Maas theater dans podium

Scared no more, crushed no more
 • dans
 • spoken word
 • XL
Speellijst / tickets

Je roots maken je wie je bent. De routes die jij en jouw voorouders hebben afgelegd zijn onlosmakelijk met jou verbonden.

Hoe beïnvloeden jouw roots wie jij bent? Aan de hand van die vraag ging choreograaf Gianni Grot op onderzoek uit. De zoektocht naar de wortels van zijn eigen identiteit brachten hem naar een dieptepunt in de geschiedenis; het tijdperk van slavenhandel, ongelijkheid, en de eeuwenlange strijd voor gelijkheid die daaruit voort kwam.

From Routes II Crown gaat over verbintenis; verbintenis van het verleden met het heden en de verbintenis die wij als mensen met elkaar hebben. In zijn theaterstuk gebruikt Gianni elementen uit de hedendaagse hip hop cultuur – met name dans, zang en spoken word – om zijn verhaal te vertellen. Het resultaat is een aangrijpende urban dansvoorstelling, die duikt in de gedeelde wereldgeschiedenis van slavernij, en de eeuwenlange strijd voor gelijkheid die daarop volgde. Ook laat het de hedendaagse psychische gevolgen hiervan zien; de wankele relatie tussen ‘zwart’ en ‘wit’ en de zoektocht naar een eigen identiteit waarin velen zich zullen herkennen.

FRESH randprogramma
From Routes II Crown staat niet alleen. De avond wordt gevuld met een krachtige line-up van een randprogramma met spoken word, live muziek, theatrale interventies, poetry, dans en een Rotterdamse dj.
Eva Skeete McCleed brengt met haar warme sound haar muziekverhalen ten gehore, dansers Cripta Scheepers en Leeroy Molley dele in korte theatrale interventies een aantal iconische Afro-Amerikaanse songs, true lyricist Gordon Bromet deelt een aantal rake metaforen, Çağdaş Gülüm en Melisa Diktaş dansen een duet onder live begeleiding van een Turkse muzikant en de Rotterdamse dj Evelyn Rae zorgt voor een fijne afterparty.

 • Publieksreacties

 • Credits

 • Bios

 • FRESH

 • Blown away. Mijn god wat heb ik vaak kippenvel gehad tijdens dit stuk.

  Impression masterpiece Love it deeply

  Outstanding one!

 • FRESH curator: Deze avond is samengesteld door Gianni Grot.

  From Routes II Crown
  Artistieke leiding/choreografie:
  Gianni Grot
  Met: Cripta Scheepers, Angela Pinoñ Ferreira, Stephanie Christopher, Gianni Grot, Ivan Marić, Jurriaan Bouterse, Melisa Diktas
  Beeld: Jean van Lingen
  Powered by: RIGHTABOUTNOWINC.COM

  Randprogrammering
  Performers/makers: Eva Skeete McCleed, Cripta Scheepers, Leeroy Molley, Gordon Bromet, Çağdaş Gülüm, Melisa Diktaş en dj Evelyn Rae

   

   

 • Gianni Grot
  Contemporary Hip Hop danser en choreograaf Gianni Grot – bekend van ‘So You Think You Can Dance’ – ziet zichzelf als een kunstenaar in de dans en muziek wereld. Op zestienjarige leeftijd ontdekt hij Bij Jake’s Dance Factory zijn passie voor dans om vervolgens ‘Creative Writing with Drama’ aan de Kingston University in London te studeren. Het contemporary dansgezelschap ‘Avant Garde Dance’ blijkt de start van een internationale carrière. Tegenwoordig focust Gianni zich naast muziek en dans ook op de film en kunstwereld samen met zijn danstheatergezelschap ‘Gianni Grot & Company’. Gianni is artist-in-residence bij RIGHTABOUTNOW INC en regisseert de gehele avond maar dans zelf ook een deel mee in zijn voorstelling ‘From Routes II Crown’.

  Eva Skeete McCleed
  Voor singer song writer Eva Skeete is muziek therapie en de gitaar haar therapeut. Met haar warme sound en achtergrond in Reggae, Soul, Funk en Jazz vertelt ze op eigenzinnige wijze muzikale verhalen en speelt ze van ‘Bourbon Street’ in Amsterdam tot de ‘Viper Room’ in Los Angeles. Tijdens deze editie van FRESH zal Eva een aantal van haar muziek verhalen ten gehore brengen.

  Cripta Scheepers​ & Leeroy Molley
  ‘From Routes II Crown’ danser Cripta Scheepers​ studeerde aan de Academie Dans en Theater en speelde in het ‘Late Evening Zomer Cabaret’ in het DeLaMar Theater​ en de musical ‘Watskebeurt!?’ van De Jeugd Van Tegenwoordig.
  Leeroy Molly, MC in de Hip Hop formatie Zwart Licht host geregeld festivals en clubavonden en is werkzaam als MC coach bij Studio West. Samen delen ze in korte theatrale interventies een aantal iconische songs uit de Afro-Amerikaanse vertaald door dramateur en RIGHTABOUTNOW INC. creative director Maarten van Hinte.

  Gordon Bromet
  Gordon Bromet, in de jaren ’00 ook wel bekend als Mr48Barz in de Nederlandse underground Hip Hip scene, is een true lyricist. De spoken work artist en dichter verschuilt zich niet achter mooie woorden een staat bekend om zijn rake metaforen. Tijdens deze editie van FRESH zal Gordon een aantal metaforen delen die Gianni recht in het hart raken.

  Evelyn Rae
  DJ​ Evelyn Rae leerde voor het eerst spinnen bij Hip Hop Huis in Rotterdam – haar hometown. In de jaren die volgde groeide haar liefde​ voor muziek van Hip Hop tot R&B, Soul en elektronische sounds.​ Op haar Rotterdamse clubavond en get-together ‘Stir it up’ komen haar talent en passie voor deze genres samen. Voor en na deze editie van FRESH by Gianni Grot zal​ Evelyn Rae ons voorzien van wat fijne tunes.

  Çağdaş Gülüm & Melisa Diktaş
  Tijdens deze editie van FRESH dansen Melisa Diktaş (‘From Routes II Crown’) en Cagdas Gulum voor het eerst een duet. Onder live begeleiding van een Turkse muzikant delen ze hun verhaal in de vorm van dans – van roots tot levenservaringen en contradicties als harmonie/verschil, natuurlijk/onnatuurlijk, vrijheid en onderdrukking. Melisa – ‘Dit optreden is extra bijzonder voor ons omdat Cagdas al een tijdje niet meer op het podium heeft gestaan.’

  Powered by RIGHTABOUTNOWINC.COM

 • FRESH
  FRESH is een terugkerend event in het Maaspodium met steeds een andere creatieveling als vormgever van het programma. Een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. FRESH is er iedere eerste vrijdag van de maand. Dit seizoen hadden o.a. Jasper van Luijk, Koleka Putuma en Lorenzo Capodieci de touwtjes in handen. Dit keer is dat Gianni Grot.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • FRESH: From routes II crown

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.