Maas theater dans podium

Betoverend schouwspel van licht en donker
 • 4+
 • danstheater
Speellijst / tickets

Iedereen is weleens bang in het donker. De onzekerheid van niet weten wat er gaat gebeuren en wat je niet kan zien. En iedereen houdt van het licht! Van de warmte en de veiligheid.

Hoe mooi zijn de sterren die ’s nachts aan de hemel fonkelen, of de volle zon die ons plotseling doet verwarmen. Hoe betoverend is de magie van zelf een vuurtje maken, of een heftige dans waar de vonken vanaf vliegen. Het wonder van een gloeilamp die aan en uitgaat, een zaklamp die troost geeft in de nacht. En als het licht dan uitgaat, houdt alles dan op te bestaan? Is het donker altijd eng? Is het licht altijd veilig? En wat zien we eigenlijk als we niets zien?

In een betoverend schouwspel vol vurige poëtische dans neemt Dagdonker je mee op een ontdekkingstocht door het donker. Met magische momenten van licht, in een fantasievolle droomreis door het leven.

Duur voorstelling: 60 minuten

Maker
Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn plan d- professioneel danstheater voor de jeugd en voor volwassenen. Verhalen van mensen en bijzondere ruimtes inspireren hem tot het maken van voorstellingen die herkenbaar worden doordat ze de absurditeit van de hedendaagse mens en de situaties waarin deze verzeild raakt, blootleggen.

EXTRA’S IN DE HERFSTVAKANTIE

Silent disco workshop
Doe mee aan de silent disco workshop! Via je koptelefoon krijg je theatrale opdrachten ingefluisterd. Kun jij geruisloos hinkelen? Of knallende herrie uitbeelden met je handen? De workshop begint na de voorstelling en duurt ongeveer een half uur. We verzamelen in de foyer. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

 

 

Maaspodiumplankje
Nog even blijven hangen? Na de voorstelling staat een plankje vol lekkers op je te wachten. Wat is het lekkerste fruit van dit seizoen? Hoe smaken geroosterde kastanjes? Komt dit brood uit eigen oven? Eet en beleef mee. Reserveer een plankje samen met je ticket!  Klein (2 pers): 7,50 euro, Middel (4 pers): 13 euro, Groot (6 pers): 19 euro.

 

 • Credits

 • Door: Andreas Denk, Plan d-
  Concept & choreografie:
  Andreas Denk
  Dans: Andrea Beugger, Sammi Hermans, Carlo Camagni
  Muziek: Wiebe Gotink
  Lichtontwerp: Pink van Steenvoorden
  Assistent-choreograaf, dramaturgie: Jordi Casanovas
  Eindregie: Ton Offerman

2 reacties op Dagdonker

Geef een reactie

Of deel Dagdonker op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Dagdonker

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.