Maas theater dans podium

Word de therapeut van Julie Cafmeyer
Speellijst / tickets

Vorig jaar bouwde Julie Cafmeyer binnen de kortste keren een trouwe aanhang op voor haar feuilleton ‘Het bad, de tafel, de afterparty’. Dit jaar is ze terug en het spannende is dat jij als bezoeker een nog persoonlijkere band met haar kunt opbouwen. Julie gaat in de vorm van een therapiesessie in dialoog met jullie, het publiek. Er is dus sprake van een gesprek in plaats van een voorstelling. Ter geruststelling: niemand is verplicht om iets te zeggen en iedereen kan de sessie op elk moment verlaten.*

De inspiratie voor deze voorstelling komt van de Franse kunstenares Sophie Calle, die haar privéleven ook gebruikt als uitgangspunt voor haar werk. Door haar verdriet te delen met haar publiek, vervaagt het. In ‘De therapie’ gaat Julie hetzelfde doen. Ze schrijft: “Ik zal een actueel, persoonlijk en intiem probleem aan jullie voorleggen. Jullie zijn dus geen publiek meer, maar worden mijn raadgevers, of meer zelfs, therapeuten. Ik ben ervan overtuigd dat jullie mij kunnen helpen door mij raad en advies te geven over het leven. Meer zelfs: ik heb jullie nodig.”

* “Indien u van plan bent om de sessie te verlaten, vraag ik u wel om dit op een lieve manier te doen, aangezien ik sowieso al veel last heb van verlatingsangst.”

> Lees hier de blog van Julie

Jonge Harten Theaterfestival
De voorstelling van 27 november maakt onderdeel uit van Jonge Harten Rotterdam. Jonge harten is een festival om te ontdekken. Met veel jonge makers, beeldend en fysiek theater, performance, dans en muziek. Voor jonge mensen die iets meer willen. En durven. Het festival vindt plaats van 20 t/m 28 november in Groningen en op 27 en 28 november voor het eerst ook op twee locaties in Rotterdam, de Rotterdamse Schouwburg en het Maaspodium.

Jonge Harten Rotterdam
Op 27 november vindt Jonge Harten plaats in het Maaspodium. Je kan hier om 19:30 uur naar de De therapie van Julie Cafmeyer. Om 21:15 staat de dansvoorstelling Copycat van Nono c geprogrammeerd.
Op 28 november kan je terecht in de Rotterdamse Schouwburg. Hier kan je om 20:15 uur naar Van Waveren van het RO Theater en om 20:30 uur kan je naar DansClick 17 van Fernando Hernando Magadan & Shailesh Bahoran/Korzo producties. Klik hier voor meer info over de programmering in de Rotterdamse Schouwburg.

  • Credits

  • Concept, regie en spel: Julie Cafmeyer
    Concept en coaching: Ellen Schoenaerts
    De Therapie is een productie van Jonge Harten, Villanella en Brakke Grond.
    Met dank aan: Beste Buren

In het Maaspodium

Gespeeld

  • De Therapie

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.