Maas theater dans podium

Voordeurtheater in het kader van Theater na de Dam
 • 10+
 • voordeurtheater
Speellijst / tickets

Ik heb een verhaal en daarmee ontmoet ik jou. We praten over het verleden en leren zo meer over het heden. We onderzoeken. Wat hebben een 90-jarige en een 20+er met elkaar gemeen? Hoe kijkt de een terug en de ander vooruit? Waar denk je aan als je twee minuten stil bent op 4 mei? Misschien wordt jouw verhaal wel mijn verhaal. Of wordt mijn verhaal ons verhaal. Misschien komt de geschiedenis van ruim 75 jaar geleden wel dichterbij dan ooit.

In het kader van Theater Na de Dam maakten drie Maas-makers een korte voorstelling waarmee we toerden langs voordeuren in Rotterdam. De voorstellingen werden gespeeld door jongeren die in gesprek zijn gegaan met ouderen die de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam hebben meegemaakt. Door met elkaar de dialoog aan te gaan en herinneringen te delen van ieders verleden, probeerden de jongeren meer persoonlijke invulling te geven aan de herdenking op 4 mei. De editie van dit jaar is dus in de dagen voorafgaand aan de herdenking gespeeld, opdat we allemaal tijdens de twee minuten stilte aan de gedeelde verhalen konden denken. Bekijk hieronder de aftermovie.

In heel Nederland voorstellingen rondom de herdenking
Dit jaar (2021) deed Maas voor het zesde jaar mee aan Theater na de Dam. Bij Theater na de Dam zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekening te voorzien. Elk jaar spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Wil je meer weten over Theater Na de Dam in de rest van het land, kijk dan op theaternadedam.nl.

 • Credits

 • Makers: Jasmin Deekman, Pamela Schaap, Dionne Zwennicker
  Spelers: Sophie Adriana, Ashley Dielingen, Vivian Forson, Abigail Lima, Quincy Makdonald, Jakischa Nieuwkerk, Leyla Nieuwkerk, Vanilson Renner Pereira
  Projectleiding: Esther Schouten
  Stagiaire: Joost Roskam
  Met dank aan: Zadkine Startcollege en iedereen die met ons in gesprek gaat

1 reactie op Dichterbij dan ooit

 1. Het was echt heel bijzonder! Wij hebben genoten, samen met de buren. Veel succes nog de komende dagen bij deze tournee door Rotterdam!

Geef een reactie

Of deel Dichterbij dan ooit op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Dichterbij dan ooit Uitverkocht
 • Dichterbij dan ooit Uitverkocht
 • Dichterbij dan ooit Uitverkocht
 • Dichterbij dan ooit Uitverkocht
 • Dichterbij dan ooit
 • Dichterbij dan ooit Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

Op Reis

Geen voorstellingen.

Bekijk de schoolvoorstellingen

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen