Maas theater dans podium

Onder ons en Lang zal je leven
 • dans
 • fysiek theater
 • XL
Speellijst / tickets

Twee aparte voorstellingen die je achter elkaar kijkt

Onder ons
De twee dansers Karolien Verlinden en Charlotte Goesaert maken een bewegingsconcert van zelf geproduceerde klanken. Ze verdiepen zich in het thema medelijden: Ze maken een partituur van klanken die medelijden opwekt bij het publiek en bij elkaar. Deze klanken worden ontrafeld tot een puur geluid zonder enige intentie. Aan deze klanken worden bewegingen gelinkt.

Door middel van herhaling, dynamiek, focus en intensiteit schijnen door de abstractie steeds vaker wisselende situationele interpretaties heen. Ze balen, ze troosten elkaar, ze komen in conflict, ze lachen maar vervolgens schamen ze zich weer.

Deze momenten vouwen zich uit: Onredelijke situaties vormen zich tot een sneeuwbal die steeds groter en groter wordt: een ongemakkelijke situatie, een droevige intense emotie, een klaag-gezang of een ik-wil-niet statement. De conflicten worden intenser en de obstakels groter. Stemmingswisselingen volgen elkaar schizofreen op, onderbroken door een pijnlijke stilte of een ongemakkelijke grap…

Een onderzoeks-experiment naar hoe we meevoelen met de ander en hoe we empathie kunnen opwekken.

SHHT-SHHT-SHHT WOOW NI-NEE NEE-NI
SHHT-SHHT-SHHT TSSS

AUW-AUW AAAAAAAHHH HAHAHAHA

HEY-OEI- OW-AAH snif-snif
HEY-OEI-OW-AAH snif

Lang zal je leven
Beiden zijn wij van kleins af aan al heel fanatiek. Door gebeurtenissen uit onze jeugd hebben wij voor onszelf besloten wat goed en slecht is, wat sterk en zwak. Door het streng zijn naar onszelf, zijn wij misschien wel nooit helemaal tevreden. Maakt dit ons wel gelukkig en leidt dit wel tot succes? En als dit niet tot succes leidt, zijn wij dan wel goed en sterk?

Fanatisme kan leiden tot zelfdestructie en wordt een doel op zich, zonder succes te boeken.
Hard werken, doorbijten en niet opgeven. Wanneer is het genoeg? Fanatisme begint ‘klein’, wordt obsessief en leidt uiteindelijk tot zelfdestructie. Wanneer wordt discipline een valkuil?
We moeten ‘alles’ van onszelf. We mogen geen zwakte tonen, niet te lang stil staan en zeker geen slachtoffer positie innemen. Het is een patroon dat ons houvast geeft in het leven. De stabiele factor. Maar waar leidt al dit zelfdestructieve gedrag toe? Is het waar wat ze zeggen over als je ouder wordt, je ook milder wordt? Zou het niet fijn zijn om eerder dan op 60 jarige leeftijd wat milder en wat liever voor onszelf te zijn?

Lang zal je Leven!. Twee vrouwen op een feestje. Het domein van een verjaardag dwingt bepaald gedrag af. We moeten lekker gezellig zijn, agressiviteit wordt niet gewaardeerd, laat het los en ontspan eens een beetje. Dit in contrast met ons fanatisme en zelfdestructie zorgt voor een humoristisch gegeven.

Voor de leeuwen#6
Onder ons en Lang zal je leven is te zien tijdens Voor de leeuwen#6. Een terugkerend festival in het Maaspodium voor families en jongeren waarop het beste van nieuwe dans- en theatermakers te zien is. Klik hier voor het programma van vrijdag 1 april.

Pay What You Want tijdens Voor de leeuwen#6
Jij bepaalt wat je betaalt. Zeker zijn van een plekje? Reserveer dan je ticket nu alvast online (€ 1 p.p.)

 • Credits

 • Onder ons
  Dans:
  Karolien Verlinden & Charlotte Goesaert

  Lang zal je leven
  Regie:
  Francesca Lazzeri
  Spel: Jet Kragt Rosanna ter Steege
  Idee & Concept: Rosanna ter Steege & Jet Kragt

   

Geef een reactie

Of deel Double-bill op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Double-bill Maaspodium Rotterdam

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.