Maas theater dans podium

Minimalistich en ontroerend
Speellijst / tickets

Stoer dansduet over het verschil tussen elkaar nadoen en elkaar vinden

Vanuit het duister doemen de silhouetten op van twee stoere jonge vrouwen op stevige schoenen. Ze lijken identiek in hun bewegingloosheid. Hun eerste bewegingen zijn zo klein dat je niet weet of zij bewogen of dat het je eigen oogleden waren. Ze lijken electrisch geladen, waarbij af en toe een vonkje van de een op de ander overslaat. Doen ze samen precies hetzelfde of doen ze elkaar na?

De danseressen Chanel Selleslach en Gudrun Ghesquière van het jonge Vlaamse dansduo Nono C. spelen een fascinerend minimalistisch spel van leiden en volgen. Wie beïnvloedt wie en wie is eigenlijk zichzelf, dat is het thema van hun nieuwste creatie Copycat.

Jonge Harten Theaterfestival
De voorstelling van 27 november maakt onderdeel uit van Jonge Harten Rotterdam. Jonge harten is een festival om te ontdekken. Met veel jonge makers, beeldend en fysiek theater, performance, dans en muziek. Voor jonge mensen die iets meer willen. En durven. Het festival vindt plaats van 20 t/m 28 november in Groningen en op 27 en 28 november voor het eerst ook op twee locaties in Rotterdam, de Rotterdamse Schouwburg en het Maaspodium.

Jonge Harten Rotterdam
Op 27 november vindt Jonge Harten plaats in het Maaspodium. Je kan hier om 19:30 uur naar de De therapie van Julie Cafmeyer. Om 21:15 staat de dansvoorstelling Copycat van Nono c geprogrammeerd.
Op 28 november kan je terecht in de Rotterdamse Schouwburg. Hier kan je om 20:15 uur naar Van Waveren van het RO Theater en om 20:30 uur kan je naar DansClick 17 van Fernando Hernando Magadan & Shailesh Bahoran/Korzo producties. Klik hier voor meer info over de programmering in de Rotterdamse Schouwburg.

 • Quotes

 • Credits

 • “Copycat is een mooi staaltje van zoeken naar eenvoud die niet verveelt, naar een verhaal vertellen met minimale middelen. Dat is stoer, en het lukt alleen als je goed op elkaar bent ingespeeld. En echt diep gaat. Missie geslaagd.“ – Steven Heene (Tazette)

  “In de stille passages worden de geluiden van de bewegingen en de ademhaling steeds overheersender, wat een prachtige ‘soundscape’ oplevert. Het leidt op een volstrekt organische wijze tot een ontroerend slotbeeld waarin de dansers eindelijk in elkaars armen tot rust komen.” – Juryrapport – Theater aan zee

 • Dans: Chanel Selleslach, Gudrun Ghesquière
  Muziek: Anne Van de Star
  Coaching: Lisbeth Gruwez
  Lichtontwerp: Caroline Mathieu
  Lichttechnieker: Matthijs Otté
  Productie van NONA

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Copycat

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.