fbpx

Maas theater dans podium

Een kijkje in de wereld van drie vrouwen
  • theater
  • XL
Speellijst / tickets

Een voorstelling waarin onderzocht wordt hoe de vrouw van nu zich los kan breken van het opgelegde beeld vanuit de huidige maatschappij en zich zo opnieuw kan uitvinden.

In het weekend van 14, 15 en 16 juni presenteren verschillende nieuwe makers hun afstudeervoorstellingen in het Maaspodium. Jong talent, vers van de pers, klaar om de theaters te veroveren!

Vanaf het moment dat de woorden IT’S A GIRL worden uitgesproken in de kraamkamer of bij het maken van een echo, krijgen wij een opdracht opgelegd. Verschillende autoriteiten werken er hard aan dat jij je opdracht vervult, niet alleen door je bij je geboorte een meisje te noemen, maar ook op de manier waarop de wereld op je afkomt. We doen ons gender, door ons gender te doen, door het te performen, door middel van hoe we ons bewegen, gedragen en hoe we spreken.

Damn Honey! geeft een kijkje in de wereld van drie vrouwen. Het schoonheidsideaal, de maandelijkse periode en het belang van rolmodellen, worden onder andere theatraal vormgegeven. Via persoonlijke verhalen in spel en beweging word je meegenomen naar de wereld van de gemaakte vrouw. De voorstelling is speels, schud enerzijds deze opgelegde regels van zich af en zet je anderzijds als kijker op scherp.

Maker:
Joanne Purperhart, student Docent theatermaker aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, wordt bewogen door maatschappelijke thema’s waarbinnen zij de noodzaak voelt en ziet een nieuw perspectief te bieden.
In 2011 studeert ze af aan de dansacademie Lucia Marthas. Daarna vertrok ze voor een half jaar naar Zuid-Afrika om haar grenzen te verleggen. Terug in Nederland werkte ze onder meer als freelancer in de dans- en theatersector.
Haar affiniteit met jongeren brengt ze tot uiting als expressie docent in het onderwijs. De diverse vormen waarop ze haar verhaal vertelt is één van haar drijfveren. Het artistieke brein van Joanne komt op verschillende manieren tot uiting, waarin de verbinding met de ander altijd centraal staat.

Afstudeervoorstellingen: ontdek de nieuwe makers
In het weekend van 14, 15 en 16 juni presenteren verschillende nieuwe makers hun afstudeervoorstellingen in het Maaspodium. Jong talent, vers van de pers, klaar om de theaters te veroveren! Met op vrijdag Joanne Purperhart en op zaterdag Gavin- Viano Fabri.

  • Credits

  • Regie: Joanne Purperhart
    Spel: Ayşe Nur Salli, Layzmina Emerencia, Nina Stoter, Rellie Telg, Charlene Ellis
    Vormgeving: Mirjam Van Rijn

3 reacties op Damn Honey!

Geef een reactie

Of deel Damn Honey! op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Damn Honey! Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.