Maas theater dans podium

Alles wat je aandacht geeft, groeit
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Je bent wat je eet
Je eet wat je bent
Of wat je wilt zijn…

In theatrale rondreis De wilde keuken vieren we de veelheid van mogelijkheden die we om ons heen hebben. We draaien alle aannames over wat gezond, gezellig en lekker is om en om. We gaan vertragen, andere ogen opzetten, guerilla gardening onderzoeken, afscheid nemen van frisse varkentjesworst en een totaal nieuw plan maken voor het eten van de toekomst.

In De wilde keuken groei je op als een levensecht zaadje of beland je op een bord samen met andere overheerlijke ingrediënten. Je krijgt een persoonlijk eetprofiel of neemt afscheid van je guilty eet-pleasures. Je staat in ieder geval even niet meer bovenaan de voedselketen. En weet, na een bezoek aan De wilde keuken kijk je nooit meer hetzelfde naar dat wat er op je bord ligt. Dus wees welkom in de toekomst.

Coronaproof
Voorstelling De wilde keuken is een theatrale rondreis in en om het Maaspodium, exclusief te zien in Rotterdam van 26 augustus tot en met 26 september 2020. Het perfecte uitje om de zomervakantie mee af te sluiten. Je bezoekt de voorstelling met 32 mensen per keer, heel dichtbij en toch precies met anderhalve meter afstand. Helemaal samen, maar ook lekker in je eigen bubbel. Schoon en netjes georganiseerd maar ook groots en grenzeloos vrij. Met feestelijke service van A tot Z.

Zomertheater van de makers van…
De wilde keuken is van de makers van onder andere Lampje, Hallo familie (Zilveren Krekel 2019), Liefde (Gouden Krekel 2017), maar ook van FEEST (2018), Voorjaarsoffer (2015) en City of Dreams (2013). De wilde keuken is de vierde utopische voorstelling van regisseur Moniek Merkx. Onder het mom ‘de toekomst is nu’ maakte ze eerder De vijfde kamer, Paradiso stad van de toekomst en City of Dreams.

 

Prijzen en extra’s 
Toegangsprijzen De wilde keuken: normaal €14 / tot 30 jaar €11 / RotterdamPas €11
Vegan Friday
: Op vrijdagen is er voorafgaand aan de avondvoorstelling Vegan Friday: je koopt een kaartje voor een vegan maaltijd en de voorstelling ineen, deze zijn niet los te boeken (normaal €20 / tot 30 jaar €17,50 / RotterdamPas €17,50).
Vegan Saturday + Creatief college op zaterdag: Op zaterdagen is er voorafgaand aan de avondvoorstelling een Vegan Saturday en na afloop van de voorstelling een Creatief college door eat designer Marije Vogelzang. Dit college is onderdeel van de voorstelling en is gratis voor kaartkopers. De creatieve colleges van Marije Vogelzang worden ook ge-live-streamd en zijn thuis ook (gratis) te volgen. Je koopt een kaartje voor een vegan maaltijd, creatief college en de voorstelling ineen, deze zijn niet los te boeken (normaal €20 / tot 30 jaar €17,50 / RotterdamPas €17,50).
Zondagse lunch: Op zondag is er voorafgaand aan de eerste middagvoorstelling een lunch. Lunch en voorstelling zijn niet los te boeken, je koopt een ticket voor lunch + voorstelling (normaal €20 / tot 30 jaar €17,50 / RotterdamPas €17,50).
Zondagse borrelplank: Op zondagmiddag kun je voorafgaand aan de tweede middagvoorstelling genieten van een Maaspodiumplank, een borrelplank vol seizoensgebonden lekkernijen. De borrelplank en voorstelling zijn niet los te boeken (normaal €18 / tot 30 jaar €15 / RotterdamPas €15).

Duur: 70 minuten / met maaltijd of plank 130 minuten / met maaltijd en college 195 minuten
Leeftijd: 12-112 jaar
PROEFlab: De voorstelling is voorafgegaan door een voortraject: het PROEF-lab, een onderzoekstraject met het VO en MBO van april 2019 tot en met juni 2020.

 • Quotes

 • Credits

 • “De kostuums zijn uitbundig en freaky, de acteurs dynamisch en de boodschap helder: denk na over wat je eet. ” Scènes ★★★★

  “Een feest voor de zintuigen (…) De vormgeving en inzet van nieuwe media zijn spectaculair.” Trouw ★★★★

  “Wat de voorstelling sterk maakt is niet alleen het mengen van dans, muziektheater en film, de voorstelling speelt nadrukkelijk ook met de rol en het perspectief van de toeschouwer (…) Zelfs een wandeling door de gang wordt in deze theatrale rondreis met behulp van belichting en rookmachines een avontuur.” Theaterkrant

  “Zo zoomt De wilde keuken in op ons voedsel, in een performance met een fijne cast, die langs een veelheid aan thema’s strijkt en vooral aanmoedigt tot een goed (na)gesprek.” NRC ★★★

  “Of je kunt je laten meeslepen door de soms waanzinnige (video)beelden, dansjes, preken en uiteraard een kleine proeverij.” Volkskrant ★★★

  “De wilde keuken is hilarisch, futuristisch en tegelijk helemaal van nu. Het provoceert en is tenslotte zonder twijfel anders dan eerdere theaterervaringen. De wilde keuken zet niet alleen haar doelgroep (jongeren) aan het denken, maar prikkelt volwassenen evengoed. En hoe!” Theaterparadijs ★★★★★

  Bloggers

  “Smakelijk, spectaculair en helemaal C-proof. (…) De kostuums van Nicky Nina de Jong en het decor van Sanne Danz zijn spectaculair. (…) De beperkingen als uitdaging en kansen grijpen, niet bij de pakken neer zitten en werken vanuit wat wél kan. De energie en de wilskracht spat er van af.” MaandagDaandag

  “Zet de deur van je mindset op een kier, neem je zintuigen mee en waan je even in het leven van wat we kunnen eten.” My Daily Shot of Culture

  “Met De Wilde Keuken mengen de makers zich in het debat over de zorg voor de aarde en dit doen ze met een prachtige, spectaculaire voorstelling.” Het grote recensieboek

 • Concept, tekst, regie: Moniek Merkx
  Spel: Pleun de Haas, Serge Hogenbirk, Niek van der Horst, José Montoya, Anna van der Pol, Joanne Purperhart, Tom de Ronde, Fay Schmidt, Art Srisayam
  Muziek: Joop van Brakel
  Decor: Sanne Danz
  Kostuums: Nicky Nina de Jong
  Licht: Gé Wegman
  Dramaturgie: Dorien Folkers
  Video: Peter Raaijmakers
  Regieassistent
  : Seline Gosling
  Artistiek medewerker:
  Sara Giampaolo
  Styling:
  Marianne Burgers
  Special effects tafel: Jeroen Henstra
  Creatieve colleges:
  Marije Vogelzang
  Campagnebeeld: Noa Verhofstad
  Scènefoto’s: Kamerich & Budwilowitz
  Teaser & trailer: Huub Laurens

  De wilde keuken wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Fonds 21, Stichting DOEN, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Stichting Bevordering van Volkskracht en ABN AMRO Cultuurfonds. 

  Prins Bernhard Cultuurfonds_alternatief_CMYK_logo

   

   

   

   

25 reacties op De wilde keuken

 1. Ontzettend genoten van deze voorstelling! Met zorg en liefde gemaakt, goede afwisseling, prikkelend voor alle zintuigen. En knap hoe alles coronaproof was zonder dat het heel expliciet coronaproof was, dat was heel erg natuurlijk verweven in de voorstelling.

 2. Alle lof. Er staan al zoveel positieve verhalen. Ik sluit me er helemaal bij aan. Het kan volledig Corona proef en veel interactie en iedereen wordt er bij betrokken.
  Hoofddeksel van de paddenstoelen vonden we het mooiste. Zo leuk, het was om voordat we er erg in hadden.
  Zeker een aanrader! Ook voor tieners.

 3. Wat een geweldige beleving. Echt fantastisch. Eten was heerlijk, voorstelling goed in elkaar. Mooi om te zien. Alleen maar enthousiast mensen.

 4. Grandioos spektakel, echt geniaal gemaakt. We hebben enorm genoten vd acteurs, de kostuums, de interactie met het publiek en gingen stuiterend het theater uit (om vervolgens de rest van de avond wilde kastanjes en eikeltjes te rapen).

 5. De éne verrassing na de andere; wat een fantastische voorstelling! gebruik gemaakt van allerlei technieken wordt je meegenomen en aan het denken gezet. Complimenten voor iedereen die hieraan heeft meegewerkt. En met een smakelijke borrelplank en mooi en lekker (‘mini-tuin’)hapje als afsluiter was het een feestje.

 6. Te gekke reis door het pand en door de wereld van voedsel en welke keuzes we hierin wel en niet maken. De voorstelling emancipeert hoe ik naar eten ben gaan kijken, ook al was ik (in mijn ogen althans) al hartstikke bewust bezig. Knap hoe zo’n potentieel moralistisch en cliché onderwerp zo vrij en gul wordt overgebracht door een troep geweldig energieke acteurs. De Wilde Keuken laat daarnaast zien dat theater met Corona maatregelen ook een winst kunnen zijn. Het voelt als een grote luxe om door zoveel acteurs bedient te worden. Ieder publiekslid wordt gezien en is van belang en dat is een cadeautje na maanden van ongemakkelijk zoeken naar contact.

 7. Leuk dat je door verschillende kamers gaat en niet steeds op een gewone stoel hoeft te zitten. Het is fantasievol en soms een beetje spannend-achtig.

 8. Genoten van een geweldige voorstelling. Alle zintuigen worden geprikkeld en er wordt fantastisch gespeeld.
  Het is een multimediaal spektakel met verrassende kostuums in een ingenieus decor.
  Knap vind ik ook dat de coronamaatrdegelen op een creatieve en adembenemende wijze zijn opgenomen in de voorstelling.
  De wilde keuken zet je aan het denken.

  KOMT DAT ZIEN!

 9. Mooi en speels gedaan, de dans was een genot om naar te kijken, de kostuums in de eerste helft echt prachtig! Zet aan tot nadenken over ons voedsel zonder al te dwingend en belerend te zijn. Een lekker aardse en fysieke beleving die de zintuigen opent en vrolijk stemt. De boodschap: Je hebt wat te kiezen als het om voedsel gaat!

 10. Het was een verrassende voorstelling. Met name de opening vond ik erg sterk. In de voorstelling wordt gezongen, gedanst en natuurlijk ook prima geacteerd. Verder waren er veel effecten bijgehaald, in de kostuums en hoofddeksels, in geluid en visueel met het greenscreen. Het verhaal wat je krijgt ´voorgeschoteld´ is dat je bewust wordt over wat je eet en hoe en waarom. En of je dat misschien zou willen veranderen. Voor mij is dat niets nieuws, ben al jaren bewust met mijn eten bezig. Wat is goed voor jou, wat voor voedsel past bij je, en laat je niks aanpraten. Er is niet een echt verhaal, het zijn meer scènes. Die zijn soms serieus dan weer grappig en speels en vooral fantasievol. Een minpuntje voor mij was de strandstoel. Ik kon daar door een blessure in mijn rug niet goed op zitten wat nogal pijnlijk was en juist die scene duurde vrij lang! Misschien kunnen daar andere stoelen worden neergezet? Afgezien daarvan wens ik de gehele cast en techniek een mooie reeks toe!!!!

 11. Ik heb echt super genoten van de voorstelling. Heel dynamisch, fris verassend. Er zaten zoveel leuke en innoverende elementen in en gaf veel stof tot nadenken. Echt een aanrader!

 12. Ik vond het erg vernieuwend en knap in elkaar gezet. De koptelefoons en green screens zijn helemaal 2020. Ik vond het daardoor ook totaal niet vermoeiend. Verder hoop ik dat wij later ook zoiets kunnen gaan doen en dat dit soort techniek vaker gebruikt wordt.

 13. Dit is nou echt iets wat ik nog nooit heb meegemaakt. Dit komt bijvoorbeeld door de koptelefoons (super cool by the way). En de gangen vol met rook, ook super cool. Het is heel leuk vormgegeven en helemaal passend in deze tijd van corona. Ik vond het spannend om mezelf te zien op het scherm en zelf ineens in de spotlight te staan. Ik ging de voorstelling in als mezelf en kwam eruit als een kruising tussen een asperge en een broccoli. Leuk!

 14. Geweldig! Ik vond het erg interessant. Het liet me erg goed nadenken over wat ik eet en waarom ik dat eet. Het gebruik van headphones en video ondersteunde het verhaal erg goed. Door de headphones kon je gewoon alles goed horen, zelfs wanneer de acteur die spreekt 50 meter verderop staat. Dat geeft een bijzonder gevoel. De ene acteur zegt iets en meters verderop werd er vloeiend geantwoord. Alsof we door de techniek allemaal alsnog dicht bij elkaar waren en er even geen 1,5 meter-regel bestaat. Kortom, dit is een geweldige performance. Dit heeft Maas theater en dans toch maar weer mooi weten neer te zetten!

 15. Het was een erg leuke voorstelling. Het was gewoon een bijzondere ervaring. Ook leuk dat ze het publiek eten lieten proeven aan het eind. De scenes buiten waren leuk, omdat er ruzie was over hoe een product genoemd wordt.

 16. Ik vond het een hele leuke voorstelling. Het was vooral leuk dat ze gewoon mensen uit het publiek plukten en dat je dan als bezoeker deel uitmaakte van de voorstelling! Ik werd op het podium geroepen en er werden allemaal vragen aan me gesteld. We liepen in het begin door de rook heen en moesten allemaal ons eigen lampje volgen. Dat was echt super spannend, niet normaal. Het is allemaal super creatief bedacht. Op het einde kregen we wat te eten, iets dat heel veel leek op aarde en stenen. Ik geef deze voorstelling een 10/10. Ik zou er zelfs nog wel een keer heen gaan, super leuk. Ze hebben er ook heel goed over nagedacht hoe we om moeten gaan met corona. En de koptelefoon die zit echt lekker op je hoofd. Om nog even terug te komen op die rook, het idee om op die manier een tijdlijn te maken is gewoon in een woord: WOW! En dan die stenen om op te eten. Ik ga van deze voorstelling gewoon glimlachen.

 17. Ik vond het wel leuk eigenlijk. Super interessant is het onderwerp eten kwam ik achter. En het laat je echt nadenken over je eigen gewoonten. Maar… de hele voorstelling is ook wel een beetje intens door de manier waarop ze met het publiek omgaan. Je maakt een hele reis, zowel buiten als binnen door verschillende ruimtes. Wat ik niet wil vergeten te noemen is de techniek. De techniek!

 18. Ik vond dit een fantastische voorstelling. Er zit veel interactie in wat het publiek aandachtig houdt. Er is heel goed rekening gehouden met de corona-maatregelen. Maar je hebt daar geen last van, het is creatief opgelost waardoor je toch helemaal in de voorstelling zit. Ook vind ik het doel van de voorstelling heel mooi. Mensen zullen na het zien van De wilde keuken meer aandacht besteden aan eten dan ervoor. Het zet je aan het denken over wat je zélf kan doen. De special effects maken de voorstelling nog sierlijker en super uniek

 19. Ik vond het een hele mooie voorstelling en heel erg mooi bedacht. Super hoe alles is uitgevoerd – bijvoorbeeld als publiek met je hoofd op een bord liggen! Het is ook helemaal geschikt in deze corona tijd. Je wordt bijvoorbeeld door lichtjes begeleid door een gang vol rook waardoor je makkelijk afstand kan houden. Overal is genoeg ruimte, wat heel fijn voelde. Wat ik heel grappig vond is dat je in de zaal op een stoel zat en je hoofd op een scherm geprojecteerd zag. Ik vond dat er over dat soort dingetjes zo leuk is nagedacht! Alle details bij elkaar, in een woord: prachtig. Tot nu toe is dit denk ik wel de mooiste voorstelling die ik ooit heb gezien van Maas!
  Aurelia

Geef een reactie

Of deel De wilde keuken op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • De wilde keuken Uitverkocht
 • De wilde keuken Uitverkocht
 • De wilde keuken Uitverkocht
 • De wilde keuken Uitverkocht
 • De wilde keuken Uitverkocht
 • De wilde keuken Uitverkocht
 • De wilde keuken Uitverkocht
 • De wilde keuken
 • De wilde keuken Uitverkocht
 • De wilde keuken Uitverkocht
 • De wilde keuken Uitverkocht
 • De wilde keuken Uitverkocht
 • De wilde keuken Uitverkocht
 • De wilde keuken Uitverkocht
 • De wilde keuken
 • De wilde keuken Uitverkocht
 • De wilde keuken Uitverkocht
 • De wilde keuken Uitverkocht
 • De wilde keuken Uitverkocht
 • De wilde keuken
 • De wilde keuken
 • De wilde keuken Uitverkocht
 • De wilde keuken Uitverkocht
 • De wilde keuken Uitverkocht
 • De wilde keuken Uitverkocht
 • De wilde keuken Uitverkocht
 • De wilde keuken Uitverkocht
 • De wilde keuken Uitverkocht
 • De wilde keuken
 • De wilde keuken Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

School-voorstellingen

Gespeeld

 • De wilde keuken Maaspodium Rotterdam
 • De wilde keuken Maaspodium Rotterdam
 • De wilde keuken Maaspodium Rotterdam
 • De wilde keuken Maaspodium Rotterdam
 • De wilde keuken Maaspodium Rotterdam
 • De wilde keuken Maaspodium Rotterdam
 • De wilde keuken Maaspodium Rotterdam
 • De wilde keuken Maaspodium Rotterdam
 • De wilde keuken Maaspodium Rotterdam
 • De wilde keuken Maaspodium Rotterdam
 • De wilde keuken Maaspodium Rotterdam
 • De wilde keuken Maaspodium Rotterdam
 • De wilde keuken Maaspodium Rotterdam
 • De wilde keuken Maaspodium Rotterdam
 • De wilde keuken Maaspodium Rotterdam
 • De wilde keuken Maaspodium Rotterdam
 • De wilde keuken Maaspodium Rotterdam
 • De wilde keuken Maaspodium Rotterdam
 • De wilde keuken Maaspodium Rotterdam
 • De wilde keuken Maaspodium Rotterdam
 • De wilde keuken De Krakeling Amsterdam

Bekijk de openbare voorstellingen