Maas theater dans podium

Scared no more, crushed no more
 • dans
 • spoken word
 • XL
Speellijst / tickets

Je roots maken je wie je bent. De routes die jij en jouw voorouders hebben afgelegd zijn onlosmakelijk met jou verbonden.

Hoe beïnvloeden jouw roots wie jij bent? Aan de hand van die vraag ging choreograaf Gianni Grot op onderzoek uit. De zoektocht naar de wortels van zijn eigen identiteit brachten hem naar een dieptepunt in de geschiedenis; het tijdperk van slavenhandel, ongelijkheid, en de eeuwenlange strijd voor gelijkheid die daaruit voort kwam.

From Routes II Crown gaat over verbintenis; verbintenis van het verleden met het heden en de verbintenis die wij als mensen met elkaar hebben. In zijn theaterstuk gebruikt Gianni elementen uit de hedendaagse hip hop cultuur – met name dans, zang en spoken word – om zijn verhaal te vertellen. Het resultaat is een aangrijpende urban dansvoorstelling, die duikt in de gedeelde wereldgeschiedenis van slavernij, en de eeuwenlange strijd voor gelijkheid die daarop volgde. Ook laat het de hedendaagse psychische gevolgen hiervan zien; de wankele relatie tussen ‘zwart’ en ‘wit’ en de zoektocht naar een eigen identiteit waarin velen zich zullen herkennen.

FRESH randprogramma
From Routes II Crown staat niet alleen. De avond wordt gevuld met een uitgebreid randprogramma van spoken word, live muziek, theatrale interventies, poetry, dans en een Rotterdamse dj.
Eva Skeete McCleed brengt met haar warme sound haar muziekverhalen ten gehore, dansers Cripta Scheepers en Leeroy Molley dele in korte theatrale interventies een aantal iconische Afro-Amerikaanse songs, true lyricist Gordon Bromet deelt een aantal rake metaforen, Çağdaş Gülüm en Melisa Diktaş dansen een duet onder live begeleiding van een Turkse muzikant en de Rotterdamse dj Evelyn Rae zorgt voor een fijne afterparty.

 • Credits

  FRESH curator: Deze avond is samengesteld door Gianni Grot.

  From Routes II Crown
  Artistieke leiding/choreografie:
  Gianni Grot
  Met: Cripta Scheepers, Angela Pinoñ Ferreira, Stephanie Christopher, Gianni Grot, Ivan Marić, Jurriaan Bouterse, Melisa Diktas
  Powered by: RIGHTABOUTNOWINC.COM

  Randprogrammering
  Performers/makers: Eva Skeete McCleed, Cripta Scheepers, Leeroy Molley, Gordon Bromet, Çağdaş Gülüm, Melisa Diktaş en dj Evelyn Rae

   

   

 • Gianni Grot

  Contemporary Hip Hop danser en choreograaf Gianni Grot – bekend van ‘So You Think You Can Dance’ – ziet zichzelf als een kunstenaar in de dans en muziek wereld. Op zestienjarige leeftijd ontdekt hij Bij Jake’s Dance Factory zijn passie voor dans om vervolgens ‘Creative Writing with Drama’ aan de Kingston University in London te studeren. Het contemporary dansgezelschap ‘Avant Garde Dance’ blijkt de start van een internationale carrière. Tegenwoordig focust Gianni zich naast muziek en dans ook op de film en kunstwereld samen met zijn danstheatergezelschap ‘Gianni Grot & Company’. Gianni is artist-in-residence bij RIGHTABOUTNOW INC en regisseert de gehele avond maar dans zelf ook een deel mee in zijn voorstelling ‘From Routes II Crown’.

In het Maaspodium

Tickets kopen

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.