fbpx

Maas theater dans podium

Liefdeslessen voor de allerkleinsten
 • 2+
 • theater
Speellijst / tickets

Let op: Deze tekst is nog niet definitief. Uiterlijk 20 februari 2020 sturen wij alle definitieve teksten en beelden naar de theaters. 

In Doe eens lief oefenen we de kunst van het lief doen en niet lief doen. Met weinig woorden en veel klimmen, vallen, tekenen, dansen, zingen en botsen.

Is het licht van een straatlantaarn net zo lief als je moeder? Hoe maak je ruzie met je lievelingsknuffel? Als je tikkertje speelt met de liefde, wie is er dan het snelst? Krimp je als niemand lief tegen je doet? En hoe dans je als de liefde in je benen zit?

Doe eens lief is een brutale, beeldende en fysieke ode aan de ontdekking van de kleine en de grote liefde.

Makers over Doe eens lief
Sara Giampaolo en Anne Fé de Boer: “We roepen dagelijks tegen kinderen dat ze wat liever moeten doen. Tegen elkaar, tegen ons, tegen de wereld. Als je als kind leert hoe je echt van iemand of van iets moet houden, kan je dat later als volwassene hopelijk ook nog. En om echt te leren houden van, moet je ook leren ruziemaken. Dit gegeven leek ons interessant om met en voor kleintjes te onderzoeken en vervolgens te vertalen naar hun belevingswereld.”

Vormgeving
De spelers creëren samen ter plekke een wereld vol liefde. In een decor van flinterdunne vellen papier tekenen ze een huis, een beer, een mega snelle auto, een moeder, een vader, een bos of een zee, een hond of een drol. Zo snel als ze rennen en struikelen is de wereld die ze hebben gemaakt ook weer weg, om zo weer een nieuwe wereld te creëren waar ze verliefd op kunnen worden.

 • Verkoopgegevens

 • Credits

 • Educatie

 • Zaal: kleine zaal, tribune en verduistering nodig
  Periode: okt t/m dec 2020
  Leeftijd: 2+
  Er is ook een speciale 4+ versie voor PO groep 1/2 die we spelen voor besloten schoolklassen in het theater.
  Duur: 2+ versie: 50 minuten incl. na-programma / 4+ versie: 60 minuten incl. na-programma
  Frequentie: max. 2 keer op een dag
  Speelvlak: 6 m b x 6 m d x 4,5 m h
  Vrije voorstelling: max. 80 bezoekers inclusief begeleiders
  Schoolvoorstelling: max. 100 bezoekers inclusief begeleiders

 • Concept: Anne Fé de Boer, Sara Giampaolo
  Regie: Sara Giampaolo
  Spelers/dansers: Anne Fé de Boer, Gihan Koster
  Coaching: Moniek Merkx

  Anne Fé de Boer
  Anne Fé de Boer studeerde in 2010 af aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze speelde onder andere bij De Warme Winkel, Theatre Hotel Courage, KOBE en theatergroep Max.. Bij Maas speelde ze in Gezocht: konijn, Voorjaarsoffer, Hallo familie en Lampje. Ze maakte bij Maas The Silent Twins (met Lotte Rischen) en kleutervoorstelling Een kleine brief aan de grote stad (met Sara Giampaolo).

  Sara Giampaolo
  Sara Giampaolo is educatiemaker bij Maas. Ze studeerde in 2013 af aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem als docerend theatermaker. Ze maakte onder andere de Theater Na de Dam jongerenvoorstellingen bij Maas. Ook begeleidt ze de Maas meespeelprojecten, zoals bij Beauty en het beest en Hallo familie. Ze schreef en regisseerde de theatersolo Een kleine brief aan de grote stad.

 • Thema’s
  liefde / empathie / opgroeien

Geef een reactie

Of deel Doe eens lief op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.