fbpx

Maas theater dans podium

getrappel op het dak
 • 4+
 • theater
Speellijst / tickets

Een associatieve familievoorstelling waar het Sinterklaasfeest wordt bejubeld, bevraagd, beklonken en beleefd. Én waar ook pannenkoeken worden gebakken voor iedereen.

Hij komt, hij komt, of komt hij niet?

De Theatertroep nodigt je uit tot theaterbezoek. Deze club speelt sinds 2006 voorstellingen met een begin, een midden en een eind. Maar niet noodzakelijkerwijs in die volgorde. Zonder regisseur, als jong collectief, zoekt De Theatertroep naar een inhoud die dicht bij henzelf staat.

Geklop op de deur, getrappel op het dak, gestommel in de schoorsteen. Zeven stoute kinderen in de zak. Spelen voor Piet, voor Paard, over Sinterklaas en dan misschien wel voor Sinterklaas. Voor kinderen, voor grote mensen, voor grote kinderen en voor kinderlijke, grote mensen.

Door de bomen is een associatieve, muzikale familievoorstelling voor alle kinderen uit Rotterdam en de rest van Nederland (en hun vaders, moeders, opa’s, oma’s, ooms en tantes), waarin het Sinterklaasfeest wordt bejubeld en bevraagd, beklonken en beleefd. Humoristisch, mooi, spannend en speels theater met een knipoog.

Laten we gaan
We kunnen niet
Waarom niet
We wachten

Pannenkoeken en andere extra’s
Door de bomen is niet alleen een voorstelling. Ouders krijgen een workshop gedichten schrijven, er zijn cadeautjes voor de kinderen en voor iedereen worden pannenkoeken gebakken!
Klik hier voor een mooie kleurplaat!

https://www.youtube.com/watch?v=09wwMxWCfPY

 • Quotes

 • Credits

 • “In een geestig optreden waarin we enkele Barre Land-acteurs zouden kunnen herkennen worden de nodige hilarische theatergrappen gemaakt, terwijl voor de kinderen de magie volledig in tact blijft. (…) Door de bomen is losjes, lief en een beetje dromerig en daarmee zó anders dan het moderne Sinterklaasgebeuren dat we kennen van televisie en winkelcentrum dat het bijna weer een statement wordt. (…) Het zou zomaar kunnen dat Theatergroep deze voorstelling een paar jaar volhoudt (misschien met steeds een nieuwe Sint-cameo) en zo een nieuwe traditie begint. Dat zet ik alvast op mijn verlanglijstje.”

  Theaterkrant (****)

 • Tekst: vrij naar o.a. Beckett, Toon Tellegen, Bert en Ernie
  Spel: Merlijn Claassens, Patrick Duijtshoff, Christiaan den Dulk, Joeri van Heijningen, Jochum Veenstra, Jasmijn Vriethoff
  Licht: Roos Visser

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Door de bomen
 • Door de bomen

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.