt en het écht niet meer op een appel lijkt. Je denkt ook niet meer ‘appel’. Je denkt aan het volgende wat je gaat eten. Niet wat je al gegeten hebt. Behalve als je er ziek van wordt. Dan vergeet je dat nooit meer.

En waar komt die appel eigenlijk vandaan? Zag de appel van Adam en Eva er ook al zo mooi, fris, groen en rond uit? Of heeft God nog wat gentech toegepast? Hoeveel bijen heb je nodig om een hele appelboom te bevruchten en kun je bondagespelletjes met appelschil doen? Kun je appelbloesem eigenlijk ook eten en wat gebeurt er als je de appelpitjes opeet? Waarom kun je in Japan appels kopen van wel €300?

Op al deze vragen geeft Marije Vogelzang geen antwoord, maar de vragen geven wel aanleiding tot verhalen, ideeën en inspiratie om het eten wat je dagelijks eet eens heel anders te ervaren.

 

Acht creatieve colleges 
Marije verzorgt een reeks van acht colleges met verschillende onderwerpen. Deze colleges zijn op onderstaande data ook te volgen via de livestream.

vr 10 juli 2020 / 19:30 uur  (onderdeel  van Preview De wilde keuken)
za 5 sep 2020 / 19:30 uur  (voorprogramma De wilde keuken)
za 12 sep 2020 / 19:30 uur  (voorprogramma De wilde keuken)
za 19 sep 2020 / 19:30 uur  (voorprogramma De wilde keuken)
za 26 sep 2020 / 19:30 uur  (voorprogramma De wilde keuken)
En op 2, 9 en 16 oktober.

De thema’s zijn: Zintuigen, Dieren, In je hoofd, Neuken, Fabriek, Poep, Natuur en Toekomst. Later maken we bekend welk thema op welke dag centraal staat in het college.

Met dank aan het Prins Bernhard Cultuur Fonds Zuid-Holland zijn de live-streams gratis bij te wonen.

Marije Vogelzang
Marije Vogelzang studeerde in 2000 af aan de Design Academy Eindhoven (DAE) en heeft sindsdien een succesvolle internationale carrière als eat designer. Sinds 2014 is ze hoofd van de Food Non Food afdeling aan de DAE. Marije laat zich inspireren door de herkomst van ons eten, bereiding, etiquette, geschiedenis en eetcultuur. Het doel van Vogelzang is om via design onze relatie met eten te verbeteren.

 

 

 

 

 

 

1 reactie op LIVESTREAM creatief college Kijkje in de keuken

Geef een reactie

Of deel LIVESTREAM creatief college Kijkje in de keuken op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

  • LIVESTREAM creatief college Kijkje in de keuken
  • LIVESTREAM creatief college Kijkje in de keuken
  • LIVESTREAM creatief college Kijkje in de keuken
  • LIVESTREAM creatief college Kijkje in de keuken
  • LIVESTREAM creatief college Kijkje in de keuken
  • LIVESTREAM creatief college Kijkje in de keuken onder voorbehoud
  • LIVESTREAM creatief college Kijkje in de keuken onder voorbehoud
  • LIVESTREAM creatief college Kijkje in de keuken onder voorbehoud

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

Op Reis

Geen voorstellingen.

Bekijk de schoolvoorstellingen

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen