Maas theater dans podium

Liefdeslessen voor de allerkleinsten
 • 2+
 • theater
Speellijst / tickets

In Doe eens lief oefenen we de kunst van het lief doen. Met weinig woorden en veel klimmen, vallen, tekenen, ruziemaken, dansen en botsen.

Hoe maak je ruzie met je lievelingsknuffel? Zijn monsters ook weleens verdrietig? Hoe vang je een stip? Wanneer zeg je sorry? Kan je van een monster houden? En hoe dans je als je boosheid in je benen zit? Doe eens lief is een brutale, beeldende en fysieke ode aan het oefenen in lief zijn.

Twee spelers creëren samen ter plekke een wereld vol kleine ruzies en grote goedmaakpogingen. In een wit decor laten ze live animaties tot leven komen. Ze tekenen een stip, een mug, een boot, een droom, een monster of een eindeloze zee. Zo snel als ze rennen en struikelen, is de wereld die ze hebben gemaakt ook weer weg. Om vervolgens weer een nieuwe wereld te creëren waarin ze kunnen verdwijnen.

Makers over Doe eens lief
Sara Giampaolo en Anne Fé de Boer: “We roepen dagelijks tegen kinderen dat ze wat liever moeten doen. Tegen elkaar, tegen ons, tegen de wereld. Als je als kind leert hoe je echt van iemand of van iets moet houden, kan je dat later als volwassene hopelijk ook nog. Om echt te leren houden van, moet je ook leren ruziemaken. En ontdekken dat monsters bij het leven horen en dat het misschien soms best lekker is om van je monsters te gaan houden. Dit gegeven leek ons interessant om met en voor kleintjes te onderzoeken en vervolgens te vertalen naar hun belevingswereld.”

Duur: 40 minuten incl. na-programma

EXTRA IN HET MAASPODIUM
Een fijne ochtend met fruitig ontbijtje
Zin om er een uitgebreide ochtend van te maken? Boek er een ontbijtje bij. Voorafgaand aan de ochtendvoorstellingen maken we een fruitig fris ontbijt voor je klaar, inclusief drankje. Het ontbijtje kost €4,50 per persoon en wordt geserveerd vanaf 10:00 uur (inloop vanaf 09:45 uur). Voeg je ontbijtje(s) toe aan je bestelling wanneer je je kaarten koopt. Het ontbijt is beschikbaar bij de try-out op zaterdag 3 okt, in het weekend van za 24 en zo 25 okt (herfstvakantie) en op za 26 dec (kerstvakantie).

 • Credits

 • Naprogramma

 • Concept: Anne Fé de Boer, Sara Giampaolo
  Regie: Sara Giampaolo
  Spel/dans: Anne Fé de Boer, Gihan Koster
  Live animaties: Anne Fé de Boer
  Muziek:
  Frans Baudoin
  Decor: Peter Raaijmakers
  Licht: Jeroen Melsen
  Coaching:
  Moniek Merkx
  Met dank aan: Dorien Folkers, Joke Meijer

  Anne Fé de Boer
  Anne Fé de Boer studeerde in 2010 af aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze speelde onder andere bij De Warme Winkel, Theatre Hotel Courage, KOBE, BonteHond en theatergroep Max.. Bij Maas speelde ze in Gezocht: konijn, Voorjaarsoffer, Hallo familie en Lampje. Ze maakte bij Maas The Silent Twins (met Lotte Rischen) en kleutervoorstelling Een kleine brief aan de grote stad (met Sara Giampaolo).

  Sara Giampaolo
  Sara Giampaolo is educatiemaker bij Maas theater en dans. Ze studeerde in 2013 af aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem als docerend theatermaker. Ze maakt(e) onder andere de Theater Na de Dam jongerenvoorstellingen en andere meemaakprojecten bij Maas. Ook begeleidt ze de Maas-meespeelprojecten, zoals bij Beauty en het beest en Hallo familie. Ze schreef en regisseerde bij Maas de theatersolo Een kleine brief aan de grote stad.

 • Na afloop van de voorstelling is er een interactief na-programma van de spelers met het publiek.

  Duur: bij vrije voorstellingen 10 minuten / bij schoolvoorstellingen 15 minuten

Geef een reactie

Of deel Doe eens lief op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen