Maas theater dans podium

Persoonlijke verhalen van bewoners
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Nu te boeken! Ga je met je eigen huishouden, boek dan gezamenlijk om bij elkaar te zitten. Ga je met iemand anders, boek dan individueel. Kaarten zijn alleen online verkrijgbaar.

Op vrijdag 12 juni 2020 start de serie Delfshavenverhalen. Een avondvullend programma waarin zes Maasdocenten: Ben van der Meij, Chyramain van Kempen, Lisette van Maanen, Marijke de Vos, Pamela Schaap en Peerke Malschaert, drie theatrale portretten maken van bewoners uit Delfshaven. Voor deze eerste editie is publiekswerker Silvie Raap de wijk in gegaan op zoek naar bewoners met opbeurende verhalen. Hoe kunnen we kracht putten uit deze crisis en er samen sterker uitkomen? Nu we elkaar weer mogen ontmoeten, gaan we vanuit het thema ‘weer dichterbij’ met elkaar in gesprek.

Aan het eind van elke editie nomineren de deelnemende vertellers nieuwe personen. Naar wie zijn zij nieuwsgierig, welke verhalen moeten verteld worden? Uiteindelijk ontstaat een keten aan persoonlijke verhalen die we niet alleen in het Maaspodium willen delen, maar juist ook zichtbaar willen maken in Delfshaven.

Bewoners Delfshaven
Gail Kersout woont sinds oktober 2019 in Delfshaven. Haar vader is tijdens de lockdown overleden in Suriname waardoor ze niet bij zijn begrafenis kon zijn, maar via live stream moest toekijken. Vroeger was ze altijd bij haar vader in de tuin. Hij noemde haar af en toe ook Gaea, moeder aarde. Als eerbetoon aan haar vader heeft Gail een eigen geveltuintje en ‘terrasje’ aangelegd waardoor ze ook meer contact heeft met haar buren en anderen in de wijk.

Nico van Splunter is een pastor in Spangen, één van de wijken binnen de gebiedscommissie Delfshaven. Zijn gemeenschap doet veel verbindend werk in de wijk. Tijdens de coronacrisis zijn ze daar niet mee gestopt: voedselpakketten uitdelen, laptops verspreiden, ze zijn er voor de wijk!

Ninny Duarte Lopes woont ook in Spangen en werkt als activiteitenbegeleider in de zorg. Door de coronacrisis is ze de afgelopen tijd heel druk geweest met haar werk. In Delfshaven kent Ninny veel mensen vanuit haar werk in de zorg, maar ze is ook lid van de gebiedscommissie Delfshaven.

Vegan Friday
Delfshavenverhalen #1 van 19:00 uur is inclusief Vegan Friday. Voorafgaand aan de voorstelling serveren we je een heerlijke vegan maaltijd. Street food uit eigen keuken: veganistisch en verrassend, vers bereid door onze koks. Het menu verschilt per week. Wil je vragen over allergieën of dieetwensen bespreken? Neem dan contact op met Dragan: dragan@maastd.nl.

De voorstelling van 22:00 uur is excl. Vegan Friday

 

Veilig
Wij houden rekening met de veiligheid van publiek en medewerkers en nemen alle benodigde voorzorgsmaatregelen. Lees hierover meer op de pagina coronamaatregelen. We zullen deze voorafgaand aan je bezoek ook naar je mailen.

 • Credits

 • Concept, idee: Esther Schouten, Remco Went
  Makers: Ben van der Meij, Chyramain van Kempen, Lisette van Maanen, Marijke de Vos, Pamela Schaap, Peerke Malschaert
  Bewoners Delfshaven: Nico van Splunter, Gail Kersout, Ninny Duarte Lopes
  Vooronderzoek, host: Silvie Raap
  Artistieke begeleiding, foto: Remco Went

Geef een reactie

Of deel Delfshavenverhalen #1 op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Delfshavenverhalen #1 Uitverkocht
 • Delfshavenverhalen #1

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.