Maas theater dans podium

Wereldverteller
 • 7+
 • fysiek
 • verhalenverteller
Speellijst / tickets

Fysiek vertellen zoals alleen hij dat kan

Kerto is dol op verhalen. Vooral het verhaal van Ratoe Loro Kidoel, de meedogenloze koningin van de Zuideroceaan, die de vogelnestjesplukkers de zee in trekt als hun offer niet groot genoeg is. Op zijn tiende verjaardag besluit Kerto dat hij een man is en zijn eigen avonturen wil beleven. Hij gaat daarom met zijn vader mee vogelnestjes plukken. En dan staat hij plots oog in oog met de wrede Zee koningin..

De Koningin van de Zuideroceaan is een vertelvoorstelling gebaseerd op twee uit Indonesië overgeleverde “Sagen der Zeegeesten”.

Duur voorstelling: 45 minuten (o.v.b.)

Maker
Als wereldverteller deelt Barry Emond verhalen zoals alleen hij dat kan. Dan weer groots en meeslepend, dan weer klein en ingetogen, maar altijd met humor. Immers, als je niet eerst gelachen hebt, kun je ook niet echt ontroerd raken. Dat vertelde iemand hem een keer. Een wereldverteller vertelt over de hele wereld. Over sagen uit Indonesië, mythes uit de Midden-Oosten en volksverhalen uit Afrika. Barry Emond studeerde af aan de Amsterdamse Toneelschool en maakte jeugdtheater bij o.a. Het MUZtheater, Het Waterhuis, Siberia, Nochem & van Luyn. Met weinig tot geen middelen, gaat hij nu zelf op stap. En reist hij door het land om zijn verhalen te vertellen. Als moderne troubadour. Alleen zonder luit.

Picknicken!
Lunch vooraf aan de voorstelling met een Maas picknickmandje. Bij de bar krijg je een overladen mand met lekkers en een kleedje, waar jij neerstrijkt mag je zelf weten. In het mandje zit in ieder geval quiche, fruit, stokbrood en salade. Trouwens, de picknick is helemaal vegetarisch. Reserveer er eentje samen met je ticket! Volwassen €7,50 en kinderen € 5,00.

 • Quotes

 • Credits

 • “Barry Emond betoverd en zuigt je in het verhaal door zijn fysieke spel.”
  Dunja Gasper (Maanvis Producties)

 • Spel & concept: Barry Emond
  Muziek & regie: Marc Nochem
  Tekst: Imme Dros

Geef een reactie

Of deel De koningin van de Zuideroceaan op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.