fbpx

Maas theater dans podium

Herkenbaar zonder dat je het eerder hebt gezien
 • dans
 • XL
Speellijst / tickets

Verrotte knieën, te weinig geld, vage vrienden, ouder worden, algoritmes. Proberen we de controle terug te pakken of laten we het lekker van ons afglijden?

De mannen van 155 (eenvijfvijf), een breakdance collectief ontstaan uit vrienden die samen zijn opgegroeid, zijn inmiddels allemaal rond de 30. Krijgen ze grip op hun leven of blijven het vrije jongens? Daarover gaat deze nieuwe voorstelling, een coproductie met Maas theater en dans.

Bij hun laatste productie MOTORS stond er nog een motor voor de deur, waarmee zij weg konden vluchten van vervelende verplichtingen, problemen en het systeem. In deze nieuwe voorstelling dealen ze met het gevoel niet ‘in control’ te zijn en geven antwoord op de vragen: wie wil je zijn en hoe wil je in de wereld staan? Doordansen met verrotte knieën om te ontsnappen aan algoritmes en verantwoordelijkheden? Controle gaat over de ‘echtheid’ van de ervaring en de intensiteit waarmee je die beleeft.

155 over Controle
“Wij maken voorstellingen vanuit onze oneindige fascinatie voor de wereld waarin wij en ons publiek nú leven en bewegen. Daarmee staan we met één voet in de jongerencultuur en met de andere in het hedendaagse kunstcircuit. Ons leven bloedt door in ons werk. Wat we maken moet nieuw zijn voor alle mensen die het zien, dan heeft het zin. Als iets nieuw is, moet je zelf bedenken wat je ervan vindt en kan je niet leunen op wat je weet dat anderen er van vinden.”

 • Verkoopgegevens

 • Credits

 • Educatie

 • Zaal: middenzaal (o.v.b.)
  Speelperiode: okt t/m dec 2020
  Duur: 60 à 70 minuten
  Frequentie: 2 x per dag op aanvraag
  Speelvlak: 10 m b x 10 m d x 4,5 m h
  Leeftijd: XL / 12+ (VO klas 3-6, alle niveaus)
  Schoolvoorst.: max. 250 leerlingen*
  Vrije voorst.: geen maximum
  boeken via TVB Theater / 020 3080747 / mail@tvbtheater.nl

  * inclusief begeleiders

 • Dans: Erik Bos, Thomas Bos, Sam van Eenbergen, Rein Luuring en nog twee dansers
  Choreografie: Erik Bos en de dansers
  Visuals, live video: Thomas Bos
  Sound design: Sam van Eenbergen
  Coaching: Moniek Merkx
  Coproductie: 155 & Maas theater en dans

  155
  155 (eenvijfvijf) is een formatie creatieve vrienden bij elkaar gebracht door een gedeelde passie voor b-boying, muziek, film, bizarre humor en kunst. Met deze unieke mix van disciplines maken zij sinds 2012 midden- en grote zaalvoorstellingen, acts en films. Het collectief heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gezelschap met bekendheid in binnen- en buitenland. In 2014 won 155 de André Gingras Award op het Holland Dance Festival en in 2018 de prijs van de Nederlands Dansdagen Jong Publiek. Met MOTORS wonnen ze een Zilveren Krekel 2019.

 • Durf jij de controle los te laten? In deze workshop balanceren we op het randje van controle en chaos. We onderzoeken de balans van ons lijf, van onze gedachten en van onze plek in de wereld. Om vervolgens deze vondsten om te zetten naar (on-)gecontroleerde choreografieën.

  Thema’s
  controle / loslaten / vrijheid

Geef een reactie

Of deel Controle op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.